Skocz do zawartości

[KOSZ] Czy pójdzie CS GO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, czy pójdzie na moim sprzęcie CS GO bo jak nie to nie bd kupywał.

Oto on:

2 GB RAM kINGSTON

Procesor intel celeron 2.53 GHZ

Karta Graficzna Asus X1660 Series 256 mb :(

.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Jaki dokładny model procesora?

Po GPU widać, że nie pójdzie.

Nawet nie warto tego kupować.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Mimo że CS potrzebuje mocnego procka a nie karte to pójść Ci pójdzie ale 0 frajdy z gry. Za słaba karta graficzna a procek też nie jest świetny. Przypuszczam że na minimum miałbyś jakieś 20fps. Jeśli chcesz GO to zmień all podzespoły ;)

ja na amd semron 1x 2.7ghz,  nvidia geforce GT520, kingston 4gb RAM mam po 25-50fps i jest to survival w grze :D czasami spadki są masakryczne ;) więc jak nie masz zamiaru ulepszać kompa to nie polecam globala ;)

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Grafika za słaba, może miałbyś ze 20 fps'ów. Nie kupuj

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Nie pojdzie mu gra. Do włączenia jakiegoś potrzebny jest min GF 8900GT albo AMD HD2400

• Właściciel
Opublikowano

2GB ramu ok, będzie Cię tam ścinać czasem i w przypadku, jeśli masz powiedźmy 64 bitowy Win 7, to po wyłączeniu gry ram będzie musiał się uspokoić, dojść do siebie, nawet do 3-5 minut, zanim cokolwiek innego zrobisz. Celeron nie nadaje się do CS:GO, a przynajmniej do niczego poważnego. A karta graficzna zdecydowanie do wymiany. Obawiam się jednak, że na samej wymianie procka i karty graficznej się nie skończy, bo nie zawsze do Twojej płyty głównej będzie można dobrać pozostałe komponenty gry. Więc pewnie koszt tego wszystkiego wzrośnie. Tak samo nie wiadomo co z zasilaczem. Po prostu jest kiepsko.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Zamiast pchać się w szrot i kupować dziadostwo, pomyśl o tym zestawie.

Nie ma co kupować dziadostwa.

Złożyłem Ci go jak najtaniej, a jednocześnie zagrasz w nowsze gry na ustawieniach min. low.

Ma możliwość rozbudowy, dlatego że masz stabilną płytę na chipsecie H81, który umożliwi ci wkładanie pamięci DDR3-1600.

Procek pentium będzie wystarczający do GO, Znajomy na nim gra i ma Min. 50 FPS. Jest to bardzo wydajny Pentium - jeżeli będzie potem za słaby oczywiście możesz go wymienić na i5 / i7.

Dałem tylko 4 GB pamięci, ponieważ jak będziesz chciał, to dokupisz sobie drugą. Osobiście powinno wystarczyć.

http://www.morele.net/inventory/info/VhvdgZ/

Opublikowano (edytowane)

Lepiej uzbieraj na nowy komputer i graj na najwyższych ustawieniach bo co to za gra jeżeli masz grać na najniższych ustawieniach  i ma ci jeszcze lagować.

Edytowane przez Shadow123
  • 5 lat później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.

• Ustrzel fraga! (+) 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności