Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Nie odczytuje mi klawiatury. Kilka minut temu usunąłem esed noda, zainstalowałem avasta, trzeba było uruchomić ponownie kompa, wiec to zrobiłem. Komp uruchamia się ponownie, pokazuje się bios jak zawsze, klawiatura działa a gdy już system prawie się uruchomił, gdy mam wpisać hasło to już klawiatura nie działa. Na pulpicie również nie działa.. Przekladałem końcówkę w inne wejścia USB i nadal nic. Usunąłem avasta i nadal nic. Włączyłem kompa w trybie awaryjnym i nadal nic.... Nie wiem co robić, może ktoś wie jak mi pomóc? Pisze z telefonu, wiec ciężko mi będzie coś znaleźć na googlach

Opublikowano

Ja tak miałem w szkole na lekcji, bo w klasie same hakery alt+F4, to wyłaczylem klawiaturę z myszką, a potem podłączylem i nie działało, ale za parę minut wykryło.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Jak dokładniej opisałeś to sie orientuje że kolega miał tak samo. zaraz przed uruchomieniem systemu działa, a później wygasa. U niego to było proste.. restartował kompa z 20x i zaczeło chodzić,, i przepiął do innego USB też :)

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Nie bede tyle resetowac, bo dysk się psuje. Może jutro będę mieć płytkę z instalka do Windowsa, miejmy nadzieję że format pomoże :/

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

A podlaczyles inna klawiaturę? Może zakończył juz swój żywot?

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Sprawdziłem również kompa mojego z inną klawiaturą oraz moją klawiaturę z innym kompem. Wniosek taki, że klawiatura moja na innych kompach działa a u mnie nie. Takie rzeczy pokazują się, gdy podłączam klawiaturę:

2z4a3ux.jpg

54j4zn.jpg

Wniosek jest jeden. Coś się popsuło w rejestrze i trzeba format robić.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

To prawdopodobnie avast ci uszkodził system... no musisz pewnie zrobić formata jeżeli dalej po formacie nie bedzie tak to niestety plyta główna ci siadła, ale to jest na 50% ze ci uszkodziło. Zobaczysz jak zrobisz formata. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nie chce nic mówić ale avast dawniej był dobry strasznie był żrącym procesem ale nie ma co się dziwić dawniej stary celerony pentiumy co teraz jest rzadkoscią. W dzisiejszych czasach to można nawet po cenie znaleść sprzęt. 

Tygrys jak zrobisz formata to pisz czy pomoglo czy nie jeżeli dalej bedzie to samo daj nam znać a dalej bedziemy myśleć. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

W ogóle jakim to trzeba być przykrym, żeby Avastowi ufać  :D

bo avast wykryl wirus z tym steamem, chcialem to sprawdzic
Moze jutro sformatuje xd
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Źródło: http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc772156%28WS.10%29.aspx

W skrócie - wchodzisz w panel sterowania -> menadżer urządzeń -> rozwijasz z listy "klawiatury" -> PPM na swoją klawiaturę i klikasz odinstaluj -> po odinstalowaniu klikasz PPM na "skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu".

Daj znać czy ruszyło.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Nic a nic. Pokazuje że nie może wykryć sterownika. Próbowałem od nowa pobrać, z neta szukałem jakieś sterowniki ale nic nie daje. System juz rozdupcony

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności