Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainstalowałem nonsteam i nie mam do wyboru optymalnej rozdzielczości. Na steamie nie mam takiego problemu. Potrafi mi ktoś pomóc ? W elemencie docelowym dopisywałem te parametry startowe i nie pomogło. Instalowałem inne sterowniki i tez lipa. Ale tu problem nie stoi po stronie sterowników bo na steam jest wszystko w porządku. Instalowałem już różne ns i na kazdym wszystko to samo. 

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Start -> Uruchom (lub WIN + R) -> regedit -> enter

HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Valve -> Half-Life -> Settings

Masz dwa klucze po prawej wtedy, klikasz dwa razy myszką, zaznaczasz "tryb dziesiętny" po prawej i ustawiasz

ScreenHeight (czyli wysokość) 768

ScreenWidth - (szerokość) 1366

Zamykasz rejestr, odpalasz CsNs.

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano (edytowane)

Nesty, dnia 16 Kwie 2015 - 14:53, napisał:

A po co Ci NS??? Nie licz, że ns-y spełnią wszystkie Twoje wymagania.

Na steamie mam wieczne lagi. I jak na razie nie wiem dlaczego. Chce zainstalować ns i porównać jak się gra.

MrReaper@

nic to nie daje, zrobiłem jak wyżej i włączę grę to jest 640x480

Tak w ogóle to w widescreen mam tylko wybór jednej rozdzielczości, mianowicie 1280x720. Jak to ustawie to nawet na żaden serwer nie mogę wejść bo się wiesza wszystko.

Edytowane przez J A R E K
  • Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)
Może masz lagi dlatego że nie ustawiłes poprawnie gry?

Zacznijmy od tego wpisz w konsole net_graph 1 i powiedz mi ile masz ustawione 60/s czy 101/s

Jak masz 60/s to wpisz w konsole te komendy i nie powinno być żadnych lagów.

rate 25000

cl_cmdbackup 2

cl_cmdrate 101

cl_updaterate 101

ex_interp 0.01

Edytowane przez inTensiV
  • Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)

Nie. Wszystko dobrze mam ustawione, nie gram w tą grę rok czy dwa.

I kolejny problem na steam, zainstalowałem najnowsze sterowniki od grafy i teraz mam 60fps (sychronizacja pionowa wyłączona) i jak gram to myszka chodzi w zwolnionym tempie.. Miał ktoś podobny przypadek ?? 

Jak włączę ns to normalnie 100fps mam.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Z tego co mówisz wygląda jakbyś miał a) krzywą wersję CsNs LUB b) poważniejszy problem z systemem/sterownikami do karty graficznej właśnie...

Sprawdziłbym jaką mam rozdzielczość pulpitu, jakie są dostępne, wrzucić CsNs w tryb "okna" a nie pełnoekranowy. Nie wiem jaki masz system/sprzęt więc mogę sobie teoretyzować co dalej a kombinacji zbyt wiele...

I niet, ja nie miałem podobnego przypadku.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)

Z tą rozdzielczością nic już nie robię. Teraz steama muszę ogarnąć.

Mam tylko 60fps i jak przesuwam celownikiem to tak jakby w zwolnionym tempie, tak dziwnie. Było dobrze, aż do momentu kiedy zachciało mi się instalować nowsze sterowniki od grafiki. Dzisiaj zrobiłem formata i wszystko od nowa instalowałem i nadal to samo. Synchronizacja wyłączyłem i komendy na pewno dobrze wpisane.

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności