Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Wiecie może, kiedy wychodzi nowa operacja? Bo znajomy mi powiedział, że nie opłaca się inwestować w tę, która jest obecnie, ponieważ niedługo wychodzi nowa.

Poza tym, chciałbym się dowiedzieć, czy są jakieś użyteczne komendy, ewentualnie configi, które podniosą mi fps'y(oscyluje w granicach 100, ale podobno czym więcej, tym lepiej). I jeszcze pytanko - czy rozdzielczość wpływa na fps'y? Tzn. im mniejsza, tym więcej fps'ów?

http://www18.zippyshare.com/v/QQX3PWMk/file.html- oto sprzęt. Pytanie ode mnie - czemu jest widać, że karta GeForce'a jest włączona, a komputer ciągnie z INTELowskiej?

Edytowane przez GOGOd
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Po 1. Jeszcze ta operacja się nie skończyła więc żadnych oficjalnych informacji na temat nowej nie ma i jeszcze przez jakiś czas nie będzie.

Po 2. Jeśli chodzi o ping to nie wiem kto Ci takich głupstw naopowiadał. Ping czyli opóźnienie na łączu. Im większe opóźnienie tym później zobaczysz przeciwnika. Czyli im niższy ping tym lepszy. I nie ma ogólnie komend na zminiejszenie pingu, możesz co najwyżej oczyścić kompa i wyłączyć programy które pobierają neta podczas gdy Ty grasz.

Co do rozdzielczości nie wypowiem się bo szczerze nie wiem

a co do karty. To podpiąłeś wgl kabel od monitora do karty Nvidi czy w płyte główną. 

Opublikowano

Miałem na myśli zwiększenie fps'ów, a nie pingu, mój błąd. Mam laptopa.

• Właściciel
Opublikowano

Czyli im niższy ping tym lepszy. 

Mit i jeszcze raz mit, który powtarzany jest przez neo-internet. Każdy teleinformatyk to potwierdzi.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)

-novid -tickrate 128 -nojoy -threads 2 (tutaj wpisujesz ilość rdzeni) -freq 60 (zatem tutaj, wpisujesz odświeżanie monitora) -nod3d9dx

Wchodzisz na steama, następnie w biblioteke, prawym na csgo -> właściwości -> opcje uruchamiania (wpisujesz po spacji)

Pozdrawiam, Tomek

edit: szydło wyszło z worka - to jednak prawda, także wpisałem te komendy i zaskakująco pogorszyło mi. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Edytowane przez JuPIK
Opublikowano

Witaj GOGOd co do karty graficznej to w laptopach jest taka opcja, klikasz na ikonke gry prawym przyciskiem myszy i masz "uruchom gre z procesorem graficznym" i tu wybierasz karte od nvidi. Zobacz czy masz cos takiego.

Opublikowano

Na podniesienie f psów w CSie jest komenda. A dokładniej

~konsola

W konsoli wpisujemy fps_max_100

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• Karambit w plecy (-) 2
Opublikowano

Ale jeżeli gra mu się odpala na karcie Intel to ta komenda mu nie pomoże, ponieważ te karty graficzne są zazwyczaj słabe, one służą głównie do wyświetlania pulpitu i oglądania filmów itp. Musi przełączyć aby gra uruchamiała się na nvidi bo ona jest bardziej wydajniejsza do grania od Intela.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności