Skocz do zawartości

Nowy sposób na dostanie perku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co powiecie na to, żeby po podłożeniu i rozbrojeniu paki, dostawać perk (jeśli się go nie ma)? Zachęciło by to może niektórych graczy do wykonywania celów, a i graczom którym gorzej idzie i prawie nic nie zabijają, pomogłoby to zdobyć coś ciekawego?

Jestem śpiący i nie pamiętam czy podłożenie paki daje EXP'a, ale jeżeli nie, to też można by było dostawać wraz z perkiem lub zamiast.

Edytowane przez ShizukaOni
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Jeszcze trochę a poleci propozycja w stylu "Exp i perk za wbicia na serwer", chociaż exp za graczy już jest. Gdzieś to widziałem. Niby dobry pomysł, ale też straszne ułatwienie :P

Opublikowano

Po prostu uważam że podłożenie paki, jako cel na każdej mapie de_XXX, powinno być w jakiś sposób nagradzane. 

Prawie za każdym razem gdy jest admin na serwerze, pojawiają się napisu typu "Cel jest prosty, paka/hosty", jednak co poradzić kiedy wielu graczy woli latać za fragami, gdyż mają z tego wynagrodzenie w postaci EXP'a i perków, nie mówiąc już o tym ze zabijanie innych graczy jest przyjemniejsze.
Uznałem że mogłoby to pomóc w zachęceniu graczy do wykonania celów mapy, skoro admini są tak wyczuleni na tym punkcie.

Opublikowano

Mysle że to na serwerze jest zbędne . Słaby plugin.Lepiej jest kogos zabic i dostac perk :)

Opublikowano (edytowane)

Mysle że to na serwerze jest zbędne . Słaby plugin.Lepiej jest kogos zabic i dostac perk :)

Nie dobijaj mnie... Właśnie o to mi chodzi, gracze wolą biegać po mapie zdobywając fragi zamiast podkładać pake, bo za fragi dostają perki i EXP'a, a za podłożenie paki już nie.

Przedstawiłeś właśnie myślenie typowego gracza, który olewa cele mapy, a potem admini prawie co rundę przypominają o tym, żeby jednak je wypełnić. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. 

Edytowane przez ShizukaOni
  • Właściciel
Opublikowano

Może i jest to typowe myślenie, ale ja bym nie kombinował, bo więcej z tego problemów będzie i może to być cios dla serwera. Ja wiem, że są kamperzy, nie wykonują cele map, robią co chcą, ale z tego powodu nie warto jest zmieniać coś, co zostało ogólnie przyjęte przez graczy. Z własnego dośw. wiem, że takie eksperyment kończą się źle, dlatego propozycje i wszelkie Wasze uwagi, sugestie muszą być dokładnie przez grono ekspertów rozważane. Nie zawsze coś, co jest banalne jest funkcjonalne. Trzeba sobie powiedzieć jasno, że z powodu tego, iż TVP upadnie, nie jest to powód do upadku kraju. I tak samo jest w tej propozycji, bo ona naprawdę przysporzy sporo problemów.

Opublikowano

święte słowa  Nesty. popieram go w stu procentach ta sama mysl .
Nie przyciągnie to rzeszy graczy :)

Opublikowano

@Nesty No dobrze, rozumiem, przynajmniej próbowałem. Ostatecznie trzeba wybrać to, co będzie najlepsze dla serwera, a ja tu nie mam nic do gadania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności