Skocz do zawartości

Ostatnie crashe - ZM

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Witam,

W ostatnich dniach dość nagminnie serwer ZM pada. Przyczyna jest mniej-więcej znana, powoduje to słynny błąd: 

FATAL ERROR (shutting down): MSG_ONE or MSG_ONE_UNRELIABLE with no target entity

jednak to nie jest całkowity problem. Wiem cóż to za błąd, ale jest on trochę NIELOGICZNY, skoro 2/3 miesiące temu wszystko było poprawiane i działało normalnie. Zatem ten błąd pojawił się znikąd, dokładnie tak samo jak w przypadku tego użytkownika:  http://amxx.pl/topic/115816-msg-one-ci%C4%85g%C5%82e-i-cz%C4%99ste-crashe-serwera/

Na innym zaś forum, mój znajomy skarżył się na boty, które wchodzą i spamują adresami serwerów ruskich. Więc to musi mieć jakieś powiązania. Sprawa jest o tyle jeszcze skomplikowana, że wiadomości dostarczane do pliku za pomocą tego pluginu:  http://amxx.pl/topic/58499-blokada-blednych-wiadomosci/

wyglądają tak:

L 08/14/2013 - 16:30:10: Client 22 not found for ReqState
L 08/14/2013 - 16:30:10: message_begin(1, 65, {0.0, 0.0, 0.0}, 22)
L 08/14/2013 - 16:30:10: message_end()

a ja nigdzie nie korzystam z "ReqState"! 

Związku z tym chciałbym przeprosić za wszelkie problemy, jednak zlokalizowanie dokładnej przyczyny i problemu jest bardzo skomplikowane.

Opublikowano

Na 4FUN też ostatnio serwer crashuje, a te boty o których wspomniałeś to chyba u nas też się pojawiają. Czasem jakiś SPEC, którego niby nie ma, napisze jakieś losowe słowo.

• Właściciel
Opublikowano

Na 4FUN też ostatnio serwer crashuje, a te boty o których wspomniałeś to chyba u nas też się pojawiają. Czasem jakiś SPEC, którego niby nie ma, napisze jakieś losowe słowo.

Ale nie crashuje się co 20-30 minut.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Jak dont wspomniał o tym pisaniu różnych słów, to właśnie Nesty pisałam Ci ostatnio, że jakieś ruskie gówno weszło na zm, miałam wywalać, ale napisało coś na spect i poszło. To było jedno słowo właśnie. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale wolę napisać.

• Właściciel
Opublikowano

Każde takie doniesienie ma znaczenie, bo ja nie mówię, że milis3 nie ma racji. Może istota błędu widnieje gdzieś, coś przeoczyłem i możecie mieć racje. Jednak zważywszy na problemy z ZM, są one większe niż w przypadku 4FUN. Jednak tymczasowo udało mi się zablokować tego typu crashe na ZM do czasu znalezienia błędu. Czeka mnie kilka dni pracy.

Opublikowano

Ale nie crashuje się co 20-30 minut.

Niby nie, ale czasem wiązanka jest po 3-4 resety w ciągu 30 minut.

• Właściciel
Opublikowano

Wynika to zupełnie z czego innego. Mianowicie, STEAM CMD (nowe narzędzie aktualizacyjne od 14 lutego) próbuje wymusić na serwerze aktualizację serwera, przez co dochodzi do sytuacji, gdzie serwer jest resetowany. Rozwiązanie: dodać do linii startowej "-nomaster", tylko jak likwidujemy jeden problem, tak powstaje drugi: serwer nie będzie w zakładce "Internet".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności