Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Właśnie chciałam pisać - Czarnobyl v2! <3 Ale całkiem poważnie, to uważam, że te czasy nie pozwolą na powtórkę z historii.

Opublikowano

Cieszę się, że jeszcze w Polsce nikt nie wpadł na "pomysł", żeby wybudować elektrownię atomową.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ale stop, elektrownia atomowa nie jest zła, i uważam, że w Polsce powinna być. Przeszłość nie powinna przeszkadzać w tym, żeby się rozwijać i korzystać z dóbr chemii, tym bardziej, że to o wiele pożyteczniejsze jest.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ale stop, elektrownia atomowa nie jest zła, i uważam, że w Polsce powinna być. Przeszłość nie powinna przeszkadzać w tym, żeby się rozwijać i korzystać z dóbr chemii, tym bardziej, że to o wiele pożyteczniejsze jest.

Dokladnie. Przynajmniej będziemy mieli własną energię.. do przeszłości nie ma co wracać. Technologia sie rozwija więc nie wydaję mi się, żeby ludzie popełnialiby takie błędy jak za czasów "Czarnobyla"

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
Technologia sie rozwija więc nie wydaję mi się, żeby ludzie popełnialiby takie błędy jak za czasów "Czarnobyla" 

To nie tyko ludzie błędy tam popełniali, bo i technologia była nieco... niestey. Ale racja - idzie w górę wszystko, także.

Opublikowano

W UK jest pełno elektrowni jądrowych i w żaden sposób nie zagrażają, wręcz przeciwnie. W Polsce powstała by taka elektrownia tylko nie ma odpowiedniego miejsca i funduszy. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Kolejna awaria a przez kogo? ROSJA !!!

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Kolejna awaria a przez kogo? ROSJA !!!

Ice Tea... wiesz, to dla nas plus; kolejne miejsce do odwiedzenia, ale tym razem będziemy + 2 nogi i + 4 oczy. :P

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

A ja jestem ciekaw czy dzieci posłów otrzymają szczepienia tak jak kiedyś pod osłona nocy dzieci UBeków. A oficjalnie nic nikomu nie grozi.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ice Tea... wiesz, to dla nas plus; kolejne miejsce do odwiedzenia, ale tym razem będziemy + 2 nogi i + 4 oczy. :P

enQ a co w tym złego że + 4 pary oczu xd poprostu większe pole widzenia będziesz miała ;))

Osobiście z wielką chęcią wybrałbym się do Czarnobyla na wycieczke.

Opublikowano

Wydaje mi się, że sytuacja taka jak z Czarnobyla, nie ma prawa się powtórzyć.

Minęło kilkanaście lat, od tej pamiętnej katastrofy i wydaje mi się, że postęp techniki jest tak duży, że ludzie pracujący tam, są na tyle wykwalifikowani w tej dziedzinie, że nie dopuściliby do czegoś takiego.

Opublikowano

Elektrownia w Polsce to kwestia czasu. To tania energia więc myślę, że na pewno w to zainwestujemy :)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Były plany aby ją zacząć budować, ba zaczęto ją budować, ale na styl elektrowni w Czarnobylu i dlatego budowę zatrzymano. Teraz jest to kwestia czasu kiedy ją postawią. Najprawdopodobniej w Żarnowcu, bo musi być stały dostęp do wody, aby chlodzić reaktory.

Opublikowano

W Polsce powinna być, jak wybuchnie w Niemczech to i tak Polska będzie zanieczyszczona, nieprawdaż?

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

W Polsce powinna być, jak wybuchnie w Niemczech to i tak Polska będzie zanieczyszczona, nieprawdaż?

Masz rację w 100%, ale Polacy nie potrafią tego zrozumieć. Elektrownie powinni postawić, bo wtedy mielibyśmy własną energię a nie wszystko kupowane i importowane.

• 5 lat później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

fg_gun.png

*** Wiadomość została wygenerowana automatycznie ***

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie!

• Ustrzel fraga! (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności