Skocz do zawartości

[KOSZ] No Co Jest ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja się pytam co jest, że admini nie mogą banować tylko kickać. CIągłe są crashe i lagi. Jak macie problem to ofnijcie serwa na 2-3 dni i ogarnijcie to bo już wszyscy dość mają powoli tego.

Pozdrawiam, Spejso'N.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Karambit w plecy (-) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nie pasuje ??  Wypad na siłę Cie nikt tu nie trzyma.

Są problemy trzeba je rozwiązać a nie ciągle narzekać -,-

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Grasz tu od kilku dni i stwarzasz problem za problemem, przecież nikt cię tu na siłę nie trzyma.

Serwer rzeczywiście ostatnimi czasy ma problemy, lecz po każdej burzy wychodzi słońce i tak będzie i w tym przypadku.:)

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

Nie widzę powodu, dla którego mielibyśmy wyłączać serwer. Wytłumaczę Ci wszystko od początku:

Po 1. Przez ponad tydzień zespół Pukawki wraz ze mną pracowaliśmy nad tym, aby po zmianie, którą dokonał hosting ( informowaliśmy tutaj: http://fragujemy.com/topic/31473-planowana-modernizacja-infrastruktury-pukawkapl/ ) wszystko wróciło do normy. Co prawda napisałem tam, że 26 września wszystko wróciło do normy, lecz tak się nie stało. Prawdziwe prace zakończyły się około 3-4 dni temu. 

Do poprawy było tak wiele, że nie starczyłoby mi miejsca na opis tego, co zostało zrobione.

Po 2. Aktualnie problemy występują tylko na serwerze COD MOD. Wystarczy zwrócić uwagę na jedną rzecz, czyli pomiar winMTR: 

|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                               10.30.0.1 -    0 |   11 |   11 |    7 |    8 |   10 |    7 |
|         host-89-228-14-49.dynamic.mm.pl -    0 |   11 |   11 |    7 |    9 |   13 |   11 |
|       host-176-221-98-145.dynamic.mm.pl -    0 |   11 |   11 |   15 |   16 |   18 |   18 |
|        host-176-221-98-97.dynamic.mm.pl -    0 |   11 |   11 |   20 |   20 |   25 |   20 |
|       host-89-228-40-173.warszawa.mm.pl -    0 |   11 |   11 |   20 |   21 |   25 |   24 |
|                           195.149.232.7 -    0 |   11 |   11 |   20 |   21 |   25 |   23 |
|               rev-212.91.8.139.atman.pl -    0 |   11 |   11 |  111 |  122 |  130 |  123 |
|                            31.186.80.35 -    0 |   11 |   11 |  112 |  123 |  130 |  124 |
|            rev.193.33.177.59.pukawka.pl -    0 |   11 |   11 |  114 |  123 |  129 |  122 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

Jak widzimy podwyższone pingi zaczynają się od ATMAN'u, a dokładnie tpix, który jest w posiadaniu ATMANu ( serwerowni ). Dowodzi to temu, że problemy nie leżą po stronie serwera.

Po 3. W związku z tym, że banowanie graczy jest strasznie opóźnione, a także klasy wczytywały się zdecydowanie za późno, postanowiliśmy już 2-3 dni temu na przeniesienie bazy MySQL. Zaowocowało to tym, że klasy ładowały się Wam szybciej i serwer zyskał na stabilności. Natomiast w dalszym ciągu ( ale w zmniejszonych ilościach ) występowały pady serwera podczas zmiany mapy, a także opóźnieniem nadawania bana.

Dzisiaj postanowiliśmy przenieść również bazę AMXBans. Ale jak się okazuje, problem nadal występuje, dlatego admini dostali wytyczne, aby nie banować. Ale co dziwne, problem ten nie występuje na pozostałych naszych serwerach mimo, że to ta sama baza MySQL.

Sprawę powyższą od samego początku zgłaszaliśmy technikowi hostingu, który ma szersze pole do popisu niż my. My możemy tylko i wyłącznie robić serwer od wewnątrz, ale na zewnątrz to już tylko i wyłącznie hosting + pracownicy serwerowni. Oprócz naszej interwencji związanej z serwerem, technik Pukawki wczoraj pozmieniał kilka rzeczy w kwestii MySQL. Lecz niestety one nie pomogły, dlatego pracujemy nad dalszym rozwiązaniem problemów.

Rozumiemy Twój hejt, ale nie damy sobie powiedzieć, że nic nie robimy. Cały czas trwają prace, które fakt faktem powinny już dawno zostać rozwiązane. Być może powstały jeszcze drobne komplikacje z testów, które przeprowadzaliśmy wraz z technikiem Pukawki. Ale to on już musi je usunąć, bo my nie mamy do tego dostępu. Powinieneś cieszyć się, że za darmo w ogóle udostępniamy taki serwer, bo rościsz tutaj prawa jakbyś był tu nie wiadomo kim i płacił w dolarach na serwer. 

Pozdrawiam

• Ustrzel fraga! (+) 7
Opublikowano

Ahh, źle mnie zrozumieliście :P Mi nie chodzi o hejt tylko zapytanie czemu tak laguje. Czemu miałbym hejtować jak na dd2 mam 9 pingu stałego ? Po prostu chciałem się zapytać, Nesty jak zawsze dzięki :P .

@R@MBO! - to, że dostałem ub to nie znaczy, że masz się wypowiadać wszędzie pod moimi postami i mnie hejtować.

@The Next Best - no dziwnie, że jakoś mi tam nikt o żadnych problemach nie gadał do mnie :)

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności