Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż chyba każdy wie, że Valve zepsuło komunikację głosową między NS i Steam, tak więc proponuję wgrać plugin na serwer, który uporządkuje to. Znalazłem HLDS VoiceTrans, który to rzekomo umożliwia. Nie wiem czy to działa na 100%, ale już na jednej serwerowni widziałem takową komunikację, więc możliwe to jest. Proponuję najpierw przetestować to na testowym serwerze.

LINK: http://www.pobierzcounterstrike.pl/poradniki/hlds/hlds-voicetranscoder-rozmowa-graczy-steam-i-non-steam/

Sądzę, że się przyda...

Pozdrawiam

• Karambit w plecy (-) 3
Opublikowano

Czytaj forum.

Nesty pisał, że zrobi to jak tylko ustabilizuje serwer.

• Właściciel
Opublikowano

I koleiny, który nie zna się, nie jest w temacie i pieprzy głupoty. VALVE NIE ZEPSUŁO NICZEGO! Wreszcie kodek slik zaczął być używany, a wręcz poprawiony, dlatego gracze STEAM wydajniej używają mikrofonu, głos jest czysty, a przy tym w porównaniu do speex nie zużywa tyle "mocy". Natomiast nie ma możliwości rozmowy graczy, którzy posiadają slik z speex, dlatego powstał ten moduł (właściwie jest taka możliwość, tylko steam nie posiadają tych kodeków speex już, więc każdy gracz steam musiałby się takowe zaopatrzyć itd...). Niestety, on trochę % dodaje procesorowi, bo w końcu konwersja taka kosztuje serwer. My w praktyce nie odczytujemy tego, serwer tak i może powodować crashe z powodu przeciążenia, które i tak już jest wysokie...

Stawiam Ci - za brak umiejętności czytania, brak myślenia, pisanie bez wiedzy czyli bzdur, a do tego jeszcze za to, że nie potrafisz korzystać z opcji szukaj. Po prostu wstydź się i nie powtarzaj sloganów idiotów, którzy się nie znają. Jest takie mądre powiedzenie "z kim przestajesz, takim się stajesz", wywnioskuj z siebie o co mi chodzi.

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Taka drobna notka ode mnie - chciałeś być adminem, prawda? Mam osobistą prośbę - nie składaj ponownie podania, byłbym wdzięczny. Też daję minus, powody masz wypisane wyżej.

• Ustrzel fraga! (+) 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności