Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Pragnę poinformować, że 18 i 19 stycznia odbędzie się przerwa w dostępie do forum. Powodem jest to, że nasz hosting UnixStorm.org nie radzi sobie odpowiednio z DDoSami kierowanymi w naszą stronę. DDoSy są na tyle silne, że niestety obciążają w znaczącym stopniu innych właścicieli usług. 

Naszym nowym partnerem, który zapewni nam odpowiednią jakość strony, będzie Biznes-host. Ten hosting to bliźniak mintshost, czyli hostingu, na którym trzymamy TS3. Wsparcie techniczne jest znacznie lepsze, a najważniejsze jest to, że bardziej dba się o klientów przed DDoSami i nie ma niektórych absurdalnych rzeczy.

Z UnixStorm byłem związany bardzo długo, fragujemy.com od początku istnienia, a także moje poprzednie sieci. 

Zmiana to kolejny etap w naszej sieci celem podniesienia jakości, o którą starannie dbamy.

Nie wiemy kto wykonuje takie DDoS'y. Jedno jest pewne: znając IP naszej strony WWW, może ten człowiek robić absolutnie wszystko. Niestety UnixStorm nie zezwala na zmianę IP, twierdząc, że samo to nic nie da. To prawda, że samo to nic nie da, ale długo zajęłoby przecież odgadnięcie IP naszej strony WWW  takiemu komuś po zmianie. No chyba, że wszystkie adresy IP UnixStorm są DDoSowane, co doświadczyła nasza partnerstwa sieć serwerów: ugraj.com. Około 2 tygodni temu mieli taką samą sytuacje jak my i jakość znacznie się poprawiła. Więc dlaczego i my nie mamy jej podnieść?

Myślę, że to tyle.

Pozdrawiam,

właściciel FG

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

I prawidłowo, znasz moje zdanie na ten temat Nesty. Oby tam było bezpieczniej, przede wszystkim.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Oczywiście jakość i standard musi być.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Serwery cs przechodziły z GryWilan na pukawkę, teraz czas na awans forum :)

• Właściciel
Opublikowano

Trzeba działać ostro, bo się serce kraja na to, co się dzieje w strefie sieci serwerów i jak banda idiotów potrafi kogoś udupić. Zazdrość, zazdrość i nic więcej.

Opublikowano

Zgadzam się z wami, te przerwy w forum strasznie irytowały.... Jestem Za jak najbardziej. 

• Właściciel
Opublikowano

Migracja najważniejszych rzeczy została zakończona, Pan Marek był na tyle uprzejmy, że sam przeniósł pliki ważne z UnixStorm do Biznes-Host.

Jutro, maksymalnie do niedzieli, zakończymy całkowicie przenosiny.

• Właściciel
Opublikowano

Forum w pełni działa poprawnie. Jeśli zauważyliście jakieś problemy z tym związane, proszę w tym wątku napisać.

Aktualnie jeszcze są drobne problemy ze sklepem. Mam nadzieję, że dziś się z tym uporam. 

Opublikowano

UnixStorm.org - dobry hosting dziwne, że takie problemy na nim. Sam miałem ostatnio problemy z DDoS'ami, może mam złe informacje, ale sprawdzenie IP strony WWW to dla mnie 3 sekundy (polecenie ping fragujemy.com w konsoli windowsa). Miejmy nadzieję, że nie będziecie mieli już takich problemów :)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

hehe to ciekawe jakie IP wyciągałeś poleceniem ping ;)

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nie mogę dodać tła profilu proszę o podjęcie jakichś kroków w kierunku naprawy tej funkcji.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Problem został zlikwidowany :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności