Zasłużony Fragowicz Matko Bosko Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 15 Sierpnia 2014 To jest kurwa wstyd i skandal, że nikt jeszcze nie zareagował na to co Enq wyprawia. Mimo, że nic mi nie zrobiła, nigdy nie miałem z nią problemów i uważam, że jest jednym z bardziej ogarniętych adminów zombie mod, to jak można pozwolić na to, żeby a) Grała jako admin na nick'u "Sieg Heil", co jest propagowaniem treści nazistowski i jak się uprzeć, to można pod sąd by to podrzucić i b)Na jej zdjęciu profilowym widnieje twarz jednego z największych nazistowskich zbrodniarzy , Josefa Menegele (dla niekumatych: hitlerowski zbrodniarz, nazywany często „Aniołem Śmierci„, jest odpowiedzialny za śmierć wielu tysięcy Żydów skierowanych do obozu zagłady w Oświęcimiu). Ja rozumiem wszystko, mam duży dystans do wielu poważnych spraw i potrafię się ze wszystkiego śmiać, ale to jest ŻENUJĄCE i SŁABE. Enq, może sobie nie zdawać sprawy z tego kim byli ci "ludzie", bądź ma poglądy takie nie inne, co nie zmienia faktu, że moim zdaniem, WŁAŚCICIEL powinien zareagować natychmiast, w momencie kiedy 1wszy raz można było zobaczyć ten avatar. Proszę administrację o szybkie działanie w tej sprawie, ponieważ takie coś moim zdaniem szkodzi renomie sieci. Nie wspominając, że będąc Polakiem to, moim zdaniem, wstyd i hańba "jarać się" takimi wartościami jak Hitler, III Rzesza itd. 1
Legendarny Fragowicz Brayan^^ Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Popieram.Jesteś kolejną osobą która tak zareagowała.Zbyt kontrowersyjne avatary jak i nick.
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Hahahhahahahha, ja to tylko czekałam, aż ktoś taki się zjawi, kto będzie miał czelność wszcząć awanturę. I tutaj po kolei: Jasne, interesuję się tym, nawet bardzo i wiem kogo daję na avatar - wiesz co jest najlepsze? Że reagujesz tylko dlatego, że to historia, którą znasz, bo gdybym dała Ci na avatara Paul'a Werner'a Hoppe czy nawet Theodora Meyer'a to byś nie zareagował, no chyba, że coś byś znalazł, tak naprawdę Twoje czepianie się wynika tylko i wyłącznie z tego, że daję postacie znane z okresu II wojny światowej, a w szczególności związane z żydobójstwem, jeśli pozwolisz mi to tak nazwać. ;) Druga sprawa to nicki - ostatnio użyłam tylko "SIEG HEIL HITLER", ale SIEG HEIL wydaje mi się, że jest nieco delikatniejszą formą, z racji tego, że była ona głównie wymawiana na przedstawieniach publicznych czy po dobrych "wynikach" samego Hitlera, i mniej znaną, tak notabene wyjaśnię Ci nawet dlaczego i skąd zaczerpnęłam ten pomysł, a mianowicie ostatnio jeden z pisarzy z Niemiec - Vermer Timur - napisał książkę o Hitlerze, satyra polityczna, dosyć śmieszna, polecam, to może będziesz patrzył na pewne sprawy nieco innym spojrzeniem, bo jestem pewna, że gdyby sam Hitler zjawił się w dzisiejszych czasach dałbyś się omamić jego charakterowi. ;P Zresztą dlaczego hańbą jest interesowanie tym? Według mnie to prowadzi do poznania historii i w razie powtórki uniknięcia ewentualnych błędów, nie sądzisz? Lepiej mieć wiedzę, poza tym od II wojny światowej, jak i śmierci Hitlera mija zaraz 70 lat, nie uważasz, że to trochę przedawnione? Ponoć po 80-100 latach ma zostać wydana "Mein Kampf" legalnie w krajach, wtedy też będziesz się burzył? To, że ktoś idzie za nazizmem, to jest tylko jego słabość, bo trzeba odróżniać fanatyzm, a zwykłe zainteresowanie. Gdybym faktycznie "jarała" się tym aż tak bardzo, to nie uważasz, że napisałabym Ci coś w stylu: "dobra, w dupie mam Twoje tłumaczenia, jutro moi naziści wybiją Ci okna w domu"? :P I jeszcze jedna sprawa: co ma do tego Nesty? Zaskoczę Cię jeszcze jednym faktem: odwiedziłeś kiedyś jakikolwiek obóz koncentracyjny czy gadasz, bo gadasz? ;) Nie masz się o co czepiać, bo to zwykłe zainteresowanie, a prowokuję Was specjalnie, bo zamiast zapytać: "dlaczego ustawiasz taki nick? czy uważasz, że to było dobre?" jedziecie z góry, nie znając ani moich myśli, ani motywów mną kierujących. Tak na dodatek - jestem harcerzem, co roku jeździłam na powstanie warszawskie i oddawałam hołd poległym, może mnie kiedyś zobaczysz jak stoję z flagą na baczność, a obok tupta mały Kaczyński i Tusk. Trochę dystansu. ;) Tak btw - to mogę zmienić nicki i avatary względem Putina? Dostaję pozwolenie czy to też będzie złe? 2
Zasłużony Fragowicz Matko Bosko Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Nie porównuj Putina do Hitlera, jak już musiałaś wybrać jakiego dyktatora to podobny albo i większy kaliber to Stalin. Enq, przeczytaj mój post jeszcze raz, nigdzie Cię nie jadę. Nie mam nic do tego, żeby upubliczniać książki (nawet posiadam jej wydanie)"Mein Kampf" Adolfa Hitlera, tak samo jak Ty uważam, że był on bardzo charyzmatycznym człowiekiem, skoro pociągnął za sobą tłumy. Nie, nie podoba mi się określenie "żydobójstwo", wolę określenie "ludobójstwo" bo nie dzielę ludzi na rasy, kolory, wyznania itd. Interesowanie się własną historią czy historią ogólną nie jest złe, ale propagowanie haseł "sieg heil" może kończyć się prokuraturom. Temat jest mi bliski, ponieważ siostra mojej babci, była w obozie koncentracyjnym i z rodzinnych opowiadań wiem jak to wpłynęło na ludzi. I tak byłem w Fort Breendonk, które jest nieporównywalne z Auschwitz, a zrobiło na mnie ogromne wrażenie, a żeby było ciekawiej, jeszcze w sierpniu planuje wycieczkę do Oświęcimia. "Prowokacje" to może zostaw sobie, nie wiem, na 11 listopada? Dla mnie, pokazałaś tym postem, że jesteś niedojrzałą emocjonalnie smarkulą i nic więcej. Prowokacja? Żydobójstwo? Dziewczyno, ty chyba sobie nie zdajesz sprawy z całego zła jakie podczas IIWŚ było.Traktujesz te wydarzenia jak zabawę, cytuję " poza tym od II wojny światowej, jak i śmierci Hitlera mija zaraz 70 lat, nie uważasz, że to trochę przedawnione?" Nie, nie uważam. W tych czasach żyli moi dziadkowie, których znam/łem i nie było im tak kolorowo jak najwidoczniej Tobie jest. Ta twoja prowokacja to zarazem strzał w policzek dla Wszystkich, którym ty masz czelność jak to ładnie napisałaś "oddawać hołd" i stać z flagą przy ich grobach jako harcerz. ŻENADA i takie jest moje zdanie. 1
Zasłużony Fragowicz Gracz_Polak Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Odwracanie kota ogonem nic nie daje. Tak samo dla mnie taki nick jest oburzający, i oświecę cię, że naprawdę nie ma żadnego znaczenia czy ty się tym interesujesz i co o tym sądzisz. Umieszczasz coś takiego widoczne dla ogółu i dla ludzi którzy będą wiedzieć co to znaczy powinno to być niedorzeczne o ile są na tyle dojrzali żeby to rozumieć. Avatar (ja nie wiedziałem kto to jest) ale gdy już wiem to zdanie - Dla mnie, pokazałaś tym postem, że jesteś niedojrzałą emocjonalnie smarkulą i nic więcej. Wyraża wszystko. Można się interesować wszystkim, każdy ma do tego prawo, ale czy tego chcesz czy nie umieszczanie twarzy takiego skurwiela w avatarze jest niedorzeczne. Ciekawe jakby zareagowali ludzie którzy mieli z tamtymi czasami do czynienia. Naprawdę myślisz, że byliby zachwyceni ? I daruj sobie posty typu, że ktoś cie jedzie czy coś w tym stylu. Pokazujesz nimi tylko jak bardzo jesteś jeszcze niedojrzała i pogubiona w swoich emocjach ba może nawet jeszcze okres buntu przechodzisz. Pozdrawiam. ps. twoje hahahahhaha na początku odpowiedzi w według mnie poważnym temacie także mówi wiele.
Artur Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) Właśnie . W ten sposób okazujesz szacunek tym którzy zginęli ... Widzę że ktoś tu jeszcze nie dorósł. Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez Artur
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Putin już się upodabnia do Hitlera, jeszcze chwila i cały świat to zobaczy, zresztą to jest temat polityki, na ten temat można rozmawiać, a rozmawiać. Stalin raczej mi nie zaimponował. Tu nie chodzi o jechanie w ten sposób, tylko zwracanie uwagi, o sam fakt, że nie zapytasz dlaczego, po co, tylko od razu: "co to ma być, jak tak można". Otóż to, jak potrafił zmanipulować, ten człowiek rzekłabym, że może miał w powołaniu swoje wszystkie czyny, skoro nawet sami Żydzi przyłączali się do niego aby wydawać swoich, a takie planowane zamachy na niego jak ten przeprowadzony w Wilczym Szańcu przez Clausa von Stauffenberga po prostu nie wypalały, mimo, że sam Hitler miał ładunek centralnie pod nogami. Ludobójstwo - okej, niech Ci będzie, ale w takim razie dlaczego jeśli pojawia się temat Hitlera jest on tak głośny? Odpowiedź przecież jest jasna: bo był sławny, to on wydawał rozkazy, ale bezpośrednio nie zabijał, a dlaczego w takim razie ludobójstwo na kresach wschodnich jest tak mało znane? A to przecież my, Polacy tam ginęliśmy. Sieg heil możesz zobaczyć teraz wszędzie, proponuję Ci zgłosić do prokuratury połowę internetu. ;) Ano właśnie, a co jeśli ja też znam osobę, która przeżyła obóz koncentracyjny? Masz jakieś książki na ten temat? Najśmieszniejsze jest teraz to, że i tak Niemcy nas obwiniają o obozy na terenach Polski - jak to ktoś powiedział? "Polskie, bo są w Polsce." Jednak racją jest to, że nie daliby się ponownie w to wplątać i próbują zapomnieć (rozmawiam z Niemcami, bo jeździłam na obozy z nimi). I widzisz, ja również byłam w obozach, pozostaje ślad i głosy z przeszłości w tamtym miejscu. ;) Ty chyba się pomyliłeś nieco w interpretacji tego. :P Ja się nie zmienię, to jest jeden pewniak, zadałam Ci pytanie - jeśli nie skojarzysz osoby na avatarze i pod nickiem (jakoś jak miałam Paul Werner Hoppe, nikt nie ingerował w moją grę i nadawanie sobie nicków, hmmm... ) - nie będziesz zwracał uwagi? Moja Babcia i Dziadek również przeżyli wojnę, również opowiadali i to, że robię tak, a nie inaczej nie oznacza, że nie mam do takich ludzi szacunku i oddania. Napisałam Ci coś wcześniej. Mam wrażenie, że spotkałeś się pierwszy raz z czymś takim i nie zaznałeś jeszcze "braku poszanowania" dla ofiar Hitlera. To czysta historia. Za kilkanaście/kilkaset zdarzy się znów, kto poczyni podobnie. Władza + polityka + coraz większa podatność ludzi na wpływy zrobi swoje. ;) Polak zostałeś nagle oświecony i już swoje mądrości piszesz - mówię, wszystko jest sprawą wiedzy. Okres buntu mam dawno za sobą, tak dla Twojej świadomości, to skoro tak bardzo przeszkadza Wam temat tabu - Hitler - przerzucimy się na inny? Dla mnie takie zachowania są raczej formą otwartości i okej - nicki oszczędzę, ale avatary? To już jest nieco... przesadą. Resztę zapraszam na PW.
Zasłużony Fragowicz peshu Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Fajne nicki itp ;d "To że ktoś ustawia sobie jakiś takiego typu nick nie oznacza się trzeba pisać o tym temat. Bo to śmieszne
Zasłużony Fragowicz Matko Bosko Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) "Mam wrażenie, że spotkałeś się pierwszy raz z czymś takim i nie zaznałeś jeszcze "braku poszanowania" dla ofiar Hitlera." Spotkałem się z objawami głupoty nie raz i u wielu ludzi, zawsze z tym walczyłem. Adolf Hitler nie jest tematem tabu, ale nie widzę sensu propagowania jego zbrodni czy ludzi za to odpowiedzialnych. "Ja się nie zmienię, to jest jeden pewniak, zadałam Ci pytanie - jeśli nie skojarzysz osoby na avatarze i pod nickiem (jakoś jak miałam Paul Werner Hoppe, nikt nie ingerował w moją grę i nadawanie sobie nicków, hmmm... ) - nie będziesz zwracał uwagi?" Powiem Ci tak, mimo szacunku do Twojej osoby, wiary w to, że jest dojrzała, to patrząc na styl wypowiedzi to jest to tzw. gimbaza. "Ja się nie zmienię, chuj wam w dupę, macie maść na jej ból" w sumie tak mogłaś to napisać,a przekaz ten sam. Będę zwracał uwagę,ale też nie wymagaj ode mnie, że będę znał każdego pojeba jaki chodził po tej ziemi, a którego ty miałaś "zaszczyt" umieścić na swoim avatarku. No ale dobrze, niech będzie, ale nadal nie wiem po co? Po co, droga Enq, kopiujesz "połowę internetu"? Jesteś owcą w stadzie czy co? I nie chcę przeczytać znowu, że dla "prowokacji". Jaki jest twój cel? Co chcesz tym osiągnąć? Mówisz, że nie "jarasz się" tym tylko Cię to interesuję. Przepraszam, ale moim zdaniem kręcisz. Bo inaczej zachowuje się osoba zafascynowana (tj. gada o tym, pokazuję zdjęcia itd.) a inaczej, która się tylko tym interesuje. @Peshu, Nie zrozumiałeś o co chodzi w tym wszystkim. Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez Matko Bosko
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 15 Sierpnia 2014 My tylko rozmawiamy, przecież Matko nie chwalę jego zbrodni, gdybym rzekła jeszcze: "A co mnie obchodzili żydzi, sami sobie winni.", a przecież (!) zgodnie z jedną teorią Żydzi mieli najlepsze geny do przekazywania jeśli chodzi o następne pokolenia. Avatary ustawiam sobie z czystej przyjemności, widzisz - Ty uświadomiłeś Polaka, w takim razie teraz też go dokształć (ewentualnie sam się dokształci i nie będzie liczył na pomoc kogoś innego). Matko zobacz co Ty piszesz - "znał każdego pojeba" - widzisz? WIEDZA. I świadomość tego czym się interesujesz. A skoro rzuciłeś się tak o tego Mengele, to ciągnie to za sobą kolejną rzecz - sprawdzisz kim jest ta osoba. Nie kopiuję połowę internetu, tylko to Ty piszesz w takim stylu, że musiałbyś pociągnąć do odpowiedzialności o wiele bardziej "fascynujących się" ludzi niż kogoś, kto w grze ustawia sobie nick jaki chce... gdybym ja miała działać Twoim sposobem musiałabym zwracać uwagę co drugiemu graczowi/adminowi. W tym momencie to nawet ja mogłabym się spytać: "A dlaczego Ty masz nick "MATKO BOSKO?". Można to interpretować albo w jednym kierunku, albo różnie. Po prostu zrozum o co mi chodzi.
Właściciel GET Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Właściciel Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Jej nick nie łamie naszego regulaminu: http://fragujemy.com/topic/122-og%C3%B3lny-regulamin-serwer%C3%B3w/ a także Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej. Bo przypominam, że za PROPAGOWANIE treści nazistowskich można dostać zawiasy, pozbawienie wolności, grzywnę itd. A czy enQ propaguje nazizm? Nie! To wg Twojego rozumowania tak jest, bo założę się, że 3/4 graczy na serwerze nawet na to nie zwróciło uwagi. I powiem Ci coś jeszcze. Idąc Twoją logiką, należy karać sprzedawców masek z wizerunkiem Hitlera; gry, które odnoszą się do Hitlera (bo to przecież propagowanie nazizmu!), nie wolno pisać nic w zeszycie o Mein Kampf i wiele, wiele innych... Ale jak zawsze lubię być obiektywny, to dopowiem coś. Sam nie ukrywałem oburzenia, bo ostatnio przesadziła z podobnymi sprawami i tu zwróciłem prywatnie uwagę. I myślę, że tak samo powinno być w tym przypadku. Bo raczej ja odbieram jej zachowanie jako ośmieszanie idei III Rzeczy i Hitlera. Jakby nie było, przypominam, że niektóre partie polityczne mają podobny program do Adolfa Hitlera - i oni też powinni zostać ukarani. A tak nie jest, bo jednocześnie nie propagują treści nazistowskich. Pzdr.
Właściciel GET Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Właściciel Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi