Zasłużony Fragowicz Wymiar Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 26 Stycznia 2014 Witam, chciałbym tutaj poruszyć, a zarazem zaproponowac kilka rzeczy dotyczące sapera. Jak wiemy jest to dość popularna klasa na serwerze, śmiałbym powiedzieć, że 1/4 serwera czy 2/5 (jak juz kto woli, w kazdym razie bardzo duzo) składa się z saperów. Naprawdę co 3-4 gracz to saper. Z czego to wynika? Wg. mnie saper jest dość przesadzony, jak na zwykłą klasę. Samo +15 obrażen jest mega rzeźnią, dostaje z kriega po 50, i to wszystko nawet na 1 lvlu, no sorry. Amadeusz dostaje +25 obrazen (na 50 lvlu, kiedy bedzie miec tylko inta!) Przejdźmy do statystyk: Inteligencja:15 Życie:20 Wytrzymalosc:40 Kondycja:10 Jak dla mnie, jego statystyki są troszeczkę za dobrę, co z nimi zrobić napiszę niżej. Jeżeli chodzi o miny, zostawmy je bo na tym polega saper (niestety, gracze czasem boja sie bardziej min niz innych graczy, ale to juz inna bajka) Co zrobic z tym fantem? (Według mnie) Jak dla mnie, dobrze by było choć odrobinę go osłabić. Min może nie zabierajmy, bo to saper, ale statystyki zbić do 30 wytrzymalosci i obrazenia zamiast 15 zrobić chociaż 10. Wydaje mi się, że to będzie dobre rozwiązanie, a aż tak bardzo nie skrzywdzi to postaci. Dlaczego chcę to zrobić? Klasa jest zdecydowanie za bardzo grana na serwerze ( z czegoś to wynika), jest strasznie mocna, bierze kazdego na 3 strzały już na 1 lvlu, co dopiero jak ma platyny, ma az 15 obrazen i bronie jak krieg, z ktorego sie bardzo latwo strzela i szybko. Pragnę przypomnieć, że tekst umieszczony powyżej, jest tylko i wyłącznie moją opinią, co o tym myslicie, zapraszam pisząć poniżej. Wiadomym jest, że saperzy na pewno nie beda chcieli tego zrobić. 2
KaczY Opublikowano 26 Stycznia 2014 Fragowicz Opublikowano 26 Stycznia 2014 na tak, zgadzam się z Tobą jest on trochę za silny.
Legendarny Fragowicz Bimbasek Opublikowano 26 Stycznia 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 26 Stycznia 2014 A może by mu tak dać +5obrażeń(+int)? Na samym początku nie szczyciłby się jakimiś specjalnymi obrażeniami, natomiast klasa stawałaby się silniejsza z czasem, gdyż na około 100lvl saper będzie już słaby (chodzi mi tutaj o obrażenia proponowane up).
Właściciel GET Opublikowano 26 Stycznia 2014 Właściciel Opublikowano 26 Stycznia 2014 Nie wiem skąd masz te dane, że co 3-4 gracz gra Saperem, bo ja rzadko widuję tę klasę na serwerze. Tak czy siak, masz rację, że jest za mocny, ale to nie jest wina absolutnie samych obrażeń ani statystyk, po prostu w kodzie jest coś nie tak. Sprawdziłem przed chwilą i rzeczywiście tak jest jak mówisz, klasa zostanie zaraz poprawiona i po zmianie mapy będzie wszystko dobrze. Obejdzie się bez zmian statystyk i mocy. Obrażenia były nie +15, a do zadanych obrażeń ZADANE_OBRAŻENIA+15. Czyli, załóżmy, że dana broń zadaje 20 obrażeń, to w kodzie było tak, że do tych 20 obrażeń doszło jeszcze 20 obr. + 15, co łącznie dawało 55 zadanych. Teraz będzie to już 35 - czyli prawidłowa wartość. Dziękujemy uprzejmie za zgłoszenie.
Właściciel GET Opublikowano 16 Grudnia 2016 Właściciel Opublikowano 16 Grudnia 2016 Wiadomość została wygenerowana automatycznie.Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi