Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Problemy z pingami na serwerach

Uprzejmie informuję, iż od kilku dni występują problemy na łączu do ATMAN ( w tym do naszych serwerów ), co za tym idzie pingi większości graczy niestety, ale są powyżej normy ( +100 ). Nie jesteśmy w stanie doprowadzić tego do ładu i porządku, ponieważ nie podlega to pod naszą kompetencję. Oznacza to, że problem nie występuje tylko u nas, ale także na innych serwerach w serwerowni ATMAN ( szczególnie do Pukawki ). 

Problemy są istotne, występują na łączu. Szczególnie u operatora Multimedia.

Nie wiemy kiedy usterki zostaną naprawione. Wiemy natomiast, że oprócz podwyższonego pingu, mogą występować zawieszenia się procesu serwerów, a także chwilowego pingowania większości latencji graczy ( nagły wzrost pingów 3/4 graczy na serwerze ).

Pozdrawiamy,

FGTeam

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ja miałem również przez 1 dzień ale juz się poprawiło u mnie.

Opublikowano (edytowane)

Z tego co napisales zrozumialem moze co 4 slowo :D naprawdę szacunek za ogarnięcie tego wszystkiego. Co do tego pingu faktycznie widac ze nie ktorzy maja duzo zwiekszony ale wydaje mi się że nie utrudnia to na tyle gry by nie dalo sie grac

Edytowane przez Zielony #
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Mnie lagowalo tylko wczoraj, natomiast dziś wszystko już było ładnie i pięknie. Na 4Funie po południu też za wielkich problemów z tym pingiem nie widziałem, ale coś było i ping przeskakiwał z osoby na osobę w gronie mże 5-6 osób.

• Właściciel
Opublikowano

Prace trwają nad usunięciem problemów. Ja dzisiaj po południu straszny ping, po 120-140. Teraz 60, ale to nie to samo, bo mój normalny do 14-24.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Mój standardowy ping wynosi max do 15 a wczoraj chwilami miałem prawie 10 razy większy, ale to było na takiej zasadzie; 5 minut ping +100 , następne 30 minut do 20 ping dochodził, a dziś jak już wspomniałem u mnie gitara.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Blakk to ty masz dobrze bo przy takim pingu można normalnie grać a przy 150 raczej nie ;)

Koniec spamu. ;)

• Właściciel
Opublikowano

Więc Panowie! Mobilizacja, już znam szczegóły w tej sprawie. Chętnych na wyjaśnienie tej sprawy, zapraszam na PW. Jednocześnie zachęcam każdego do robienia pomiaru przez winMTR. To nic trudnego, aby ściągnąć program, wpisać IP naszych serwerów ( CS 1.6 ), np. 193.33.176.84 ( IP 4FUN BEZ PORTU! ), start i robić pomiar przez 3-5 minut. Potem copy to the next, wrzucacie na wklej.org i dajecie mi na PW. Im więcej dacie tych pomiarów, tym skuteczniej Pukawka zadziała w tej sprawie. A jeśli nie dacie, no to zostanie Wam taki ping po 100-150 na długie miesiące. Trzeba już interweniować.

Pomiary najlepiej jest robić, gdy problem występuje ( macie +100 pingu ). Ale nawet jeśli macie zawyżony, gdzie normalnie powinniście mieć 15-25, a macie 60-80, to też możecie.

Pzdr.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ja również aktualnie mam mały ping, ale wczoraj cały dzień miałem duży ping. 

Jak coś się zmieni to dam znać :) 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

u mnie tez OK. wczoraj była masakra +100

Opublikowano

Ja też miałem drobne problemy przez 10 min.

Ping skakał: 50, 70, 200.

Ale można karać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam nadzieję że wszystko będzie ok niedługo bo właściciel serwera szybko reaguję i dba o to aby wszystko działało jak należy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności