Legendarny Fragowicz Night Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Tak jak w temacie potrzebuje pomocy ponieważ szykuje się do zakupu karty graficznej lecz nie znam się na tym kompletnie. Budżet który mam do rozdysponowania to max 300 zł, z góry zaznaczam, że karta może być używana nie przeszkadza mi to.
Zasłużony Fragowicz kelek Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2015 No dobra skoro mówisz ze do 300zł ale teraz powiedz jakiego szukać do AGP czy PCI? Głównie chodzi o to że twoja płyta główna może obsługiwać AGP. Najlepiej podaj model plyty głownej.
Legendarny Fragowicz Night Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Legendarny Fragowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Szczerze powiedziawszy to jest to pytanie z kapelusza. Aż tak starego komputera nie mam aby posiadać złącza AGP(Gdybym takowe posiadał to w pierwszej kolejności zabrałbym się za płytę główną). Tak więc logicznym jest to, że karta ma posiadać złącze PCI.
Właściciel GET Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Właściciel Opublikowano 10 Kwietnia 2015 A może tak dane komputera? Wszyscy mają zgadywać i Ci dopasowywać?
Legendarny Fragowicz Night Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Legendarny Fragowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Tu masz model plyty.... gigabyte ga ep31 ds3l i moc zasilacza 420 w
Zasłużony Fragowicz Huntler Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2015 A procek jaki? I model zasilacza kompletnie nic nie mówi, jakieś dokładniejsze dane? Ale jak już: http://allegro.pl/karta-graficzna-club3d-radeon-hd7790-1gb-gwarancja-i5248384130.htmlMyśle, że warto dorzucić 65zł +GW
Legendarny Fragowicz CSHT. Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Huntler - nie warto. Na Steam podałem mu link do GTX 750 OC i lepszej nie znajdzie w cenie 350 zł.
Zasłużony Fragowicz kelek Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2015 znalazłem coś tańszego ale nie wiem jak będzie z twoim kompem funkcjonować http://www.x-kom.pl/p/216281-karta-graficzna-pci-e-msi-geforce-gt730-2048mb-128bit-v1.html#oceny
Właściciel GET Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Właściciel Opublikowano 10 Kwietnia 2015 moc zasilacza 420 w A ja mam w dupie moc zasilacza... Przestańcie oferować coś, jeśli Night nie potrafi do tematu podejść rzetelnie. Jak można podać kartę graficzną, bo niby dobra, a nie patrzeć na to, co obecnie Night posiada, np. jaką płytę główną, zasilacz etc. Przecież jak ma chujowy zasilacz, od chujowego producenta, taktowanie jest złe, to mu z dymem pójdzie ta karta lub zasilacz pierdolnie i gówno będzie z Waszej pomocy. Prosty przykład: kolega przy wymianie karty graficznej no musiał zmienić, mimo, że miał 500w zasilacz na inny, bo istniało duże prawdopodobieństwo, że przez swoje parametry w przyszłości spali się karta lub zasilacz. A potem zdziwko, że komputery palą się... Jak się nie umie dobierać podzespołów to nic dziwnego, że takie cuda są. Trzeba czekać na konkret. Co za problem jest pobrać program specjalny ( teraz nie pamiętam nazwy ), powstawać screeny? No ludzie, litości... Załamanie przechodzę. Podawanie mocy zasilacza, sugerowanie się nią to zaiste głupota wynikająca z braku wiedzy. Zasilacz może i mieć 500/600 W, a taktowanie to co? Najlepiej zrobić screen z naklejki zasilacza. PS. Jeśli już mówimy o karcie graficznej, MSI może używaną znajdziesz. Kiedyś znajomy trafił na ofertę w przedziale 300-400, leciutko używaną z dwoma wiatrakami. W czasie stresu temperatura nie przekracza 40 stopni... Nie wspomnę już o tym, że jest po prostu cicha. Ale znów trzeba znać parametry zasilacza... Ech...
Legendarny Fragowicz MrReaper Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Pozwól Night: CPU: Intel® Pentium® Processor E6500 (2M Cache, 2.93 GHz, 1066 FSB) RAM: DDR2-800 4GB MB: GA-EP31-DS3L PSU: Akyga LPK12-23 420W Reszta raczej nieistotna, może obudowa zależnie od typu.
Legendarny Fragowicz Night Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Legendarny Fragowicz Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Wszystko zostało wyjaśnione oraz załatwione. Nowymi częściami są : Zasilacz Cooler Master GX LITE 500 w oraz karta GeForce gtx460. Z góry dziękuje tutaj Reaperowi za pomoc. CSHT Tobie również. W następnym msc myślę zrobić podejście do wymiany procesora. Temat Zamykam i jeszcze raz dziekuje.Następnym razem mam nadzieję nie okazać się taką ignorancja. :) 1
Rekomendowane odpowiedzi