Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Witam,

Mam dość dziwny problem związany z korzystaniem w jednym momencie z tabletu i grania w CS. Poniżej przedstawię problem.

Gram w Counter - Strike. W momencie kiedy gram i ktoś korzysta z komputera lub nawet z 3 komputerów w jednym momencie jak ja gram nic się nie dzieje. Ping nie skacze, jest normalnie.

Problem pojawia się kiedy gram i nagle dziewczyna wejdzie na tablet. W czasie korzystania z tabletu w momencie grania w CS ping mi wariuje w podskokach do 500, mam lagi, ściny

i ogólnie grać nie idzie. Dzieje się również tak, że jak ktoś wbije na tablet to mnie od razu wywala do Windowsa i wyłącza grę.

Nie mam pojęcia o co chodzi, nie jestem informatykiem, a laikiem w sprawach komputerów i wszystko co z nim związane. 

Ma ktoś pomysł jak rozwiązać problem i w czym on tkwi ?

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Może jest android i pobierają się aktualizacje aplikacji ;)

• 1 miesiąc temu...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Nie. Android "ściąga" jak największą prędkość do siebie zabierając innym, ponieważ uważa, że zapas jest dobry.

Miałem ten sam problem.

Zrobiłem tak, że do routera VDSL od TP podpiąłem stary router TP linka poprzez kabel RJ 45.

Na starym routerze ustawiłem QoS tak, by ograniczał ilość łącza dla tabletów i smartfonów.

Z Funboxem łączą się wszystkie komputery, a z TP-Linkiem telefony i reszta dziadostwa :D

Teraz mam ping 25-50 ms.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności