POLISH TEAM JU-JITSU xD Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Chciałem zgłosić ostatnie problemy na 4FUN-ie. Od kilku dni zauważyłem większe lagi na serwerze. Graczom bardziej skacze ping, klatkuje na początku rund i na początku mapy. Właśnie się serwer zawiesił i nie działa na mapie de_office_rats. Coś nie tak się dzieję ostatnio...
MaKi Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Fragowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Polish ... ma Racje od dłuższego czasu klatkuje i są lagi ... Prosimy od naprawienie problemu
Właściciel GET Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Właściciel Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Przed chwilą wszystkie serwery nie działały nasze. Prawdopodobnie było to związane ze zgłoszeniem dot. FastDL, który nie działał na serwerach DD2 oraz COD (nie wiem jak z 4FUN i innymi serwerami). Andrzej z Pukawki wdrożył jakieś tam poprawki tak, aby na przyszłość nie występowały już podobne problemy. A co do lagów... Cóż, ciężko cokolwiek powiedzieć na ten temat. Jeżeli występują klatki na początku mapy, wówczas ma to związek z AMXBans / Neobans. Po kilku sekundach wszystko wraca do normy. Tym się nie należy przejmować. A co do lagów na początku rundy, zawsze o te kilka % CPU się podnosi, bo ładuje się wszystko od nowa (prościej mówiąc: ożywienie graczy, czyszczenie danych w pluginach itp. itd.), choć dla mnie to jest jakoś przesadzone z Waszej strony. Ja nigdy nie miałem żadnych problemów u nas na początku rundy. Najlepiej będzie jak mnie zawołacie jak są problemy i je zweryfikuję. A co do skaczących pingów. To nie jest tylko problem 4FUNa. To samo występuje zarówno na DD2. Najgorsze jest to, że w takich sprawach ja nie mogę interweniować, poza napisaniem do supportu Pukawki. Ci z kolei mogą tłumaczyć, że problem nie jest po ich stronie i tu jest racja. Bo jeżeli są problemy wynikające nie z ich kompetencji, to nic z tym nie da się zrobić. Temat pokażę Andrzejowi z Pukawki, ale nie gwarantuję, że odpowiedź Jego będzie kompetentna na tyle, aby rozwiązać Wasze pytania. Propozycja moja jest następująca: zamiast pisać takie tematy, to przedstawiać dowody. Jeżeli latencja graczy jest zbyt wysoka, robić screeny. Ale to nie wszystko. Pytać tych graczy o dostawcę internetu, a także wykonywać pomiary przez program winMTR. Chyba nie muszę tłumaczyć, że IP się wpisuje serwera 4FUN bez portu. Pomoże to ustalić czy problem leży po stronie sieci, może jakieś pakiety uciekają / nie docierają.
Właściciel GET Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Właściciel Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Dobrze, wstępne informacje dot. tego, dlaczego serwery nie działały: Jednostka była czasowo niedostępna, ponieważ wypadł z RAID-u jeden z dysków. Konieczne było wykonanie restartu, aby podjąć próbę odbudowy. to tyle.
POLISH TEAM JU-JITSU xD Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Dzięki Nesty za info! Wszystko jasne... :)
Właściciel GET Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Właściciel Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Czy aktualnie są jakieś problemy?
POLISH TEAM JU-JITSU xD Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Nie wiem Nesty nie grałem od tamtej pory, ale zaraz wejdę i pogram chwilę :)
PawelPasza Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Fragowicz Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Mi tam nic nigdy nie laguje i nie klatkuje :D
Jerem Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Fragowicz Opublikowano 12 Sierpnia 2014 ja przez chwilkę grałem tylko to 0 lagów miałem.
POLISH TEAM JU-JITSU xD Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzisiaj (teraz) znowu był crash na ELDO... co jest grane? Ktoś coś wie? Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez POLISH TEAM JU-JITSU xD
mazowiecki styl Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Fragowicz Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Proponuje usunąć mapę de_eldorado z listy.
POLISH TEAM JU-JITSU xD Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 19 Sierpnia 2014 NIE :) ELDO MUSI ZOSTAĆ! :D
Właściciel GET Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Właściciel Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Eldo zostaje, to że padł akurat na tej mapie o niczym nie świadczy. Czy jakieś inne problemy występują od kilku dni?
asg Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Fragowicz Opublikowano 19 Sierpnia 2014 proponuje zmienic dostawce internetu ja mam upc i jakos nie mam zadnych problemow
POLISH TEAM JU-JITSU xD Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Dzisiaj był mój pierwszy dzień po powrocie z Niemiec, zauważyłem tylko ten crash :) poza tym gra się baardzo dobrze :D
Właściciel GET Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Właściciel Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Trzeba sprawdzić czy problem może leżeć w AMXBansie. Na razie nie mam na to czasu, bo trzeba przygotować się do zmian na wrzesień. Ale potem nie ma problemu. Bo jeżeli crash serwera jest raz na 24h to i tak źle nie jest, choć serwer 4FUN potrafi i nawet 150h chodzić. Moim zdaniem, nawet jak się tam reśnie w wyniku błędu (BYLEBY WSTAŁ!) raz na 24h to i nawet lepiej. Jak wiadomo, zawsze po resecie na serwerze gra się lepiej. Ale oczywiście nie bagatelizuję tego, co mówisz, bo świetnie wręcz, że każdą pierdołę zgłaszasz. Pzdr. PS. Przepraszam za styl pisma, ale jestem zmęczony. Mam nadzieję, że rozumiecie.
POLISH TEAM JU-JITSU xD Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Nesty spoko <3 :* <klaps w tyłek" i idź już spać :) 1
Kiniczanin Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Fragowicz Opublikowano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) lagi są , ping skacze . mozna cos z tym zrobic ? :( nie Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez Kiniczanin
Właściciel GET Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Właściciel Opublikowano 19 Sierpnia 2014 A to nasza wina?
mazowiecki styl Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Fragowicz Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Na eldo jest tak że prawie każdy ma mało fps i dlatego nam pingi skaczą. Więc serwer tego nie daję rady utrzymywać i robi się crash, więc na prawdę lepiej dać sobie spokój z tą mapą.
Rekomendowane odpowiedzi