Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem. Pobrałem sobie CS:GO (po formacie kompa, bo miałem SYF) . Gdy go uruchamiam wyskakuje Instalator DirectX i pisze "Nie mozna znaleźć dstepu.dll" Daje ok i mi się nie chce wlączyć i wyskakuje coś drugiego . Launcher Error i pisze w nim "Failed to load the launcher DLL. : Nie można odnaleźć określonego modułu . Proszę was o pomoc ;( wiem że na fragujemy jest jakaś ogarnięta osoba w tych tematach i mi pomoże ;(

Zawsze moge z kimś porozmawiać o tym na ts3 o ile ktoś mi będzie chciał pomuc. :(

PS.

Nie było mnie już na serwerze 1tydz. (only awp) ponieważ nie działa mi od tego czasu cs:go :(

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Sciagnij sobie directX i zainstaluj pewnie nie masz tego i dlatego ten błąd się pojawia, tak mi się wydaje. 

Opublikowano

Pobrałem directa tak jak napisałeś i pod koniec instalacji wyskoczył mi błąd :

- Wystapil wewnetrzny blad systemu. Sprawdz plik DXError.log i DirectX.log w folderze Windows, ay rozpoznac problem. pomocy ;(

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Hm, dziwne bo mi nigdy przy instalacji czegos takiego nie wyskoczylo. Pytanie jaki system w tej chwili używasz oraz z jakiej strony pobrałeś DirectX?

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wrzuć logi z dX na jakieś forum PC, wyjaśnią ci gdzie jest błąd.

Opublikowano

@CSHT. moglbys wbic na ts`a i wytlumaczyc mi to dokladniej po kolei co mamz robi bo nie zbyt rozgarniam :(

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Na ts to nie bardzo jak mam wbić.

Wchodzisz w folder Windows i szukasz tych dwóch plików: DXError.log i DirectX.log.

Otwierasz je Notatnikiem/wordpadem i opisujesz swoj problem na Forum PC, podając zawartość tych logów.

Ew. Wrzuć je tutaj, może coś znajdę.

Opublikowano

DXError:

--------------------
[04/01/15 21:48:43] module: dxupdate(Nov 19 2010), file: dxupdate.cpp, line: 5738, function: DirectXUpdateInstallPlugIn

Failed API:        SetupIterateCabinet()
    Error:        (5) - Odmowa dostępu.

Unable to iterate through C:\Windows\system32\DirectX\WebSetup\Oct2006_d3dx9_31_x64.cab. The file may be damaged.

--------------------
[04/01/15 21:48:43] module: dsetup32(Mar 30 2011), file: dxupdate.cpp, line: 280, function: CSetup::InstallPlugIn

DirectXUpdateInstallPlugIn() failed.

--------------------
[04/01/15 21:48:43] module: dsetup32(Mar 30 2011), file: setup.cpp, line: 1727, function: CSetup::SetupForDirectX

InstallPlugIn() failed.

--------------------
[04/01/15 22:00:17] module: DXSetup(Mar 30 2011), file: dxsetup.cpp, line: 1159, function: WinMain

Failed API:        LoadLibrary()
    Error:        (126) - Nie można odnaleźć określonego modułu.

--------------------
[04/01/15 22:00:17] module: DXSetup(Mar 30 2011), file: dxsetup.cpp, line: 650, function: LogNoDsetup

Unable to find d.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Masz napisane co jest nie tak. Instalator nie może ukończyć procedury, bo plik "C:\Windows\system32\DirectX\WebSetup\Oct2006_d3dx9_31_x64.cab" może być uszkodzony.

A pozatym to logi wstaw w spoiler.

Opublikowano

Miałem tak samo :) Dokładnie literka w literke.

Pobrałem od nowa czekałem az bedzie 100% i na dole bedzie pisac pobrano 1 z 1 , a ja uruchomiłem 0 z 1 do konca sie nie pobrało i mi błedy wskoczyły pobrałem od nowa i było git. Spróbuj pobrać jeszcze raz a jak nie to plik mozesz też wyszukać w pasku menu start i wpisujesz potem nazwe pliku i ci samo szuka ale proponowałbym od nowa pobrac i zaczekać te pare minut zanim na dole pasek sie zapełni i bedzie pisac 1 z 1 :)

Opublikowano

@Mała Mi. już to robiłem 1 gracz mi to powiedział niestety nic nie pomogło :( .

Siedze w tym necie 1h szukam może w końcu znajde w czym tkwi problem, jeżeli ktoś wie jeszcze jak mi pomuc to prosze o kontakt lub żeby się wypowiedział tutaj.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Odpal inną grę, która potrzebuje bibliotek DirectX.

Jeżeli nie zadziała, to wina w bibliotekach leży.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Farming Simulator 13 na przykład.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Musisz je odinstalować(jeżeli są zainstalowane, a jakieś muszą być), pobrać oryginalne ze strony microsoftu.

Powinno działać jak należy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności