Necro / Adrian Opublikowano 24 Stycznia 2015 Fragowicz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Witam mam od niedawna steam, i jak włącze csa na steamie mam okropne lagi i jest spowolniony. Dodam że na ns nie mam czegoś takiego śmiga normalnie. Szukałem już na necie robiłem co tam karzą i nic nie pomogło :/ Może ktoś ma jakiś pomysł jak temu zaradzić ?
Zasłużony Fragowicz kelek Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Napisz ile osiagasz fpsow oraz w jakiej skali masz lagi, następnie napisz jaki masz neta z jaka predkascia.
Necro / Adrian Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Fragowicz Opublikowano 24 Stycznia 2015 fps 30 :/ lagi pokazuje mi tak samo jak na ns czyli 40-70 a jak wbije na server byle jaki jest powyżej 200. No a neta zrobiłem test i wyszło latency 55, download 4.68 Mbps , upload 0.60
Legendarny Fragowicz Kurwikłak Opublikowano 24 Stycznia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 24 Stycznia 2015 u mnie jest ok. To chyba coś u ciebie
Zasłużony Fragowicz kelek Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Speedtest.pl na tym sprawdzales? Bo inne mi np dokładnie nie sprawdza wiec na tym sprawdź co podalem, i jeszcze zastanawia mnie czy przy instalowania steama zmieniales cos z łącza?
JimiHumuhuma Opublikowano 24 Stycznia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 24 Stycznia 2015 fps 30 :/ lagi pokazuje mi tak samo jak na ns czyli 40-70 a jak wbije na server byle jaki jest powyżej 200. No a neta zrobiłem test i wyszło latency 55, download 4.68 Mbps , upload 0.60 W jaki sposób korzystasz z internetu ? Masz modem podpięty do kompa czy może wifi ?
Necro / Adrian Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Fragowicz Opublikowano 24 Stycznia 2015 na speed test robiłem test ;) i mam liveboxa i korzystam z wifi. I kelek nie zmieniałem nic w łączu przy instalowaniu steama :/
JimiHumuhuma Opublikowano 24 Stycznia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 24 Stycznia 2015 na speed test robiłem test ;) i mam liveboxa i korzystam z wifi. I kelek nie zmieniałem nic w łączu przy instalowaniu steama :/ No właśnie wifi, ja mam podobnie, mam pewne straty to nie to samo co komputer podłączony pod modem. Nie baw się w żadne porady na forach, tylko po prostu zadzwoń do dostawcy internetu, przedstaw problem i powiedz żeby to sprawdzili. Mogą ściemniać, że u nich nic nie wykazuje także powiedz żeby sprawdzili dobrze drugi raz.
Zasłużony Fragowicz kelek Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Czytaj ze zrozumieniem, na NS działa idealnie tu leży problem na steam. Sprawdź czy nie ma czasem aktualizacji CS'a.
Necro / Adrian Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Fragowicz Opublikowano 24 Stycznia 2015 nie ma właśnie żadnych aktualizacji :/ steam mi się aktualizował już 3 razy w tym dzisiaj rano
JimiHumuhuma Opublikowano 24 Stycznia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Czytaj ze zrozumieniem, na NS działa idealnie tu leży problem na steam. Sprawdź czy nie ma czasem aktualizacji CS'a. Przeczytałem, a ty mój post ? Miałem ten sam problem i również wifi + przejście z ns na steam. Zadzwoniłem do dostawcy internetu, trochę czasu zajęło zanim ich skłoniłem do kompletnego prześwietlenia problemu i w końcu naprawili.
Zasłużony Fragowicz kelek Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Nie do końca może być z Nerem skoro na NS mu działa plynnie . jeszcze bym spróbował z NS config.cfg skopiować i na steam przerzucić oczywiście tam gdzie CS. Wczesniej zrób sobie kopie zapasowa z steama confingu.
JimiHumuhuma Opublikowano 24 Stycznia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 24 Stycznia 2015 No nie koniecznie, u mnie tak było. Ja bym jeszcze polecał odezwać się do supportu steam, może oni jakoś zaradzą.
Zasłużony Fragowicz kelek Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Necro mi pisał ze ściągnął steama z intalki.pl może tutaj leży problem pisalem mu żeby ze strony steam ściągnął i zobaczymy.
Necro / Adrian Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Fragowicz Opublikowano 25 Stycznia 2015 wszystko już robiłem kopiowałem config.cfg zmniejszyłem rozdzielczość i dalej tak samo jest :/
Zasłużony Fragowicz kelek Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 25 Stycznia 2015 http://cs-hax.com/topic/64202-steam-lagi/ Sprawdź czy cos z tych rzeczy pomogą.
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 25 Stycznia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 25 Stycznia 2015 Włącz menedżer zadań, znajdź proces CS'a (hl.exe) i zmniejsz priorytet na niski.
stasiek21 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 25 Stycznia 2015 propozycja odemnie: fps_max 303 fps_modem 303 net_graph 3 - sprawdz ile masz fps wylacz synchronizacje pionową bo z włączoną ogranicza fps do 60 PS. jesli widzisz wiecej niz 101 fps na serwerze to i tak wiecej nie masz bo na serwerach dają dostep do 101 fps chyba ze to serwer deatch_run czy jakos tak to podkrecają na więcej. spróbuj ustawić ładnie config komendami ewentualnie przywróć starego cs'a ktorego znajdziesz na necie. Mi to pomogło
Zasłużony Fragowicz Nikoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor nie odzywa się w temacie z czego wnioskuje że problem został rozwiązany. Zamykam.
Krystek Opublikowano 11 Listopada 2017 [MTA] Admin DayZ Opublikowano 11 Listopada 2017 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi