Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Gamemenu z serwerami Fragujemy.com

Download:

http://www.speedyshare.com/N89Vr/GameMenu.res

Plik Gamemenu.res wklejamy w folder resorurce, znajdujący się w folderze cstrike

xxx\Steam\SteamApps\twoje_konto\counter-strike\cstrike\resource

Edytowane przez Ice Tea
  • Ustrzel fraga! (+) 7
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ja w ogóle byłabym zadowolona, gdybyśmy mieli csa z FG. Tak jak wchodzą gracze; CSSETI i Skilluj, czy Arena, tak wchodziłyby Fragujemy. :D

• Ustrzel fraga! (+) 3
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Już ustawione! ^_^

A co do propozycji enQ to jestem za! Byłaby to też dobra reklama ;>

• Właściciel
Opublikowano

Żeby mieć takiego CS'a, trzeba mieć czas i pieniądze oraz postawić własny masterserver na VPS, a pliki do niego krążą po sieci od kilku lat... To nie jest problem. Problem w tym, że nie wiadomo czy w ogóle jest to aktualnie opłacalne i czy warto marnować na to czas. W ostatnich 2-3 miesiącach powstało tyle mastersererów, że aż można za przeproszeniem zwalić kupsko śmierdzące, które i tak nie odstraszy nikogo, aby tego nie stawiać dalej.

CSSetti i skilluj to to tamo, prowadzi to jedna i ta sama osoba (właściwie dwie): gokajko i góruś. Ich masterserver był tworzony przez 3 lata, a ich sukces sprowadza się nie tylko do ciężkiej pracy, ale także oszustwa, które wyszło ostatnio. Mianowicie zastosowali write rule z podmianą masterservera NSom. Od aktualizacji CS'a z 14 lutego, valve to skutecznie zablokowało, dlatego problemu z tym nie mają gracze steam. Natomiast NS'y owszem. Gdy wchodzimy na ich serwer, następuje podmiana masterservera na ich. To taka ciekawostka, która wyjaśnia klucz do sukcesu ich CS'a i tej sieci. Gdyby nie masterserver, ta sieć byłaby niczym. Wystarczy spojrzeć sobie na ich serwery jak się wejdzie, pełno NSów, a w dodatku niczym nie zachwycają i niczym szczególnym się nie wyróżniają. Mają projekt CSSetti i dzięki temu stworzyli maszynkę do zarabiania pieniędzy. Dziwi mnie tylko ich argumentacja, że przecież poprawianie ustawień klienta (rate, interp) też jest ingerencją w pliki. Ja się z tą argumentacją niestety zgadzam, bo tak rzeczywiście jest, że nawet ustawianie interpu (nie każdy sobie z tego zdaje sprawę) to też ingerowanie w pliki klienta. Jednak istnieje różnica robić to w dobrym celu, a wykorzystywać słabość czy bugi kogoś, w tym przypadku CS'a 1.6 z 2008 roku. Co innego zoptymalizować komuś grę, a co innego wepchnąć mu 500 serwerów, przede wszystkim ich 5 do zakładki Internet.

To samo sieć cs-serwer.pl. 1.5 roku, może 2 lata temu byli niczym, bo ciągle zmieniali IP serwerów z powodu albo sponsorów albo maszyny... Nie wiem, nie zagłębiałem się w szczegóły. Mają masterservera, co prawda wykorzystują tylko dla siebie, ale dzięki temu żyją.

PS. Jakby ktoś nie wiedział to masterserver odpowiada za wyświetlanie serwerów w zakładce "Internet".

• 5 tygodni później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

@Aktualizacja linku

- usunięto serwer Deathrun

- dodano serwer COD

@up

aktualizacja wygasłego linku.

Edytowane przez Ice Tea
  • Ustrzel fraga! (+) 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności