Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Piszę ten poradnik ponieważ zauważyłem ,że wielu graczy gdy wchodzi na serwery Fragujemy.com.. Reklamuje serwery bindami..

Wiem ,że większość nie robi tego specjalnie dlatego piszę ten poradnik aby wszyscy wiedzieli jak odbindować taką reklamę :)

Jak Zbindować sobie klawisz? :

Otwieramy Konsole (domyślnie ~, pod escape) , i wpisujemy w niej :

-Bind "klawisz do zbindowania" "say to co chcemy ,żeby było widać ba sayu"

Potem tylko naciskamy zbindowany klawisz i wyskakuje nam na sayu nasza wiadomość lub bind na granaty czy co tam chcecie :)

Jak Odbindować klawisz? :

Podobnie otwieramy Konsole^^, i wpisujemy w niej :

Unbind "klawisz który chcesz odbindować" - I już nie ma reklamy !!

Czy to takie trudne?.. Nauczcie się tego bo już kilku graczy straciliśmy przez te wasze "niechcące" bindy, reklamy.. ;/

A tutaj jeszcze dodam kilka bindów jak byście chcieli sobie zbindować na nieznane wam przyciski :

Do "Kapsloka" : Unbind "capslock"

Do rolki w górę : Unbind "mwheelup"

Do rolki w dół : Unbind "mwheeldown"

A na rolkę (kliknięcie w nią.. :]) : unbind "mouse3"

Poradnik został skopiowany z innego forum ale na tamtym forum również został napisany przeze mnie więc nie dodaje źródła :)

Opublikowano

Właśnie wiem zauważyłem..

Co ktoś wchodzi na serwer (przynajmniej 4FUN) to tylko jeden gracz im mówi "usuńcie to" mówi im jak i ,że za to bana dostaną.. a jest to P@tryk więc postanowiłem mu troszkę pomóc dlatego tak jasno to wytłumaczyłem..

Mam nadzieje ,że komuś się będzie chciało ruszyć za przeproszeniem leniwego dupska na forum :D i zobaczyć poradnik :)

Opublikowano

Ja się przyłączę i dodam, że jeżeli nie chcecie aby wam (na jakiś serwerach, które mają autobindy) się bindy nie zapisywały, warto wejść do folderu ze swoim cs w wypadku steama wygląda to tak:

X:\Program Files\Steam\steamapps\twojekonto\counter-strike\cstrike_polish

Gdzie - "X"- to nasz dysk na którym mamy cs.

w wypadku NS wygląda to chyba tak xD :

X:\Program Files\counter-strike\cstrike <- chyba :D bo nie mam

następnie trzeba znaleźć plik config.cfg, "kliknąć na niego PPM->Właściwości" i zaznaczyć tylko do odczytu. Od tej chwili żaden bind się sam nie ustawi.

Pomocne bindy:

Granaty:

bind "klawisz" "hegren; hegren; flash; flash"

-można dodać do bindu kupno smoke dopisując "; smoke"

Bind dobry na ZM jeżeli są ammo packi:

bind "klawisz" "chooseteam; menuselect 2;menuselect 9;menuselect 7"

chooseteam - domyślnie klawisz "m"

menuselect 2 - to po prostu cyfra 2 itp.

Bind na serwery DR posiadające sklepik "/drshop":

bind "klawisz" "say /drshop; menuselect 7" za cyfre 7 podstawiacie inna cyfrę zależnie co chcecie

Hulig[4]n - przyłączyłem się do tematu, nie miej za złe :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności