Właściciel GET Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Właściciel Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Witam, W ostatnich dniach dość nagminnie serwer ZM pada. Przyczyna jest mniej-więcej znana, powoduje to słynny błąd: FATAL ERROR (shutting down): MSG_ONE or MSG_ONE_UNRELIABLE with no target entity jednak to nie jest całkowity problem. Wiem cóż to za błąd, ale jest on trochę NIELOGICZNY, skoro 2/3 miesiące temu wszystko było poprawiane i działało normalnie. Zatem ten błąd pojawił się znikąd, dokładnie tak samo jak w przypadku tego użytkownika: http://amxx.pl/topic/115816-msg-one-ci%C4%85g%C5%82e-i-cz%C4%99ste-crashe-serwera/ Na innym zaś forum, mój znajomy skarżył się na boty, które wchodzą i spamują adresami serwerów ruskich. Więc to musi mieć jakieś powiązania. Sprawa jest o tyle jeszcze skomplikowana, że wiadomości dostarczane do pliku za pomocą tego pluginu: http://amxx.pl/topic/58499-blokada-blednych-wiadomosci/ wyglądają tak: L 08/14/2013 - 16:30:10: Client 22 not found for ReqState L 08/14/2013 - 16:30:10: message_begin(1, 65, {0.0, 0.0, 0.0}, 22) L 08/14/2013 - 16:30:10: message_end() a ja nigdzie nie korzystam z "ReqState"! Związku z tym chciałbym przeprosić za wszelkie problemy, jednak zlokalizowanie dokładnej przyczyny i problemu jest bardzo skomplikowane.
milis3 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Na 4FUN też ostatnio serwer crashuje, a te boty o których wspomniałeś to chyba u nas też się pojawiają. Czasem jakiś SPEC, którego niby nie ma, napisze jakieś losowe słowo.
Właściciel GET Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Właściciel Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Na 4FUN też ostatnio serwer crashuje, a te boty o których wspomniałeś to chyba u nas też się pojawiają. Czasem jakiś SPEC, którego niby nie ma, napisze jakieś losowe słowo. Ale nie crashuje się co 20-30 minut.
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Jak dont wspomniał o tym pisaniu różnych słów, to właśnie Nesty pisałam Ci ostatnio, że jakieś ruskie gówno weszło na zm, miałam wywalać, ale napisało coś na spect i poszło. To było jedno słowo właśnie. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale wolę napisać.
Właściciel GET Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Właściciel Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Każde takie doniesienie ma znaczenie, bo ja nie mówię, że milis3 nie ma racji. Może istota błędu widnieje gdzieś, coś przeoczyłem i możecie mieć racje. Jednak zważywszy na problemy z ZM, są one większe niż w przypadku 4FUN. Jednak tymczasowo udało mi się zablokować tego typu crashe na ZM do czasu znalezienia błędu. Czeka mnie kilka dni pracy.
milis3 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Ale nie crashuje się co 20-30 minut. Niby nie, ale czasem wiązanka jest po 3-4 resety w ciągu 30 minut.
Właściciel GET Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Właściciel Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Wynika to zupełnie z czego innego. Mianowicie, STEAM CMD (nowe narzędzie aktualizacyjne od 14 lutego) próbuje wymusić na serwerze aktualizację serwera, przez co dochodzi do sytuacji, gdzie serwer jest resetowany. Rozwiązanie: dodać do linii startowej "-nomaster", tylko jak likwidujemy jeden problem, tak powstaje drugi: serwer nie będzie w zakładce "Internet".
Właściciel GET Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Właściciel Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Seba z Puchatka potwierdził, że jest to nowy exploit. Zatem trzeba łatkę, którą on wykona.
Rekomendowane odpowiedzi