Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Witam,

Wytłumaczę Wam kilka istotnych problemów na serwerach CS:GO, które nie dotyczy tylko i wyłącznie naszych serwerów. Otóż, pierwszym problemem jest oczywiście niedziałający SourceMod (wszystkie pluginy, brak admina itd.). Valve jak zwykle musi się popisać swoim nie tyle co doświadczeniem, a wypuszczaniem czegoś, co naprawi 5 problemów i utworzy 1 konkretny. I tak właśnie się stało przy update ze wczoraj (11.09.2014). Aby naprawić ten problem, należy zainstalować najnowszy (w wersji DEV, czyli rozwijanej) SourceModa. Niestety, z kolei ta wersja zawiera błędy, przez które pewne pluginy nie działają. Dlatego poczekam do końca tygodnia łaskawie, aż jaśnie pany z Valve naprawią ten problem.

Drugi problem to "wygasła sesja". Ten nie dotyczy również tylko naszych serwerów. Powtórzę już mój post z innego tematu:

To nie jest wina serwera ani aktualizacji GO, a VALVE, ponieważ zjebali system całkowicie wchodzenia na serwer. Utworzyli jakąś poczekalnię durną. Nie ma takiego samego systemu jak w CS 1.6, gdzie wbijasz i już. Tutaj w CS:GO jest taki obieg sprawy:

poczekalnia -> pobieranie danych -> próba weryfikacji serwera -> jeżeli pomyślna, to łączysz się z serwerem.

W przypadku, kiedy klient łączy się z serwerem, który z kolei straci połączenie ze steam, występuje "wygasła sesja" u klienta. Problem jest bardzo uciążliwy, bo jest losowy, a Valve jak zwykle nie robi nic w kierunku poprawy tego. Tylko skupia się na dodawaniu bzdur jak konfetti na urodziny... Bo właściciele serwerów CS 1.6 są zmuszeni do częstych resetów swoich serwerów z tego problemu. Nawet do 20-30 razy dziennie. Dlatego nasz DD2 jest full to nagle spada liczba graczy do, np. 5/22, bo wbić nie można. Trzeba zresetować i znowu czekać aż ktoś wejdzie i serwer się zapełni. I teraz weź tu zgaduj kiedy ten problem wystąpi, bądź na każde zawołanie i sprawdzaj to gówno co 30 minut.

Trzecia sprawa, to info dot. serwerów. Rozwijamy aktualnie DD2 i FFA CS:GO. Ale niebawem pojawi się znowuż serwer CS:GO i chciałbym wspólnie ustawić mod'a. Czy chcecie JailBreaka, DeathRuna a może AWP/AIM. Choć sądzę, że istnieje nawet, że pojawią się dwa serwery: JB/DR oraz na pewno AWP/AIM. A co tam, jakiś 13 slotowy AWP to mały koszt. 

Czwarta sprawa. Jak już zajmę się serwerami: GG, COD oraz DD2 z serii CS 1.6, a także dopnę do końca kilka innych kwestii, forum poszerzy horyzonty w kwestii CS:GO. Będzie można bez problemu zgromadzić tu graczy, którzy grają w tę grę, bo dodamy możliwości tj. zakup skinów, wymiana. Powstanie po prostu taki kącik dla tych graczy :)

Pozdrawiam

• Ustrzel fraga! (+) 4
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ja bym preferował właśnie jakiś serwer Awp/Aim. Podskoczy trochę skilla i fajnie się będzie na tym strzelać. 

Świetnie że nie tylko serwery, ale take forum idzie na przód. Ostra jazda się szykuje ^_^

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jak dla mnie bosko :) wlasnie wiele razy mialem problem z dolaczeniem do sesji ale nie czytalem czemu bo myslalem ze mój net daje po dupie :) dobrze wiedzieć. Go go FG jesteśmy z Wami! :) a ja wraz z Blazinga jesteśmy na pewno uchachani z takiego obrotu sprawy :) kącik wymian tez jest bardzo dobrym pomysłem myślę ze zawsze w gronie swoich będzie mozna sie dogadać :)

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

Póki co, wstępnie udało się doprowadzić serwer FFA do ładu i składu, co za tym idzie działa poprawnie SourceMod oraz wszelkie dodatki. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności