Skocz do zawartości

[KOSZ] Teleporty, masowe wchodzenie.

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Witam, w tym temacie chciałbym poruszyć ważną kwestię. Mianowicie chodzi mi o bugujące się "wyjścia" z teleportów. Wchodzi kilka osób i każdy jest w każdym. Czy jest jakiś sposób rozwiązania tego problemu? Np teleport przenosił by graczy każdorazowo w inne miejsce obok siebie ale na tej samej powierzchni np na tym balkoniku na zm_ojciec?

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Żeby zmienić teleport musisz zmienić mapę, a żeby zmienić mapę musimy mieć mieć kod mapy, tak więc będzie ciężko. Na defensie udało nam się tylko z tego powodu, że właściciel mapy był jeszcze "dostępny". Po prostu nauczcie się wchodzić, a jeśli widzisz, że ktoś wszedł zbyt szybko daj znać adminowi i zablokuj wejście na czas teleportu graczy/slaya.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Może by dało radę wgrać plugin dzięki któremu można by wpisać komendę /respawn i respi Cię w danym miejscu ? Jest to wykonalne?

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

/respawn nie może być. ludzie by używali jakby zauważyli, że idzie zombie nawet nie w tym teleporcie. Także to głupie :)

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Hmm...

Tak Sobie pomyślałem teraz, a co Wy na to aby gracze gdy trzymają w ręku nóż, mogli przenikać przez Siebie ? Tylko nie wiem jakby to miało wyglądać, bo ct się bugują i ZM również, co do tych drugich nie mam pomysłu jak temu zapobiec. Bo CT wezmie nóż i już nie są zbugowani (chyba)

Albo zrobić jakoś aby teleport przenosił graczy co 3-4 sekundy ? 

• Właściciel
Opublikowano

Albo zrobić jakoś aby teleport przenosił graczy co 3-4 sekundy ? 

To będzie zależne od mapy. Najlepsza propozycja jest moja - automatyczny unstuck. Plugin wykryje czy gracz jest zablokowany, jeżeli tak, spróbuje go wypchać. 

Opublikowano

Niektórzy specjalnie blokują teleport byłem świadkiem wiele razy

Opublikowano

Jak nie ma nic wspólnego pierwszy wejdzie będzie stał obok miejsca gdzie go przeniesie tak długo aż teleport się zablokuje i kolo nabija sobe punkty i fragi

• Właściciel
Opublikowano

ALE CO TO MA WSPÓLNEGO TERAZ, JEŻELI MY ROZMAWIAMY O METODACH ZAPOBIEGANIA BLOKOWANIU W TELEPORTACH? To nie ma żadnego teraz znaczenia czy ktoś to robi specjalnie czy też nie, pojmij to.

• 2 lata później...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności