Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pisze ten post mając pewien problem i poszukuje pomocy od osoby która się na tym zna ( ja się nie znam kompletnie)
Problem polega na tym że jakiś czas temu miałem prawdopodbnie trojana na laptopie, nie mogłem nic zrobić przez BIOSa ani zrestartować do ustawień fabrycznych ani cokolwiek innego, wszystko blokowało.
Poradziłem się u kolegi który wgrał mi nie ten system który miałem (wczesniej windows 11) a teraz działam na 10tce i przy okazji nie wytlumaczył mi do końca jak zrobić tego formata i wpisałem za małą partycje i mam tylko jeden dysk ( C ) który waży 100gb a wcześniej miałem dwa dyski rozłożone po równo GB ogólnie było 512GB. Pytanko czy da rade jakoś zwiększyć pojemność tego dysku lub zrobić jakiś nowy bez robienia  formata od nowa ?

• Serduszko fragowe (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Możesz dobrowolnie  tworzyć / usuwać ( poza systemową) / zmniejszać / rozszerzać partycje 

https://www.asus.com/pl/support/faq/1044688/#Win11_A3

Pewnie przy instalacji nie przydzieliłes tego poprawnie i masz z 350 gb nie przydzielonego miejsca , bądz dysk nie pojawia ci sie w "Moj komputer" ze względu braku przypisania litery.

W zarzadzaniu dyskiem powinienes widziec , czy jest nowa partycja bez utworzonej litery , czy nie przydzielone miejsce . - Musisz wykonac odpowiednie kroki w zaleznosci co tam bedzie. 

Edytowane przez Haczyk
  • Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano
Godzinę temu, Haczyk napisał:

Możesz dobrowolnie  tworzyć / usuwać ( poza systemową) / zmniejszać / rozszerzać partycje 

https://www.asus.com/pl/support/faq/1044688/#Win11_A3

Pewnie przy instalacji nie przydzieliłes tego poprawnie i masz z 350 gb nie przydzielonego miejsca , bądz dysk nie pojawia ci sie w "Moj komputer" ze względu braku przypisania litery.

W zarzadzaniu dyskiem powinienes widziec , czy jest nowa partycja bez utworzonej litery , czy nie przydzielone miejsce . - Musisz wykonac odpowiednie kroki w zaleznosci co tam bedzie. 

dziękuję Ci przyjacielu, pomogło :fg_pepe_heart:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności