Fryzjer Opublikowano 21 Grudnia 2015 Fragowicz Opublikowano 21 Grudnia 2015 Witam. Od miesiąca mam problem z pingiem, gram tylko na fragujemy.com. Sprawdziłem również inne serwery, inny komputer na ns [przy tym internecie] i jest bez różnicy. Przejawia się to w ten sposób, iż ZAZWYCZAJ grając rano do 12 opóźnienie wynosi około 25-30, później z każdą godziną ping wzrasta i praktycznie od popołudnia do godzin nocnych ping jest 50-60 i dosłownie NIE DA SIĘ GRAĆ. Czasem miałem ping po 100 ale to nie to samo, przy tym 50/60 po prostu masakra. Dostawca jak to dostawca uważa że wszystko jest ok, i że problem może leżeć po stronie samego csa. Ktoś polecił mi zrobienie testu WinMTR. Proszę o pomoc w związku z tym programem, a konkretnie o sprawdzenie co jest nie tak. Jestem trochę zielony, dlatego proszę swoje sugestie przedstawiać w jasny sposób. :D
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 21 Grudnia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 21 Grudnia 2015 Jaki dostawca? Tutaj masz wyjaśnione jak zrobić pomiar -> http://fragujemy.com/topic/19539-zgłoś-problem-ze-stabilnością-na-serwerze-4fun/ 1
Fryzjer Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Fragowicz Opublikowano 21 Grudnia 2015 Radiówka zwykła. W Krakowie na UPC nie ma żadnych problemów. W domu na tej radiówce tak jak pisałem wyżej.
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 21 Grudnia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 21 Grudnia 2015 To masz już wyjaśnione, dlaczego wieczorem jest duży ping - radiówka ;) 1
Fryzjer Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Fragowicz Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) radiówka. i co dalej ? 4 lata mam internet od nich, nigdy nie było problemów- najmniejszych bo zawsze był internet, prędkość maksymalna i w ogóle. Edytowane 21 Grudnia 2015 przez Fryzjer
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 21 Grudnia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 21 Grudnia 2015 Też kiedyś miałem radiówkę, też nie miałem problemów do czasu jak było więcej użytkowników. Siedzi Ci bydła na jednym odbiorniku i muli neta. Akurat "młodzież" wraca ze szkoły. Z radiówką to ciężko co poradzić, najlepiej zmienić dostawcę. Po za tym prędkość i ping to dwa inne światy, możesz mieć prędkość maksymalną i duży ping. 1
Fryzjer Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Fragowicz Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) nie takie łatwe, umowa na 3 lata. :) ktoś pomyśli że naiwne albo coś. w mojej okolicy nie ma "innych dostawców"... jeśli to wina "bydła" to czy pomoże zmiana nadajnika ? chciałbym udowodnić dostawcy że się myli w tym, że to wina csa. tylko nie wiem jak to zrobić. bo on twierdzi ze przykładowo fragujemy.com ma serwer gdzieś tam w niemczech czy francji i że akurat są takie lagi, mówił że była nawet taka akcja, w której gracze z polski domagali się utowrzenia polskiego serwera i takie tam. bezradny jestem na takie gadanie, ma ktoś ciętą ripostę? Edytowane 21 Grudnia 2015 przez Fryzjer
Zasłużony Fragowicz kelek Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 22 Grudnia 2015 No wysłałeś mi pomiar, a więc tak co do tel net którego znam oni po prostu olewaja sprawy związane co do ping, a serwery są polskie a nie zagraniczne tylko jest widoczne na cala Europe. Natomiast tez mam z telnet i w życiu bym nie wziął od nich internet przeważnie jest tak ze na weekend coś padnie i trzeba czekać w normalny tydzień pracy. 1
Właściciel GET Opublikowano 22 Grudnia 2015 Właściciel Opublikowano 22 Grudnia 2015 Tutaj niech da ten pomiar to ocenię. 1
Zasłużony Fragowicz kelek Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 22 Grudnia 2015 Proszę to jego pomiar który mi podał na pw. http://scr.hu/1z3a/3kcdq
Właściciel GET Opublikowano 22 Grudnia 2015 Właściciel Opublikowano 22 Grudnia 2015 Straty są już na starcie, co napisałem na PW. 1
Rekomendowane odpowiedzi