Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mój problem jest taki, iż po wejściu na serwer mam takie lagi jak bym latał z pingiem 2000 lecz mam max 60.

Ilość FPS podczas "próby gry" to 55-60, przy wejściu na serwer ok 20.

Mój sprzęt

System: Windows 8

Procesor:  Inte® Core 2 Quad    @2.33 GH

Pamięć ram: 3 GB

Garta graficzna: NVIDIA geforce 9500 GT

Dodam że zmiejszyłem wymagania grafiki w grze do poziomu najnizszego. To jednak wcale nie poprawiło sytuacji -_-

Usunąłęm również Config i pobrałem go na nowo ( Niem wiem po co, ale łapałem się najgłupszego pomysłu XD )

Wie ktoś co należy zrobić w celu normalniej gry, moze ktos miał podobny problem lub słyszał co należy zrobić w tej sytuacji

Na necie jest tużo tego typu tematów ale na żadnym nie ma dobrej odpowiedzi.

Czy jest szansa że jeżeli przeinstaluje system na Win 7 to gra pójdzie ???

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jeżeli z internetem jest okey to spróbuj zaaktualizować sterowniki moze już stery nie funkcjonują tak jak powinno? 

Opublikowano

Hm. myślałem o tym, ale jakoś wyleciało mi z gowy :D

Tak czy tak, właśnie je pobieram, dam znać za ok. godzine czy sie udało naprawić czy nie :)

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wymagania sprzętowe:

Procesor: Intel® Core™ 2 Duo E6600 / AMD Phenom™ X3 8750 lub lepszy

Karta Graficzna: 256 MB + Pixel Shader 3.0 NVidia 8600 / ATI Radeon HD 2400 lub lepsza

DirectX: wersja 9.0

RAM: 1GB XP / 2GB Vista

Miejsce na Dysku: 7,6 GB

System operacyjny: Windows® 7/Vista/XP

Ja sam mam 4GB RAM i to jest jeszcze za mało.

Karta graficza u cb jest na "styk", no może trochę wiecej. Ale to i tak mało.

Jeśli chcesz pograć, to musisz przynajmniej wyczyścić kompa, tzn rejestr, wszystko, co zużywa RAM, itd.

Opublikowano

Sterowniki zaktualizowane, wymagania graficzne CS-a na minimum.

Jest jak by troche lepiej, ale teraz pokazuje mi ping w granicach 500, fps ok. 30

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

teraz pytanie, skad pobrałeś sterowniki zwłaszcza do graf? Sprawdziłeś test łącza? na www.speedtest.pl tam ci pokazuje dobrze ping. Może z netem są problemy?

Edytowane przez kelek
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

okey, to teraz przeskanuj cały komputer regclean pro i też jakiegoś dobrego Anti-wirusa zainstaluj i przeskanuj, jak na razie nie mam pomysłu.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Po odpaleniu gry i wejsciu w liste serwerów pokazuje mi pingi do max 80, po wejsciu na dany serwer ping wzrasta do 700. Teraz to ja już nie mam pojęcia o co chodzi -_-

Opublikowano (edytowane)

Wymagania sprzętowe:

Procesor: Intel® Core™ 2 Duo E6600 / AMD Phenom™ X3 8750 lub lepszy

Karta Graficzna: 256 MB + Pixel Shader 3.0 NVidia 8600 / ATI Radeon HD 2400 lub lepsza

DirectX: wersja 9.0

RAM: 1GB XP / 2GB Vista

Miejsce na Dysku: 7,6 GB

System operacyjny: Windows® 7/Vista/XP

Ja sam mam 4GB RAM i to jest jeszcze za mało.

Karta graficza u cb jest na "styk", no może trochę wiecej. Ale to i tak mało.

Jeśli chcesz pograć, to musisz przynajmniej wyczyścić kompa, tzn rejestr, wszystko, co zużywa RAM, itd.

CS:GO opiera się na procesorze, ram nie ma dużego znaczenia ;) Sam mam 4gb, a na turniejowych mam ponad 200fps ;)

Do autora tematu:

Jakie masz ustawienia wideo? Zmień sobie na takie jakie ja mam:

VxfBewr.png

Jeżeli dalej będziesz miał mało to daj cienie na najniższe (Gdy miałem najniższe miałem minimum 250fpsów, teraz minimum 180 na turniejowych). Do tego możesz rozdziałke też dać na 800x600 (też sporo na takiej grałem :) )

Fpsy powinny się poprawić, a jak nie to jeszcze wykonaj te dwie czynności niżej:

1. Użyj AdwCleaner, opcja Scan i Clean/Szukaj i Usuń: 

Fpsy powinny się poprawić. Jeszcze możesz zrobić to:

http://general-changelog-team.fr/fr/downloads/finish/20-outils-de-xplode/2-adwcleaner 

2.Zarejestruj się na elektroda.pl i wejdź w dział pogotowie antywirusowe ( http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum217.html)i wrzuć w załączniku logi z programu FRST

http://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogólne-raporty-systemowe/#entry119294

Powiedzą Ci, które wpisy w systemie (po niepotrzebnych programach i innych syfach) usunąć (polecam, bo mi również pomagali) ;)

EDIT:

moja specyfikacja

amd fx 6300 3,5ghz x6

geforce gt 740 2gb ddr3

4gb ramu

Wiem, że to lepsze niż te autora tematu, ale on na swoim sprzęcie powinien mieć te 50 minimum (jak mój kolega, który gra na laptopie, który do najlepszych nie należy)

Edytowane przez pjN
Opublikowano (edytowane)

Ustawiłęm tak jak na zdjęciu Przy ładowaniu serwera pokazuje 300 fps, a po wejsciu fps spada do 9 - 30

ping dalej w granicach 1000 -_-

Edytowane przez Wariacik JK
Opublikowano

Ustawiłęm tak jak na zdjęciu a ping dalej w granicach 1000 -_-

Ping nie jest winą ustawień. To są ustawienia by mieć więcej fpsów.

Wysoki ping jest winą internetu/pobierania czegoś w czasie grania ewentualnie jakiś aplikacji otwartych w tle.

Zrób te dwie czynności, czyli użyj adwcleaner i napisz na elektrodzie, a tam Ci dadzą listę wpisów (z logów, które im wrzucisz) do usunięcia.

Opublikowano

Od pingu jest dostawca internetu. Nie wina cs tylko dostawcy i osób z nim związane. Zadzwoń do niego i się spytaj czemu masz duże opoznienia przesyłu (ping).

Ja osobiście mam:

Intel Core i5 4690k 3.5ghz

8 GB RAM DDR3 1600 MHz cl9

Intel HD 4600 (zintegrowana, zbieram na lepszą) i mam stałe 80 fps na najwyższych ustawieniach, 1920x1080, przy śmierci 300.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Wszystko pięknie tylko ze dostawca Internetu udowodni mu ze nie ma pingu, bo sam wejdzie w konsole i wpisze ping -t Onet.pl i wyjdzie jakie ma opóźnienie. Wiem bo mam Radiówke i wiem jak to jest. Duże znaczenie ma tez centrala. Czyli skąd przychodzi do Ciebie Twój Internet. Mój wlasnie przychodzi do mnie z atmanu leci na krakow i z Krakowa jest przesyl na pcim oraz do mnie.

I zapamiętaj. Fps -komputer, ping -Internet. No chyba ze masz zasyfiony komputer to możesz miec obciążenia Internetu w tle o których nawet nie wiesz. Tak jak kelek napisal użyj regclean pro, przeskanuj komputer do tego jakiegoś antyWirusa. Jak nie pomoże to musisz szukac pomocy gdzie indziej gdyż ja nie mam juz innych pomysłów.

Ja przy Internecie (niby) 4mb mam ping srednio 30-60 (czasami powyżej 80-180)

I 25-50fps

Amd sempron 140 1x 2.7ghz

4gb ram ddr3 1600

Nvidia geforce gt 520 1gb

Opublikowano

Wiec tak :)

Zainstalowałem Regclean Pro i wykazał mi ok 250 błędów w rejestrze, co dziwne inny program nic nie wykrył, ale mniejsza o to, podkręciłem anti wirusa i włączyłem w nim opcje "włącz tryb gier".

Jednak z tym programem Regclean Pro  miałem taki problem że Antiwirus podał go jako zagrożenie, więc po wyczyszczeniu rejestru wywaliłem go. Tak czy inaczej po wbiciu na serwer co ciekawe gra sie nie tnie.

Przy wchodzeniu mam 300 FPS, a na samym serwerze od 20 do 50. Ping stopniowo wzrasta do 700 a następnie spada i utrzymuje się max 60 - 70. :D 

Tak czy inaczej  sprawa wydaje się chwilowo rozwiązana, jeżeli problemy powrócą to napisze do odpowiedniej osoby i temat zostanie otworzony XD

A teraz prosze o zamknięcie :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności