Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Tak jak w temacie potrzebuje pomocy ponieważ szykuje się do zakupu karty graficznej lecz nie znam się na tym kompletnie. Budżet który mam do rozdysponowania to max 300 zł, z góry zaznaczam, że karta może być używana nie przeszkadza mi to. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

No dobra skoro mówisz ze do 300zł ale teraz powiedz jakiego szukać do AGP czy PCI? Głównie chodzi o to że twoja płyta główna może obsługiwać AGP. Najlepiej podaj model plyty głownej. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Szczerze powiedziawszy to jest to pytanie z kapelusza. Aż tak starego komputera nie mam aby posiadać złącza AGP(Gdybym takowe posiadał to w pierwszej kolejności zabrałbym się za płytę główną). Tak więc logicznym jest to, że karta ma posiadać złącze PCI. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Tu masz model plyty.... gigabyte ga ep31 ds3l

i moc zasilacza 420 w

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Huntler - nie warto.

Na Steam podałem mu link do GTX 750 OC i lepszej nie znajdzie w cenie 350 zł.

• Właściciel
Opublikowano

moc zasilacza 420 w

A ja mam w dupie moc zasilacza...

Przestańcie oferować coś, jeśli Night nie potrafi do tematu podejść rzetelnie. Jak można podać kartę graficzną, bo niby dobra, a nie patrzeć na to, co obecnie Night posiada, np. jaką płytę główną, zasilacz etc. Przecież jak ma chujowy zasilacz, od chujowego producenta, taktowanie jest złe, to mu z dymem pójdzie ta karta lub zasilacz pierdolnie i gówno będzie z Waszej pomocy. Prosty przykład: kolega przy wymianie karty graficznej no musiał zmienić, mimo, że miał 500w zasilacz na inny, bo istniało duże prawdopodobieństwo, że przez swoje parametry w przyszłości spali się karta lub zasilacz. A potem zdziwko, że komputery palą się... Jak się nie umie dobierać podzespołów to nic dziwnego, że takie cuda są.

Trzeba czekać na konkret. Co za problem jest pobrać program specjalny ( teraz nie pamiętam nazwy ), powstawać screeny? No ludzie, litości... Załamanie przechodzę. Podawanie mocy zasilacza, sugerowanie się nią to zaiste głupota wynikająca z braku wiedzy. Zasilacz może i mieć 500/600 W, a taktowanie to co? Najlepiej zrobić screen z naklejki zasilacza. 

PS. Jeśli już mówimy o karcie graficznej, MSI może używaną znajdziesz. Kiedyś znajomy trafił na ofertę w przedziale 300-400, leciutko używaną z dwoma wiatrakami. W czasie stresu temperatura nie przekracza 40 stopni... Nie wspomnę już o tym, że jest po prostu cicha. Ale znów trzeba znać parametry zasilacza... Ech...

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Pozwól Night:

CPU: Intel® Pentium® Processor E6500 (2M Cache, 2.93 GHz, 1066 FSB)
RAM: DDR2-800 4GB
MB: GA-EP31-DS3L
PSU: Akyga LPK12-23 420W

Reszta raczej nieistotna, może obudowa zależnie od typu.

• 3 tygodnie później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wszystko zostało wyjaśnione oraz załatwione. Nowymi częściami są :

Zasilacz Cooler Master GX LITE 500 w 

oraz karta GeForce gtx460. 

Z góry dziękuje tutaj Reaperowi za pomoc. CSHT Tobie również. 

W następnym msc myślę zrobić podejście do wymiany procesora. 

Temat Zamykam i jeszcze raz dziekuje.Następnym razem mam nadzieję nie okazać się taką ignorancja. :)

• Ustrzel fraga! (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności