Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie, od wczoraj, kiedy zainstalowałem cs'a go mam problemy z ścinami. Gra nie chodzi płynnie (ping 60-70). Oto parametry mojego pc:

AMD phenom X4 (2,4 ghz)

Karta graficzna:

post-11277-0-64307900-1440587376_thumb.jpg

post-11277-0-58611700-1440587430_thumb.jpg

Szczeże to nwm jak ona się nazywa. Przy okazji prosiłbym o znalezienie sterowników do powyższej karty graficznej.

4 gb ramu

Liczę na Waszą pomoc :).

Pzdr, Tomek ; ))

Edytowane przez JuPIK
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Dałęś screena z nazwą, ale ciężko się doczytać o ile dobrze widze to to jest Gigabyte gv-n4600c-1gi

Sterowniki na XP:

http://www.pcworld.pl/ftp/pc_104777/Gigabyte.GV.N460OC.1GI.NVIDIA.Graphics.Driver.258.56.for.XP.html

Program automatyczny do aktualizowania sterowników na win 7:

http://www.helpjet.net/files-Gigabyte-GV-N460OC-1GI.html

Komputer się mocno grzeje ? 

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)

Nie, procek mam dosyć dobry, ramu też wystarczająco - nie mam pojęcia co może być przyczyną ścin ...

Edytowane przez JuPIK
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli możesz to wejdź w menager zadań i zrób mi screen procwsów. Jaki masz windows ?

Prosiłbym jeszcze o zainstalowanie programu SpeedFan (http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/testowanie_i_diagnostyka/SpeedFan.html) i wysłanie mi screena z tabeli po prawej stronie, jest tam temeratura katry graficznej, procesora i dysku.

Edytowane przez PabloStec
Opublikowano (edytowane)

Windows xp service pack 2 - za chwilę wyślę Ci ssy :)

Edytowane przez JuPIK
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Przeczyść może komputer ze zbędnego syfu, zobacz też, czy nie masz aktywnych jakiś syfnych procesów w menadżerze zadań.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Właśnie po to mi screen z procesami blakk :)) a jeżeli chodzi o przeczyszczenie to po to jest mi temperatura.. możliwe też że musi zmienić paste

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Zacznijmy od użycia cclenera bo widze że masz a potem jak masz antywirusa to przeskanuj kompa, widze w procesach duzo rzeczy które nie są konieczne :)

i dodaj te scr z temperaturami

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj Pablo usunąłem zbędne rzeczy przez właśnie cccleaner'a ...

Edytowane przez JuPIK
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

w RegCleanPro ? wyczyści ci  gówno z rejestru..

Panel Sterowania -> Menager urządzeń -> Karty graficzne zrób mi screena i wyślij jak mozesz, albo napisz czy masz tylko 1 czy więcej

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Akurat w cs:go karta graficzna jest bardzo ważna i myślę, że własnie ona Ci zawadza ;)

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)

A może włożyć tą karte co pokazywałem Ci na ssach i pobrać stery? Cs Go mam na najniżysz ustawionego.

Edytowane przez JuPIK
Opublikowano (edytowane)

Słyszałem że program z nvidii nic nie daje, lepiej wpisać opcje uruchamiania w cs'ie-  -novid -tickrate 128 -nojoy -threads (Tu dajesz liczbe rdzeni procesora) -freq (częstotliwość odświeżania) -nod3d9dx +cl_forcepreload 1 i zrób sobie config pod siebie.

Edytowane przez frez
  • Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Tu nie chodzi o ustawienia na najniższych, gra może ci lepiej działać na wysokich niz na nizszych, sprawdz nvidia geforce experience a potem spróboj z tą kartą co na ssach jest

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)

Okk ;)

edit@

Wgrałem sterowniki tak jak mówiłeś, ściny

minimalnie ustąpiły, niestety nie mogę zoptymalizować csa ponieważ piszę, że nie mam karty graficznej (geforce 8200) oraz, że nie posiadam windows xd proffesional - bez tego nie mogę zoptymalizować żadnej gry xD - poddaję się

Edytowane przez JuPIK
Opublikowano (edytowane)

Nic z tego, wpisałem Twoje kody i nic - jest gorzej niż było ...

edit@ tak

Edytowane przez JuPIK
Opublikowano

Probowales czyszczenia karty graficznej? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności