Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Jak już wspomniałem w poprzednim temacie, będzie kolejny update 2.04, który podzieli się na dwie części. Wyjdzie 2.04 beta oraz 2.04 finall. Zostanie zmienione lub zamieszczone kilka poprawek błędów, natomiast w finall szykuje się prawdziwa rewolucja (uchylę rąbka tajemnicy): nowy system ranku dostosowany pod nasz ZM.

Na pewno wersja 2.04 poprawi, naprawi, wprowadzi:

• graczowi, który utraci minę w wyniku rozwalenia jej przez innego gracza, wróci ona z powrotem do właściciela

-> co za tym idzie nie będzie banów za niszczenie min

• po wpisaniu /mina będziemy mogli zbindować zdejmowanie miny, a także uzyskać kilka informacji odnośnie jej
  • punkt ZM za ostatniego człowieka; do tej pory nie ma punktu ZM za ostatniego człowieka
  • osoba będąca pod wpływem napalmu, wybierając szalonego, nadal odbiera jej HP (ogólna poprawa tego)
  • lepiej działający system odliczania czasu działania itemów
  • humany mogą przez siebie przechodzić, naciskając klawisz E (jest to równoznaczne z rezygnacją stawiania min pod "e")
  • poprawne wyświetlanie HP w hud
  • drobne poprawki w V.I.P'ie
  • drobne poprawki w szybkości gracza oraz serwera
  • drobne poprawki optymalizacyjne

Masz jakiś pomysł, zauważyłeś buga? Zgłoś w tym temacie!

Edytowane przez Nesty
[ UPDATE ]
  • Ustrzel fraga! (+) 5
  • 6 miesięcy temu...
  • Właściciel
Opublikowano

Pod koniec czerwca przeprowadzona zostanie finalna wersja 2.04. W niej uwzględnimy:

UPDATE będzie podzielony na dwie części

a) pierwsza - 06.07.2014

-> całkowita poprawa wyświetlanych wiadomości (zredukuje to błędy zw. z get_szpace overflowed)

-> nadmierne wykorzystanie mocy serwera (nadużywanie silnika HLDS) związane z "mina należy do"

-> całkowita przebudowa min 

-> prawidłowe pokazywanie "kto rozwalił minę"

-> nowa wersja V.I.P'a - uwzględnienie armoru podczas infekcji 

-> więcej krwi 

-> poprawki optymalizacyjne do głównego silnika zombie infection

-> powróci status HP, armoru i kasy, gdy spoglądamy na innego gracza

-> statystyki pokazywanie na końcu mapy zależne od bycia w danym teamie

-> pipe nade będzie zadawać poprawnie DMG

-> regulamin serwera przeszedł poprawki

-> lepiej dostosowane obrażenia (całkowita przebudowa systemu obrażeń zadawanych ZM)

b) druga - 04.09.2014

-> coś przeciwko graczom SH

-> blokada tekstur 

-> likwidacja bomby i niektórych entite (nie działa system poprawnie)

-> V.I.P będzie mógł mieć maksymalnie 150 kamizelki (a odnawiać się będzie po 25)

-> szansa na wystąpienie multi infekcji wzrośnie (33%)

-> pipenade będzie kosztować 10k$ 

-> pipenade będzie można użyć tylko raz na rundę (nieważne przez kogoś)

-> lasery będą koloru zielonego, zaś V.I.P'a koloru czerwonego

-> laser będzie mniej wytrzymały

-> poprawa spadochronu oraz wyłączenie dźwięku sygnalizującego użycie spadochronu

-> poprawa systemu odpychania zombie

-> drobne poprawki optymalizacyjne

• Ustrzel fraga! (+) 4
Opublikowano

Ciesze sie ze moj ulubiony ZM bedzie jeszcze bardziej ulepszony :) . Pochlanianie zwlok ZM czyli bedac zombie bede mogl zjesc cialo innego i przwrocic troche HP ?? Bardzo fajne , powinno graczy bardziej zmotywowac do zarazania ludzi w kampach. A obrazenia ?? Beda zwiekszone ?? Mniejszy odrzut ??

Pozdrawiam

• Właściciel
Opublikowano

Tak, będzie dawać HP. A co do obrażeń - będą zwiększone; odrzut minimalnie może się zmniejszyć, choć takiej konieczności nie przewiduję.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jak ten punkt z sh będzie działał to będę nie tylko ja ale inni gracze zadowoleni 

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Gdy zombie zaraża ocalałego to wówczas spadają fps'y i gra się zacina na chwilę (najprawdopodobniej za dużo krwi). Proszę o szybką poprawkę tego ;)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Do mojego czerwonego koloru na Forum będę miał nawet lasery czerwone!

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Tylko czekać z niecierpliwością :) Super robota..

Opublikowano

Na początku czy na końcu sierpnia ( nie pytam o dokładną datę)

Opublikowano

Dzięki Rogalik za odpowiedź

• Właściciel
Opublikowano

Taki szybki update:

-> Pipe Nade można użyć raz na rundę

-> Poprawiono błędy związane z napisem "Mina należy do" - napis mógł się wyświetlać dla tych, którzy nie są obecni na serwerze i mogło to powodować crashe serwera

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

A więc tu napiszę, że wprowadzanie kamizelki tylko dla vipów to był błąd, bo i tak mają już duże ułatwienia.

Pipe nade zabiera 2,5k hp i jedyny ratunek to szaleństwo, tak ma być czy nie, bo nikt mi nie odpowiedział jeszcze.

A z tego co tu wyczytałem to jeszcze planujecie zwiększyć obrażenia, które i tak są już duże, a odrzut możnaby było trochę zmniejszyć.

Czekam na opinie. d-_-b

Edytowane przez Schirru
Opublikowano

Można by zrobić aby odróżnić vip od zwykłego konta Schirru nie pszadzaj zombie będą też miały łatwiej

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

A więc tu napiszę, że wprowadzanie kamizelki tylko dla vipów to był błąd, bo i tak mają już duże ułatwienia.

Pipe nade zabiera 2,5k hp i jedyny ratunek to szaleństwo, tak ma być czy nie, bo nikt mi nie odpowiedział jeszcze.

A z tego co tu wyczytałem to jeszcze planujecie zwiększyć obrażenia, które i tak są już duże, a odrzut możnaby było trochę zmniejszyć.

Czekam na opinie. d-_-b

Tak jedyny ratunek to szalony jak bomba leci.Co Cię w tym dziwi.To bomba, a nie granacik. Mógłbyś się czepiać jak by Pipe nade ściągała ZM z całej mapy, a nie z danego obszaru.

• Właściciel
Opublikowano

Czekam na opinie. d-_-b

b) druga - jeszcze nie wdrożona

-> pochłanianie zwłok innych ZM

-> na początku przechodzenie przez graczy

-> coś przeciwko graczom SH

-> blokada tekstur 

-> likwidacja bomby i niektórych entite (nie działa system poprawnie)

-> optymalizacja wszystkich itemów i wiele innych...

-> V.I.P będzie mógł mieć maksymalnie 150 kamizelki (a odnawiać się będzie po 50)

-> szansa na wystąpienie multi infekcji wzrośnie (33%)

-> pipenade będzie kosztować 10k$ 

Gdzie Ty tu człowieku widzisz, że większe obrażenia będą?...

Opublikowano (edytowane)

Musiały mi się posty pomylić, bo:

Tak, będzie dawać HP. A co do obrażeń - będą zwiększone; odrzut minimalnie może się zmniejszyć, choć takiej konieczności nie przewiduję.

W złej kolejności to przeczytałem, a skoro będzie jeszcze jeden UPDATE to mam nadzieje, że poprawi się zbalansowanie gry. d-_-b

Edytowane przez Schirru
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności