Właściciel GET Opublikowano 28 Października 2013 Właściciel Opublikowano 28 Października 2013 Temat odn. COD'a. Piszcie co chcecie, jak wizualnie chcecie, aby wyglądał serwer. Rozważymy każdą propozycję. Można komentować czyjeś propozycję, ale spam zakończy się warnem.
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 28 Października 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 28 Października 2013 Przede wszystkim od siebie chcę tutaj napisać kilka rzeczy: 1. Niech będą konkretne, dopracowane klasy, jeśli ma być nasrane, to odradzam. Niech będzie jakość, nie ilość, bo w dużej ilości klas można się pogubić i takie sprawdzanie po kolei jest naprawdę nużące. A dodatkowo - jeśli klasa jest dobrze stworzona/zaprojektowana/ułożona/jakkolwiek inaczej to nazwać, to naprawdę cieszy, można w trakcie trwania serwera już kombinować i starać się dogadzać dla graczy, oczywiście jeśli będą to gracze na poziomie. Jeszcze co do klas, to niech będą to intrygujące klasy, jakieś... zawsze można porównać je do kogoś sławnego/kogoś, kto tworzy wokół siebie aurę jakąś (choćby nawet z filmu/gry), ale jednocześnie żeby niektóre były znane, bo jak przyjdzie Ci taki "pierwszy-raz", to pogubi się i wyjdzie. 2. Nawiązując do środka powyższego punktu - niech pomoc/opis/cała reszta będzie w przejrzystym oknie, gdzie da się to po ludzku przewinąć i wybrać sobie klasę (oraz jej opis), która Cię interesuje, a nie wybierzesz jedną, za chwilę znów musisz wpisywać to samo, żeby sprawdzić inną klasę. To zniechęca, zapewniam. 3. Co do tych perków (tak to się nazywa na tych wszystkich COD'ach, nie?), tego może być mnóstwo - znaczy w takim sensie, żeby coś nowego ciągle wpadało w łapki graczy (przy tym ważne jest też, żeby nie obciążyło serwera, nie wiem czy to w ogóle wpływa, ale to tak z góry już mówię), coś zaskakiwało, urozmaicało grę, ale jednocześnie niech wpadają raz na X jakieś negatywne, to znaczy chodzi mi o to, że trzeba się liczyć przecież, że dobre też ciągle nie będzie wpadać, że może się zdarzyć coś, co sprawi, że nieco utrudni Ci grę i będziesz musiał bardziej zawalczyć o doświadczenie/expa (przy czym można też dodać na przykład za wygranie rundy/zabicie/przeżycie dodatkowy bonus), to już zależy od Ciebie, Nestju. 4. Wybór opcji - niech to będzie w postaci jednego menu, z którego można krótko, szybko i docelowo, że tak to nazwę, skorzystać. Niech nie będzie niewiadomo ile poleceń na serwerze. Te X w jednym i myślę, że będzie czysto i elegancko. 5. Konkretne opisy statystyk, żeby ich rozdawanie było przemyślane. Jeśli gracz rozda X punktów w daną statystkę, to postać zostanie kreowana w tę stronę, którą on wybiera, a jeśli w Y, to będzie już inne cechy miała postać, aczkolwiek nie jestem tutaj pewna czy nie będzie to miało wpływu na klasę? Znaczy... dobra, szlag, zaprezentuję to w ten sposób - jeśli gracz rozda dajmy na to w inteligencję - postać będzie celniej trafiała/może szybciej, ale ciszej chodziła, ja tu tylko czysty przykład dałam, także ta kwestia jest do omówienia, chciałam tylko wyjaśnić o co mi chodziło. 6. I ponad wszystko, błagam o jedno - nie wymyślajmy cudów. Na razie tyle, postaram się jeszcze pomyśleć nad tym wszystkim i jak coś, to napiszę. Aha, właśnie, jeszcze odnośnie lvli - niech ich nabijanie będzie z rozsądkiem, a nie tysiącmilionpierdylion lvli. Tutaj się jeszcze rozpiszę, ale najpierw dokładnie sobie to samej wyjaśnię. 5
Właściciel GET Opublikowano 28 Października 2013 Autor Właściciel Opublikowano 28 Października 2013 Na pewno będę chciał upodobnić ten COD do MW3, co za tym idzie powstanie kilka perków podobnych. Być może uda się zrobić całkowitą nowość: tworzenie własnych klas (dostępne nie dla wszystkich) - myślę, że powstałoby to później.
`M3ntos Opublikowano 28 Października 2013 Fragowicz Opublikowano 28 Października 2013 Co do perków mam sporą ilość do coda MW3 przyznając się miałem dawanij serwerek CODA :) Jak coś pisz PW
Zasłużony Fragowicz Władek Opublikowano 28 Października 2013 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 28 Października 2013 No to jedziemy z koksem: 1) Na samym początku proponuję wprowadzić opcję nicku na hasło. Znając życie i grając na innych serwerach często zauważałem, że gracze wchodzą pod nickami innych ( często na czitach ) i to często psuje grę. Jest to opcja obowiązkowa ( można ją dodać przy samym wejściu na serwer - zarejestruj konto ). 2) Odpowiednie statystyki, maxymalnie 6 ( gdy jest więcej, gra robi się nieciekawa - nie wiadomo, w co pakować, a możliwości jest za dużo), oczywiście dopasowane do klas ( każda z klas odpowiednio zwiększa swoje zdolności po wybraniu odpowiednich statystyk ). 3) Perki - jak wiadomo, odgrywają bardzo dużą rolę na serwerze COD. Przypuszczam, że propozycja perków będzie w oddzielnym temacie, gdyż będzie tego masa, dlatego też nie będę podawał ich propozycji, a jedynie nawiążę do rodzaju: na serwerze powinny znaleźć się perki dodające statystyki, zwiększające szybkość ruchu, wysokość skoku, zabicia 1/2, 1/3, naboje. 4) Klasy: odgrywają bardzo dużą rolę na COD modzie. Na początku musi być bardzo dobry opis każdej klasy ( w moim przypadku najpierw zapoznawałem się z opisem klas, a dopiero później zaczynałem grę ). Klasy muszą być urozmaicone, mniej więcej wyrównane. Oczywiście klasy VIP będą mocniejsze ( ale to mówi samo za siebie ). Propozycji klas też nie będę podawał, gdyż w takim ogromie będzie ciężko je zebrać do kupy - powstanie zapewne nowy temat. 5) Granica lvl - nie może być ani za wysoka, ani za niska. Moim zdaniem najlepszą opcją będzie oscylacja między 1000-5000 lvl, oczywiście może być 10 000, ale to już maksymalnie. Wszystko zależy od tego, jaki będzie exp za zabicie. 6)Misje: proponuję wprowadzenie misji, za które będziemy otrzymywali doświadczenie. Jest to opcjonalne, nie musi wystąpić na serwerze, jednak byłoby to miłe urozmaicenie. 7) Nocny EXP: obserwując grę na serwerach COD często widziałem nocny exp, za który gracze otrzymywali większą ilość doświadczenia. Sądzę, że u nas też to powinno wystąpić - od godzinny 22 do 8 ( przykładowo ). 8) Ciekawe byłyby zmienione modele broni, jednak może to niepotrzebnie obciażać serwer. 9) Dźwięki: ważnym elementem serwera są też dźwięki - proponuję zatem zastosować dźwięki za odpowiednią ilość killi ( np, monsterkill, itd ). 10) Roundsound: hmm, jak dla mnie nie jest konieczny.
Właściciel GET Opublikowano 28 Października 2013 Autor Właściciel Opublikowano 28 Października 2013 AD 1. Oczywiście, że będzie rejestracja nicków i to darmowa. AD 3. Nie trzeba się o perki martwić. Natomiast mile widziane są komentarze i propozycje odnośnie ich. AD 5. Nasz COD będzie posiadał maksymalnie 200 lvl - przynajmniej z pierwotnego założenia. AD 7. Oczywiście że będzie, nie tylko w nocy. Będą również różne eventy. AD 8. Będą zmienione, nie wiem czy od razu czy pojawi się to później. AD 9. Pomyślę. AD 10. Będzie. Co do klas... Będą 3 frakcje, w tym: premium. Nie wiem jeszcze czy frakcje podzielę na "Stare" i "Nowe", czy zrobimy po prostu, np. Alianci i Sowieci, gdzie u jednych jak i drugich znajdzie się 5 klas podstawowych i 5-10 klas przerobionych lub nowych. Nie będzie to mega FASTXP, natomiast pewne jest to, że stopień trudności będzie coraz większy, czyli dostosowany. Ale zgadzamy się: będzie FastXP.
kg5488 Opublikowano 28 Października 2013 Fragowicz Opublikowano 28 Października 2013 Myślę że to bardzo dobrze wymyśliłeś Nesty jak tak bedzie to będzie zajebisty cod mod i myślę że dużo będzie grało osób. Pozdrawiam DoPrzodu ! 2
Legendarny Fragowicz Bangarang Opublikowano 29 Października 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 29 Października 2013 1.(i najważniejsze) Granica lvli. Nesty napisałeś, że z pierwotnego założenia serwer będzie posiadał max 200lvl, Władek napisał 1000-5000, a moim skromnym zdaniem będzie to coś pomiędzy, ale bliżej tego 200lvl'a. Proponuję 501 lvl'i ponieważ nie jest to ani za dużo, ani za mało. Gracze chętnie grają na tego typu cod'ach chociażby dlatego, że gość z paro milionowym lvl'em nie będzie koło ciebie zapierdalał jak TGV i nie ma szans w niego trafić. 2. Muzyka. oczywiście jasne jest, że muzyka na rozpoczęcie rundy tak jak na każdym serwerze. + Dodatkowo ten multi, ultrakill tak jak napisał wcześniej władek. 3. Perki. Jasną sprawą jest, że serwer powinien posiadać takie perki jak: No Recoil, No Limit Ammo, Jakieś buciki do speeda, Auto BH też może być, multijump x2/3, zwinne palce (natychmiastowe przeładowanie po opróżnieniu magazynku), oczywiście naboje, zestawy z bronią dajmy na to przykład "Zestaw Kapitana"(M4 + AWP 1/2), coś z niewidzialnością też by mogło się przydać, oczywiście "Zestaw Wsparcia", Saper, itp. 4. Klasy. Są fajne takie jak napisałeś czyli z tymi frakcjami 5. Mapy (chyba nikt jeszcze tego nie wypisał). Rozgrywka COD'a odgrywa się często na standardowych mapach typu DD2, Nuke czy Inferno, od tych map raczej nie powinniśmy odstawać ponieważ to one przyciągają ludzi na serwer i to na nich właśnie najlepiej się gra na tego typu serwerach. Reszty nie będę opisywał bo świetnie to opisał Władek i opisała enQ.
kg5488 Opublikowano 29 Października 2013 Fragowicz Opublikowano 29 Października 2013 Moim zadanie max 201lvl i żeby tochę wolnie exp leciał i będzie dobrze 500lvl przy dużo moim zdaniem 1
Pro100wRyj Opublikowano 29 Października 2013 Fragowicz Opublikowano 29 Października 2013 Zeby była tak ze klasy premium i super premium :)
Zasłużony Fragowicz Władek Opublikowano 29 Października 2013 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 29 Października 2013 Zeby była tak ze klasy premium i super premium :) Nie - to już będzie przesada. Wystarczą klasy premium. Super, mega, giga premium nie jest już potrzebne.
DESTINATION Opublikowano 30 Października 2013 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 30 Października 2013 By była rozgrywka na standardowych mapach z ESL:) co do lvl 500, dodatkowe pluginy typu, poświata granatów, czy widoczne zabierane hp, muzyka jak na innych serwerach,
live Opublikowano 30 Października 2013 Fragowicz Opublikowano 30 Października 2013 Nie - to już będzie przesada. Wystarczą klasy premium. Super, mega, giga premium nie jest już potrzebne. dokładnie to jest nie potrzebne :))
Właściciel GET Opublikowano 30 Października 2013 Autor Właściciel Opublikowano 30 Października 2013 Na pewno będą awanse klas. Nowe klasy będzie można odblokować wtedy, kiedy osiągnie się dany poziom danych klas. 2
live Opublikowano 30 Października 2013 Fragowicz Opublikowano 30 Października 2013 a czy będzie możliwość robienie własnych perków ?:-] jak tak to dam propozycje Fragujemy.com -Zajebistość nesty-iego dostaje się m4a1 + 1/3/4/5 oślepienie oraz granaty i ciche chodzenie
Właściciel GET Opublikowano 30 Października 2013 Autor Właściciel Opublikowano 30 Października 2013 Już Ci pisałem, że nie będzie możliwość robienia własnych perków.
AsSteX Opublikowano 31 Października 2013 Fragowicz Opublikowano 31 Października 2013 Proponuję Coda 501lvl. Oraz tak dobrze zrobione klasy aby 20 lv. Dał radę 150 bez bicia go pół godziny. + Oczywiście proponuję Klasę Elektryk. Jest to super klasa a mało serwerów fajnych z nią jest.
Właściciel GET Opublikowano 31 Października 2013 Autor Właściciel Opublikowano 31 Października 2013 Ustaliliśmy, że COD będzie posiadał 201 lvl. Jest to rozwiązanie dobre na sam początek. Dobrze widzimy w świecie serwerów CS, że taki serwer sprawdza się bardzo dobrze, zarówno pod względem ilości graczy jak i jakości ich. Wracając do poziomów, może zwiększymy w późniejszym czasie do 250. Na pewno nie chcemy takiej irracjonalnej propozycji jaką dał Wład3k, z przedziałem wychodzącym do dzieci. Być może w przyszłości (gdy pierwszy nasz COD osiągnie sukces), postawimy bardzo szybko kolejny COD, który będzie właśnie wychodził z założenia, że wszyscy mogą przyjść i w 10 minut nabić 200 lvli... Szykujcie się, że po wystartowaniu serwera COD, będzie mnóstwo eventów, konkursów, w których do wygrania będzie, np. klasa premium. Szczegóły na fejsie naszym, zapraszam do polubienia. Co do klas. Wstępnie uznaje się, że będą 3 klasy premium i jedna klasa ponad premium. W dodatku, prawdopodobnie frakcje będą takie: 1. Stare klasy [OBRONA/ATAK - po 5] 2. Nowe klasy (6-7) 3. Premium Być może frakcje podzielą się jeszcze inaczej: 1. OBRONA 2. ATAK 3. NOWE KLASY 4. PREMIUM - jeśli nie, to 1 propozycja będzie. Aby dostać się do nowych klas, będzie trzeba osiągnąć minimum 25 poziom jednej z klas obrony i ataku. Na pewno będzie odblokowana na starcie 1 nowa klasa. Trzeba będzie osiągnąć jej 10 poziom (do tego jeszcze z obrony i ataku), aby odblokować kolejną. Aby znów odblokować kolejną nową klasę, będzie trzeba mieć którąś z klas nowych określony poziom. Myślę, że to urozmaici trochę serwer i zachęci graczy do dalszej gry, nie odwrotnie. Myślę również, że osiągnięcie 25 poziomu, zajmie może z 10-15 minut. Pamiętajcie, że jeśli jest coś wstępnego to znaczy, że nie jest to jak na razie potwierdzona informacja i może ona ulec zmianie. 4
SPOK3Y^ST3GA^^C3P Opublikowano 26 Listopada 2013 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) Fajnie by było, abyście dodali bunny hop. Wiem w 80%, że taki dodatek, to dla Was nie zbyt duża rzecz, więc bez problemu możecie dodać co na pewno kogoś ucieszy (np. Mnie). Klasy? Oczywiście normalne i Premium, bo nie samym chlebem żyje człowiek, wiadomo. Na ppewno dodajcie klasę, która ma m4a1 i ak, bo to jest chyba najbardziej popularna klasa na serwerach COD, a sporo skuteczna. Moim zdaniem warto byłoby dodac te rzeczy, które zawarlem w mojej wypowiedzi. PS Dodajcie tez jakąś przejrzystą informację na temat danego perka, bo nie każdy wie co to może znaczyć. Fajny byłby także perk o nazwie mniej więcej ,, Radar .... ,, który pokazuje na radarze czerwonymi kropkami miejsce wrogów z przeciwnej drużuny. Proszę rowniez, aby było sporo adminów, bo na COD modach jest najwięcej cheaterow, szczególnie aimerów. Edytowane 26 Listopada 2013 przez SPOK3Y^ST3GA^^C3P
droooooow Opublikowano 29 Listopada 2013 Fragowicz Opublikowano 29 Listopada 2013 Ja bym polecał zrobienie 2 Cod Mod'ów lecz to w swoim czasie ;d Taki jak teraz jest 201 lv . i np. 40001 bo jeden będzie grał na tym drugi na tym . :) Na tym 40k duuużo premek . ;) Jeśli byłby serwer Cod Mod'a 40k to pomagałbym reklamować :) Troszkę osób znam, więc na pewno by pograli :) Dużo Klas, Ewolucje i tym podobne ;)
Rekomendowane odpowiedzi