mousesports Opublikowano 21 Listopada 2013 Fragowicz Opublikowano 21 Listopada 2013 Siemka,Chciałem wam przedstawić kilka nowych mapek, myślę ze sie wam spodobają i że zostaną wprowadzone na serwer... Nie wiem kto się zajmuję przeróbką mapek ale jak coś to w pliku jest wszystko wyjaśnione a w razie pytań możesz śmiało pisać, postaram sie pomóc. Te przeróbki to nie jest moje wymyslanie ja osobiście takie coś wprowadziłem na pewnym serwerze juz jakis czas temu i było wszystko w najzajebistrzym porządku... link do pobrania (kliknij w nazwe pliku aby pobrać): http://www.speedyshare.com/KpkcW/Propozycja-i-przerobka-map-Fragujemy.com.rarhasło to: mousesports.com Pozdro! mousesports "." only WIN. One Shot, One Kill, No Luck, Just Skill
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 21 Listopada 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 21 Listopada 2013 Ja je przejrzę po kolei i spróbujemy zobaczyć co w trawie piszczy. ;)
arczii Opublikowano 21 Listopada 2013 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 21 Listopada 2013 ja tez pozniej przejrze mapki :)
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 22 Listopada 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 22 Listopada 2013 Dobra, przejrzałam, trochę się na nich wczoraj nachodziłam. I powiem Ci jedną rzecz - z niektórymi mapami trafiłeś w moją przeszłość zombie modów. Sentymentalne mapki tutaj są, ale to przy ich opisie będziesz wiedział, za dawnych czasów, kiedy grałam jeszcze na zombie survivora i nemezisa ze znajomą były te mapki i aż wczoraj razem z nią wspominałam, zrobiłam jej nawet ssy z wielkiego dołu na zm_army w który zawsze wpadałam z nią jako zm. Ach te czasy. :) No ale do rzeczy, więc tak: zm_444 - cóż, mapa mała, czy ma wystarczającą ilość spawnów? Jest jedna wielka kampa, do której będą się pchać pewnie całe ct i mam wrażenie, że jeden granat i po sprawie jeśli chodzi o tą mapę - odpada. zm_aandd_extended - ta mapa mi się podoba! Jest dużo kamp, fajnie skonstruowana, więc dlaczego na próbę by jej nie wgrać? - zastanowić się trzeba. zm_antarctica - zabrakło mi pliku jos.wad - nie mogłam znaleźć do ściągnięcia. xX zm_arabics - kropko wybacz, ale tej mapy się nie da opisać, to jest jeden wielki chaos. Nie mogłam się połapać, próbowałam wejścia i wyjścia zrozumieć, ale... uch, ciężko. Nasi gracze by nie ogarnęli tej mapy i pewnie ustaliliby sobie jedną kampę, gdzie pchaliby się wszyscy, albo tam gdzie ich wsad poniesie, tam się skampią - odpada. zm_artica - mapa dobra, chociaż nieco mała, ale fajne jest to, że można się ganiać z zm naokoło, że tak powiem i jest kamp, jest zabawa, można grać, też bym wgrała. A idąc tym tropem - właśnie z drabinki mi się skojarzyła z przeszłością - zastanowić się trzeba. zm_army - mimo, że mam do niej wielki sentyment, to odpada. Kampa typowo na zombie plague. Jest duża, ganiać się można, ale przy naszych graczach... przemilczę sprawę. Owszem, jest parę kamp, ale tu znów - granat leci i po sprawie - odpada. zm_sand_new - bardzo fajna mapka, z tych, które przejrzałam, mogę stwierdzić, że podoba mi się najbardziej, ale jest jedno ale. Mianowicie - za dużo działek i gdyby miała zostać wgrana, żądałabym usunięcia tych działek oraz dźwięku z zombie plague - do usunięcia działek/przeduskutowania. zm_snowbase - jest mała, mieliśmy ją kiedyś na naszym zm, nie mam pojęcia czemu została usunięta (pewnie ze względu na jej wielkość), ale to naprawdę dobra mapa - i dlatego: zm_snobase3 - jeśli nie było problemu, to bardzo tak, tylko trzeba popsprawdzać mapy. Bardzo podoba mi się jeszcze dźwięk śniegu pod nogami. Tak skrzypi. :) Aha - co do popraw map, to te, które miałby zostać ewentualnie wgrane, to byśmy poprosili o poprawki. Ja osobiście bym jeszcze na zm_defesne wzięła i usunęła teleport, jak już któryś gracz wspomniał, byłoby to o wiele bardziej "solidniejsze", nie trzeba byłoby co chwilę slayać/teleportować graczy. Dobra, na chwilę obecną to tyle. 1
mousesports Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Fragowicz Opublikowano 22 Listopada 2013 Chciałem jeszcze prosić o wprowadzenie małych zmian dotyczących glosowania na nowe mapki, zauważyłem, że jak przychodzi czas na wybieranie mapy (tzn. głowsowanie) to dostepne są zazwyczaj tylko trzy mapy, co dla mnie jest dziwnym rozwiązaniem, bo powinno byc przyjamniej z 5/6 map do wyboru... zm_arabics Zdaje sobie sprawozdanie z tego, że srednia wieku serwera nie jest zbyt wymagająca, ale ja bym dał ludzią szanse, osobiście uważam że nie ma co skreślać tej mapki, moze jest troche bardziej wymagająca ale przynajmniej jest kilka, nawet wiele konkretnych kamp gdzie mozna sie skampic i z powodzeniem fajnie pograc:) zm_444 to przykład mapki która można zagrac gdy na serwerze jest mało osob... Jak ludzie ja polubia to zaczna wchodzi i wtedy sie mape zmienia na wiekszą. (a czesto jest tak ze gra sie w kilka osob na duzej mapie co jest bez sensu i ciezko jest również zmienic mapke.) a co za tym idzie ludzie wychodzą z serwera. ;/ zm_antarctica (http://maps.cs-bg.info/maps/cs/348/) link do pobrania mapki. Mam nadzieje ze tym razem nie bedzie brakowalo pliku. I oczywiście zachęcam do zbadania tej mapki wraz z tymi zmianami które opisywałem wyżej. Mapa jest naprawdę kotna! zm_army ona miala miano alternatywy, tez jestem sceptycznie nastawiony, aczkolwiek wprowadzająć zmiany takie jak: (plik w załączniku) da sie fajnie pograć na kilka kamp. zm_snowbase - I tu musze się z toba nie zgodzić gdyż ta mapka jest zajebista wprowadzając oczywiscie takie zmiany, być może że kiedys ich nie było a one tak naprawdę nadają jej sens. zm_snobase3 tez bardzo dobra mapka, wiele kamp. zachęcam. Co do kamp to jest jeszcze jedna fajna kampa ukryta pod ziemią, w wodzie... PS. Oczywiście ja Was tylko zachęcam bo wiem ze te mapki są naprawdę dobre, nie nakazuje od razu Wam tego wprowadzać. Aha ważne. Te mapki są dobre ale z tymi przeróbkami, oczywiście dobrze wykonanymi... (W razie pytań służę pomocą) I jeszcze jedno. Przemyślcie tą propozycje by w glosowaniu było wiecej niż 3 mapy do wyboru. Co jest dobrym pomysłem i co się wiąże z wprowadzeniem wiekszej ilości map na serwer. (więcej map to większy wybór.) EDIT: Oczywiście zachęcam wszystkich graczy do komentowania (najlepiej pozytywnego) i aktywnego uczestnictwa w dalszych poczynaniach tego tematu. ta sprawa dotyczy każdego gracza nie tylko administratorów. Aha no i jeszcze jedno. Nie śmiejcie sie z tych moich hieroglifów na tych ss`ach xDD chciałem wam wytlumaczyć w jak najprostszy sposób ^^, zm_army0000.rar
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 22 Listopada 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 22 Listopada 2013 Chciałem jeszcze prosić o wprowadzenie małych zmian dotyczących glosowania na nowe mapki, zauważyłem, że jak przychodzi czas na wybieranie mapy (tzn. głowsowanie) to dostepne są zazwyczaj tylko trzy mapy, co dla mnie jest dziwnym rozwiązaniem, bo powinno byc przyjamniej z 5/6 map do wyboru... Ale zauważ, że takie głosowanie trwałoby o wiele dłużej, dlatego przed głosowaniem się nominuje mapy - aby zagrać na tej, na której się chce. 6 map do wyboru, na żadną gracze się nie będą mogli zdecydować. zm_arabics odpada definitywne, ale zm_444 możemy w takim wypadku wgrać do rotacji nocnej. zm_antarctica - dalej nie działa, nie wiem czemu, ale brakuje mi nadal pliku jos.wad (nie kombinuje z plikami, bo ostatnim razem musiałam reinstalować całego csa). zm_army jak mówiłam - też odpada definitywnie, gdyby to był zombie inny, to jasne, zgodziłabym się, bo mapa naprawdę super, ale nie na naszego zombie moda, niestety. I nie lepiej po prostu zamiast zm_snobase wgrać zm_snowbase3? Już wtedy z poprawkami. ;) A hieroglify na spokojnie, przynajmniej wiadomo co i gdzie w razie co poprawić. :)
mousesports Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Fragowicz Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) No jak juz tam chcecie ale szkoda ze Ci nie dziala ta zm_antarctica poniwaz ona jest najlepsza z tych wszystkich jakie podalem :PP PS. ENQ w załączniku mam dla Ciebie taki pkik jak podalaś, mam nadzieje ze zadziala:P http://www.speedyshare.com/efCja/jos.wad EDIT i tak na zakonczenie podsyłam jeszcze kilka fajnych propozycji xD:) ^^, ENQ wybacz ze Ci tak truje :) http://www.speedyshare.com/PaDNv/mapki.rar Edytowane 22 Listopada 2013 przez enQ
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 22 Listopada 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 22 Listopada 2013 Dobra, więc tak działa mi już jos.wad i powiem tyle, że jestem za wgraniem: zm_444 - do rotacji nocnej, why not. :) zm_aandd_extended - na próbę, zobaczyć czy spodoba się graczom, bo mi osobiście się spodobała. zm_antarctica - to jest mapa! Zdecydowanie tak, dużo kamp, przejrzysta, duża i taka inna, naprawdę najlepsza z tych co dałeś. ;) zm_sand_new z pewnościa i jeszcze EWENTUALNIE zm_snowbase3. Co do trucia tyłka - spokojnie, sama chcę czegoś nowego, więc z przyjemnością przeglądam propozycje graczy. Przejrzę te mapki, postaram się jeszcze dziś.
Zasłużony Fragowicz suvi Opublikowano 23 Listopada 2013 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 23 Listopada 2013 No i dobra, ja bym chciał zobaczyć na serwerze 3 mapki:- zm_aandd_extended- zm_sand_new- zm_snowbase3Reszta mi się nie spodobała.P.S.: Fajnie że się angażujesz :)
mousesports Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Fragowicz Opublikowano 23 Listopada 2013 Dobra, spoko, dzięki Su'VI za odpowiedź:P
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 23 Listopada 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 23 Listopada 2013 zm_303 - mapa bardzo, że tak powiem "zagmatfana" i sądzę, że nie wejdzie na naszego zm. Odpada. Niedość, ze kolor oczojebny, to kamp jest tak aby było do tego są one mizerne, a najlepsze jest to, że do połowy by nie wiedzieli jak wejść. zm_alfersco2 - też odpada ze względu na... szczerze? Ona została zrobiona chyba tylko dla wyglądu. zm_caca - cóż. To jest po prostu jedna wielka chałupa z wieloma piętrami i wieloma kampami. Można by wgrać, bo jest coś a'la anekin, ale większa. Zastnawia mnie tylko jedna rzecz, mianowicie co będzie jak któryś zm rzuci granat. Lecimy dalej. zm_camp_mono - tu jest nasrane wszystkiego od groma, tak jakby twórca robił to: A walnę to tu, to tu, tamto tam i może się spodoba. Nie, nie. zm_cross - hmm... nie jest jakoś przesadnie duża, ale znów nie wyobrażam sobie tej mapy na naszym zm, po prostu wuzialnie nie pasuje tutaj. zm_deko2 - i tą możemy wgrać, podoba mi się. Tylko nie zróbmy błędu i nie nasrajmy tych mapek na serwer ile wlezie, bo nie w tym sens, gracze mają posmakować, zapoznać się, skosztować, jak wygląda, gdzie można, gdzie nie - dlatego jeśli mamy coś wgrywać, to w pewnych odstępach czasu. No i na początek trzeba jeszcze rozstrzygnąć pomysł Sencore oraz Rogala - co prawda teraz największym moim takim osobistym priorytetem jest zm_lostproject Wheatley'a. Zobaczymy.
Właściciel GET Opublikowano 23 Listopada 2013 Właściciel Opublikowano 23 Listopada 2013 Mapy trzeba wprowadzać co jakiś czas nowe, ale 1 lub 2, a nie 5. Myślę, że przeanalizujemy to wszystko dobrze do końca miesiąca.
PLAYBOYS SAGEt Opublikowano 24 Listopada 2013 Fragowicz Opublikowano 24 Listopada 2013 A ja tak gram od niedawna na waszym serwie i jeszcze nie widziałem bliskiej memu sercu counter'a mapy zm_ivoka.
Legendarny Fragowicz Rogalik Opublikowano 24 Listopada 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 24 Listopada 2013 A ja tak gram od niedawna na waszym serwie i jeszcze nie widziałem bliskiej memu sercu counter'a mapy zm_ivoka. To złóż propozycję w dziale i daj link do mapy.
mousesports Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Fragowicz Opublikowano 5 Grudnia 2013 Mapy trzeba wprowadzać co jakiś czas nowe, ale 1 lub 2, a nie 5. Myślę, że przeanalizujemy to wszystko dobrze do końca miesiąca. I jak sytuacja wygląda ? Bo czas w miejscu nie stoi a miesiąc o którym mowa się już skończył...
Właściciel GET Opublikowano 7 Grudnia 2013 Właściciel Opublikowano 7 Grudnia 2013 Szczerze, to propozycji w ciągu 2-3 tygodni odn. map przybyło strasznie dużo i ciężko nam jest stwierdzić, co konkretnie dodać a czego nie. Musimy uporządkować najpierw sprawy z serwerem COD, potem zajmiemy się ZM.
mousesports Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Fragowicz Opublikowano 8 Grudnia 2013 Szczerze, to propozycji w ciągu 2-3 tygodni odn. map przybyło strasznie dużo i ciężko nam jest stwierdzić, co konkretnie dodać a czego nie. Musimy uporządkować najpierw sprawy z serwerem COD, potem zajmiemy się ZM. Nie mówie że nie przybyło. Ale nie widzialem na serwerze od kilku tygodni zeby była grana jakas nowa mapka xD
Właściciel GET Opublikowano 21 Grudnia 2013 Właściciel Opublikowano 21 Grudnia 2013 Więc tak, na początek pragnę przeprosić za tak bardzo długi czas oczekiwania na definitywny koniec tego wątku. Ogrom prac spowodował, że nie mogliśmy zająć się TYLKO mapami na serwerze ZM. Na początek mam zastrzeżenie, że mapy, które zmieniłeś, powinieneś nazwać inaczej, nie tak samo. Na początek te, które odpadają i dlaczego: zm_snowbase - od razu mówię że odpada; nie sprawdzi się na 31 slotów, ani w rotacji nocnej. zm_444 - znam tę mapę, jest za mała i mało ciekawa. zm_aandd_extended - jest dziwna dość, wątpię, aby sprawdziła się na naszym serwerze. Aczkolwiek nie neguję, że jest dość ciekawa, np. wejście to tak jakby kabiny na górze, gdzie jest krowa. zm_artica - nie sprawdziła się już na serwerze, ciemna, zbyt mało kamp na 31 slotów, a do rotacji nocnej nie pasuje. zm_army - nie pasuje. Do wgrania zm_antarctica - bardzo dobra mapa, znam ją i pamiętam sprzed 3 lat. Grałem na jakimś ZM i się sprawdzała. zm_arabics - pamiętam tę mapę również sprzed kilku lat, sprawdzała się i była dobra, lecz mam pewne obawy co do niej. Dlatego umownie powiedźmy dla testów wgrywam. Zastanowimy się: zm_sand_new - również pamiętam tę mapę, znam ją na pamięć i sprawdzała się na 31 slotów. Ale czy rzeczywiście pasuje na nasz ZM? Do dyskusji. zm_snowbase3 - temat jest do dyskusji, jest to rozszerzenie zm_snowbase, które nie przypadło mi do gustu.
Właściciel GET Opublikowano 3 Stycznia 2014 Właściciel Opublikowano 3 Stycznia 2014 Nie mam niestety konta premium, mógłbyś podrzucić link jeszcze raz tylko na innym hostingu?
mousesports Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Fragowicz Opublikowano 13 Stycznia 2014 Nie wiem czy to mam pisać tu czy na pw (Nesty) ale jak proponowalem zebyscie wrzucili mapki, z których jak sie okazało dodane zostały zm_arabics i zm_antarctica to fajnie by było gdyby te mapki zostały przerobione tak jak pokazałem (prosiłem/proponowałem), bo to naprawdę sprawia ze np. w przypadku mapy zm_arabics jest ona o wiele "lepsza i ciekawszą" mapą... A jeśli chodzi o zm_antarctica to ta przerobka, ktorą wskazałem sprawia ze mapka jest jeszcze lepsza i co najwazniejsze daje wiecej fanu...
Rekomendowane odpowiedzi