Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za długo to trwa. Robimy zrzutę na Macierewicza. Kurwicy można dostać przez te freezy...

Dokładnie ^^

Opublikowano

Pluginów nie ma , poza dźwiękami multikill itd. Amxbans też nie działa tak jak należy , pytałem innych właścicieli serwerów i potwierdzają ten sam problem co u nas.

No nic , my tutaj nic nie zdziałamy , technicy pukawki muszą radzić sobie jakoś z tym problemem i go naprawić.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Jak Administracja może coś zrobić, jak tak tłumaczycie od dupy strony...

po 1 serwer nie laguje non stop, są to chwilowe skoki pingów ... przeciążona maszyna ?

po 2 nie crashuje go, bo nie pada, a zresztą logi clear jak ktoś tam pisał wcześniej

po 3 (do h@) serwery stojące na pukawce na innych znanych sieciach, nie mają tego problemu ( gadałem z kilkoma znajomymi)

Problem występuje tylko u Was, ataki dos/ddos? może i tak, lecz krótkotrwałe.

Pukawka stosuje masę filtrów, ale nowe ruskie exploity pojawiają się co chwilę.

Napiszcie do pukawki do wsparcia technicznego, wyślijcie im screeny ( zrobię jak będę grał, a zacznie pingować) i niech popatrzą u siebie, być może wyłączą z ruchu adres IP z którego są ataki.

Lub problem jest jeszcze inny, trwają wakacje, dużo ludzi gra, dlatego maszyny nie dają rady.

Edytowane przez Jestem Mierny
  • Właściciel
Opublikowano

Ale nie wiadomo czy to jest wina Pukawki. Skoro inni właściciele to potwierdzają, to problem musi być jakiś poważniejszy, ale niekoniecznie występować u nich. Przynajmniej wszystko na to wskazuje. Dlatego byłbym ostrożny przed pisaniem, że to wina Pukawki i niech sobie ich technicy radzą, bo na tę chwilę nie dostaję informacji co jest przyczyną konkretną. Ja też już nie jestem wobec tego spokojny, bo serwery dostają po dupie, natomiast powrót serwera, np. DD2 do świetności to trzeba sporo czasu...

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nesty, dlatego zebrać kilka screenów z momentu kiedy pinguje, zapisać dokładną godzinę i podesłać im, niech sprawdzą od swojej strony.

Po to jest właśnie dział wsparcia technicznego na pukawce, max 2 dni i będzie odpowiedź, jeśli u nich wszystko będzie git,. to wiesz w tym momencie, że problem leży po Waszej stronie.

Siedzenie i gdybanie nic nie da, trzeba działać.

• Właściciel
Opublikowano

Jak Administracja może coś zrobić, jak tak tłumaczycie od dupy strony...

po 1 serwer nie laguje non stop, są to chwilowe skoki pingów ... przeciążona maszyna ?

po 2 nie crashuje go, bo nie pada, a zresztą logi clear jak ktoś tam pisał wcześniej

po 3 (do h@) serwery stojące na pukawce na innych znanych sieciach, nie mają tego problemu ( gadałem z kilkoma znajomymi)

Problem występuje tylko u Was, ataki dos/ddos? może i tak, lecz krótkotrwałe.

Pukawka stosuje masę filtrów, ale nowe ruskie exploity pojawiają się co chwilę.

Napiszcie do pukawki do wsparcia technicznego, wyślijcie im screeny ( zrobię jak będę grał, a zacznie pingować) i niech popatrzą u siebie, być może wyłączą z ruchu adres IP z którego są ataki.

Lub problem jest jeszcze inny, trwają wakacje, dużo ludzi gra, dlatego maszyny nie dają rady.

AD 1. System monitoringu u nich jest z tego co wiem bardzo sprawny, dlatego gdy wystąpi jakiekolwiek przeciążenie, od razu jest reakcja. 

AD 2. Serwer padał wczoraj przez 1-1.5h. Wcześniej również padał.

AD 3. To ja pytałem innych właścicieli serwerów i ONI POTWIERDZAJĄ takową informację. Zresztą: nie wiem czy wiesz, ale my mamy ofertę MAX, a Ty zapewne pytałeś z ofert innych. 

Problemy nie występują tylko u nas. Gdyby były ataki wieczne dos/ddos na nasz serwer, to włączona zostałaby blokada blackholing. 

Masz rację, że są stosowane filtry, ALE TO W ECO ATM czyli lokalizacja LITE. W MAX czyli ATM, gdzie kolokują mają tylko dostępną ochronę BH na 30 minut. 

Czy Ty masz mnie tutaj za głupiego? Cały czas mam kontakt z supportem, cały czas rozmawiamy ze sobą i naprawdę nie musisz mi dawać rad jak mam się z nimi obchodzić.

Nesty, dlatego zebrać kilka screenów z momentu kiedy pinguje, zapisać dokładną godzinę i podesłać im, niech sprawdzą od swojej strony.

Po to jest właśnie dział wsparcia technicznego na pukawce, max 2 dni i będzie odpowiedź, jeśli u nich wszystko będzie git,. to wiesz w tym momencie, że problem leży po Waszej stronie.

Siedzenie i gdybanie nic nie da, trzeba działać.

Bardzo bym Cię prosił, abyś nie wypowiadał się na temat moich stosunków z supportem ani nie mówił jak mam postępować. Problem NIE LEŻY po naszej stronie, nawet jeżeli to nie jest od nich, PONIEWAŻ MOGĄ BYĆ PROBLEMY zlokalizowane wyżej, niezależnie od nich. Jeżeli jest anomalia sieciowa, to jak Pukawka ma zareagować na to? Jeżeli jesteś taki mądry do dawania rad, to sam wykaż się inteligencją i zrób screena, i mi go podeślij.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

AD 1. System monitoringu u nich jest z tego co wiem bardzo sprawny, dlatego gdy wystąpi jakiekolwiek przeciążenie, od razu jest reakcja. 

AD 2. Serwer padał wczoraj przez 1-1.5h. Wcześniej również padał.

AD 3. To ja pytałem innych właścicieli serwerów i ONI POTWIERDZAJĄ takową informację. Zresztą: nie wiem czy wiesz, ale my mamy ofertę MAX, a Ty zapewne pytałeś z ofert innych. 

Problemy nie występują tylko u nas. Gdyby były ataki wieczne dos/ddos na nasz serwer, to włączona zostałaby blokada blackholing. 

Masz rację, że są stosowane filtry, ALE TO W ECO ATM czyli lokalizacja LITE. W MAX czyli ATM, gdzie kolokują mają tylko dostępną ochronę BH na 30 minut. 

Czy Ty masz mnie tutaj za głupiego? Cały czas mam kontakt z supportem, cały czas rozmawiamy ze sobą i naprawdę nie musisz mi dawać rad jak mam się z nimi obchodzić.

ad1. Z tą reakcją u nich bywa różnie, właśnie od tego jest dział wsparcia technicznego, żeby takie problemy im zgłaszać.

ad2. Mój błąd, nie wiedziałem.

ad3. Każda poważna sieć na serwach 31slotowych ma ofertę MAX, nie gram po sieciach xaa.pl, więc oczywiście, że posiadali ofertę MAX u siebie.

Blokada blackholing zostaje włączona przy długotrwałych atakach, wyłączone zostaje wtedy również gametrackery danego serwera.

Natomiast przy krótkotrwałych atakach, blokada ta nie jest stosowana od tego są filtry, ewentualnie częsciowy blackholing , bo jak już wspomniałem GT zostaje zablokowane przy pełnym, a co a tym idzie serwer spada w dół.

Nie, nie mam Cię za głupiego, ale od tego jest forum, żeby się wypowiadac, więc spokojnie ;)

Bardzo bym Cię prosił, abyś nie wypowiadał się na temat moich stosunków z supportem ani nie mówił jak mam postępować. Problem NIE LEŻY po naszej stronie, nawet jeżeli to nie jest od nich, PONIEWAŻ MOGĄ BYĆ PROBLEMY zlokalizowane wyżej, niezależnie od nich. Jeżeli jest anomalia sieciowa, to jak Pukawka ma zareagować na to? Jeżeli jesteś taki mądry do dawania rad, to sam wykaż się inteligencją i zrób screena, i mi go podeślij.

Więc jeśli twierdzisz teraz, że problem nie leży po Waszej stronie, więc na zdrowy rozum oni są odpowiedzialni za to.

Skoro Ty jesteś klientem, to masz prawo a nawet obowiązek oczekiwać od nich, aby nalezycie wykonywali usługę za którą płacisz, prawda?

Z tego co się orientuję pukawka współpracuje z ATMANEM, tak ?? Wieć do Atmana, powinni to zgłosić.

Nie ma czegoś takiego jak anomalia ( chyba, że tak nazywasz ddos), jeśli to nie wina pukawki, to pozostaje Atman, ale Wy już nic nie zrobicie, to pukawka.pl  musi u nich interweniować.

I nie mówię o Twoich stosunkach z supportem, bo zapewne są dobre, tak jak na innych pozostałych znanych sieciach :)

I nie denerwuj się tak, że się wypowiadam, ciesz się, że gracze uczestniczą w życiu forum, bo to dzięki nam serwery stoją pełne.

Zrobię screeny, oczywiście ;)

• Właściciel
Opublikowano

AD 1. Pierwszy ticket poleciał już w sobotę o 7:40, gdy na serwerach zaczęło wywalać segmentation fault (na DD2 i ZM). Na ZM w 1 dzień aż 2, na DD2 2 razy również, ale o innych dniach / porach. O ile segmentation fault głównie odnosi się do złej pracy serwerów i pojedynczymi (raz na miesiącu czy dwa) nie należy się przejmować, tak w tamtym przypadku coś już było nie tak. Ponieważ na DD2 nigdy nie wystąpił segmentation fault, bo nie ma do tego podstaw. No dobra, może raz pół roku temu. I nie pomyliłem się co do tego tickietu, bo jak widać problemy zaczęły się nasilać i w porę napisałem do Andrzeja, aby Go poinformować.

AD 3. No turek-city i CSB mają ofertę LITE, ale w lokalizacji ATMAN. Bo istniała taka możliwość (i nie wiem czy nadal istnieje), aby serwer trzymać u nich w kolokacji.

Masz rację co do BH. Aczkolwiek technik z Pukawki napisał mi, że nie miał możliwości sprawdzenia pod kątem ddosów czy na serwer docierają, a było to 2 dni temu. Gdyby ddosy były, na pewno dostałbym od Andrzeja notkę w tej sprawie. Natomiast źle opisujesz bh, o ile masz rację z tym co się dzieje czyli skutek, tak po prostu serwer zostaje wyłączony z ruchu sieciowego, co za tym idzie właśnie GT nie może sprawdzić połączenia, VAC nie działa, bo komunikacja do serwera nie istnieje. 

Więc jeśli twierdzisz teraz, że problem nie leży po Waszej stronie, więc na zdrowy rozum oni są odpowiedzialni za to.

Skoro Ty jesteś klientem, to masz prawo a nawet obowiązek oczekiwać od nich, aby nalezycie wykonywali usługę za którą płacisz, prawda?

Z tego co się orientuję pukawka współpracuje z ATMANEM, tak ?? Wieć do Atmana, powinni to zgłosić.

Nie ma czegoś takiego jak anomalia ( chyba, że tak nazywasz ddos), jeśli to nie wina pukawki, to pozostaje Atman, ale Wy już nic nie zrobicie, to pukawka.pl  musi u nich interweniować.

I nie mówię o Twoich stosunkach z supportem, bo zapewne są dobre, tak jak na innych pozostałych znanych sieciach :)

Powtórzę Ci jeszcze raz. Jeżeli są anomalie sieciowe, to Pukawka nie może nic za to, a mimo to problem nie leży po ich czy naszej stronie. I jak to nie ma anomalii sieciowych?! Pukawka w kolokacji ma własne trasy łącza i jeżeli coś zostanie zakłócone niezależnie od nich, tak problemy na serwerze mogą występować. Ile razy było tak, że w PLIX był problem i jeżeli trasa biegła przez PLIX, to komunikacja sieciowa leżała i kwiczała? 

Stosunki moje z Pukawką są bardzo dobre, ale nie porównywałbym ich do pozostałych znanych sieci ;) Tak samo współpraca i stosunki Pukawka & ATMAN są również b.dobre i na pewno były w tym kierunku toczone rozmowy. 

Jeszcze coś. Z tego co wiem przygotowywane są nowe rozwiązania celem zapobiegnięcia dos/ddosów. Nigdzie o tym nie mówią, a ja to wiem, chyba o czymś to świadczy? :)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Powiedzieli co wiedzieli i myślę, że starczy :)

Przegadywaniem się i tak nie rozwiążemy problemu.

Ty masz trochę racji, ja mam trochę racji, a nie będziemy siedzieć teraz cały dzień i cytować swoje wypowiedzi :D

Lecę robić screeny ;)

//

Ok, nie ma sprawy.

• Właściciel
Opublikowano

Dzisiaj będą przeprowadzane diagnozy na jednostce, na której jest nasz serwer DD2 oraz COD. Aktualnie podejrzenia są, że trwają ataki sieciowe bądź wykorzystanie nowej luki w HLDS-ach. Więc pozostaje nam czekać na diagnozę, aczkolwiek potrzebuję graczy, aby robić screeny i wpisać konkretną godzinę. 

Tak samo Ty @Jestem Mierny jesteś dość ogarnięty, więc jeżeli są jakieś problemy, to bardzo proszę weź ściągnij WinMTR, wpisz IP bez portu naszego DD2. Jak osiągnie 150-200 sent 1 host, naciśnij "copy text..." i daj na wklej.org. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Strzele sobie post, bo brakuje mi jeden, do pisania na sb :)

Ok, mam go nawet na kompie, więc jak coś będzie nie tak, to zrobię.

Opublikowano

Ale nie wiadomo czy to jest wina Pukawki. Skoro inni właściciele to potwierdzają, to problem musi być jakiś poważniejszy, ale niekoniecznie występować u nich. Przynajmniej wszystko na to wskazuje. Dlatego byłbym ostrożny przed pisaniem, że to wina Pukawki i niech sobie ich technicy radzą, bo na tę chwilę nie dostaję informacji co jest przyczyną konkretną. Ja też już nie jestem wobec tego spokojny, bo serwery dostają po dupie, natomiast powrót serwera, np. DD2 do świetności to trzeba sporo czasu...

Dla mnie tutejszy DD2 był , jest i zawsze będzie najlepszy. A tak poza tym wiele razy zdarzało się już , że DD2 tak lagował i zawsze wychodziliśmy z tego cało i myślę, że tym razem również tak będzie :)) A co do "Świetnośći" to damy rade ^^

Strzele sobie post, bo brakuje mi jeden, do pisania na sb :)

Ok, mam go nawet na kompie, więc jak coś będzie nie tak, to zrobię.

To sobie go strzel w off topicu a nie tutaj spamisz -,-

Opublikowano

Pierwsze słyszę, aby DD2 lagowało kiedykolwiek. Jedynie teraz, więc nie wiem o co Ci chodzi.

Nesty uwierz zdarzały się takie lagi nie raz w przeciągu 4-5 miesięcy od kiedy gram na DD2 :)

• Właściciel
Opublikowano

W ciągu 4-5 miesięcy miały prawo pojawić się problemy, np. wywalenie serwera czy nałożenie blackholingu z powodu ddosów (bo przecież były takie sytuacje, ale bardzo rzadkie). Natomiast zapewne Ty mylisz lagi z http://fragujemy.com/topic/17526-fix-naprawa-zacinaj%C4%85cych-si%C4%99-karabin%C3%B3w-przy-strzelaniu-fullauto/#entry81640 - bo nikt nigdy na DD2 nie narzekał na lagi, nikt. Nigdy mi nic nie zgłoszono. I zresztą słusznie, bo z czego? Ja również nigdy nie doświadczyłem lagów grając na DD2. I dziwię się jedynie, że Ty wiedziałeś o tym, a nie zgłosiłeś. To jest kompletna głupota teraz nagle porównywać skalę tego problemu do tego co mówisz. Nie każde problemy można wrzucać do jednego wora. Więc zastanów się nad sobą co Ty robisz w tej chwili i jak podchodzisz do sytuacji. Według mnie nie można Cię nazywać poważnym człowiekiem.

Z tego co wiem od 5-6h wszystko działa już stabilnie - ktoś to może potwierdzić? Bo właśnie przez 5h Andrzej z Pukawki obserwował pracę jednostki i serwerów, ruchu sieciowego na wszelkie możliwe sposoby i niczego poważnego się nie doszukał. Stąd pytanie czy jest tu racja.

Opublikowano

W ciągu 4-5 miesięcy miały prawo pojawić się problemy, np. wywalenie serwera czy nałożenie blackholingu z powodu ddosów (bo przecież były takie sytuacje, ale bardzo rzadkie). Natomiast zapewne Ty mylisz lagi z http://fragujemy.com/topic/17526-fix-naprawa-zacinaj%C4%85cych-si%C4%99-karabin%C3%B3w-przy-strzelaniu-fullauto/#entry81640 - bo nikt nigdy na DD2 nie narzekał na lagi, nikt. Nigdy mi nic nie zgłoszono. I zresztą słusznie, bo z czego? Ja również nigdy nie doświadczyłem lagów grając na DD2. I dziwię się jedynie, że Ty wiedziałeś o tym, a nie zgłosiłeś. To jest kompletna głupota teraz nagle porównywać skalę tego problemu do tego co mówisz. Nie każde problemy można wrzucać do jednego wora. Więc zastanów się nad sobą co Ty robisz w tej chwili i jak podchodzisz do sytuacji. Według mnie nie można Cię nazywać poważnym człowiekiem.

Z tego co wiem od 5-6h wszystko działa już stabilnie - ktoś to może potwierdzić? Bo właśnie przez 5h Andrzej z Pukawki obserwował pracę jednostki i serwerów, ruchu sieciowego na wszelkie możliwe sposoby i niczego poważnego się nie doszukał. Stąd pytanie czy jest tu racja.

Ja nie mówię , o aż takich mega lagach jak ostatnio :) A poza tym masz rację od kilku godzin wszystko działa poprawnie . I tak wgl. nasuwa się pytanie , czy te wcześniejsze lagi nie były z powodu mojego sprzętu ;)  A i mówię Ci Nesty, że zdarzały się w ciągu mojej "kariery" na DD2 lagi na które narzekali wszyscy , więc tego jestem pewny , że coś takiego miało incydent ;) A pozostałości , to może rzeczywiście zawinił mój sprzęt. A nikt nie narzekał, gdyż one były chwilowe i wszystko ustawało po paru minutach. Co do tego czy można mnie nazwać poważnym człowiekiem to się jeszcze przekonasz ^^

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

zdarzały się w ciągu mojej "kariery" na DD2 lagi na które narzekali wszyscy , więc tego jestem pewny , że coś takiego miało incydent ;) A pozostałości , to może rzeczywiście zawinił mój sprzęt.

Facepalm-300x216.jpg

PS. Nesty PW masz.

• Ustrzel fraga! (+) 3
  • 1 rok później...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności