Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Napisałem plugin Który z każdą nową rundą daje awp jednemu graczowi. Dawanie awp rozpoczyna sie od indexu 1, przy każdym wywołanu funkcji pętla obraca się raz i dodaje +1 do id dzięki czemu każdy kolejny gracz dostaje awp. Graczu który dostaje awp pobiera jego nick i zapisuje do tablicy [32], następnie wypisuje nick gracza w chacie, Liczę się z tym że gdy w czasie gry jakiś gracz wyjdzie z serwera to liczba graczy na serwerze robi sie -1 to też jakiejś ilości graczy zmienia się id, w konsekwencji może zostać pominięty gracz lub kilka graczy w zależności od tego ile graczy wyjdzie z serwera. Poprustu nie umiałem tego zrobić. Nie sprawdziłem też warunkiem if(us_user_alive) oraz if(is_user_conncected) ponieważ niewiedziałem jak zadziała plugin a w środku pętli mi sie nie kompilowalo. Pewnie znajdziecie tu błędy ale abym mógł efektywnie się rozwijać musze się uczyc na błęach. Kod :

/* Plugin generated by AMXX-Studio */

#include <amxmodx>
#include <fun>

#define PLUGIN "New Plug-In"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Daniel"

public plugin_init() 
{
	register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
	register_logevent("runda", 1, "1=Round_Start")  
}

public runda()
{
	new i=0;
	new id=1;
	new nick[32];
	get_user_name (id, nick, charsmax(nick));
	do
	{
	i++;
	id++;
	give_item(id, "weapon_awp");
	give_item(id, "ammo_338magnum");
	client_print(id, print_chat, "Gracz %s dostal awp", nick)
	} while (i<1)
}

Edytowałem ponieważ po analizie pluginu stwierdziłem że wypisałem tu wiele bzdur. Wydaje mi się że źle zrobiłem zmieniając początkową wartość id na 1. Niewiem poprostu jak to zrobić dlatego próbowałem w ten sposób, myślałem że tam można. W przypadku gdzie pisze wiadomość że gracz dostał awp napisałem id to prowadzi to tego samego, że nie działa. Powinienem napisać 0. Próbowałem również napisać zamiast id to 1 lecz deklaracja zmiennej 1++ się nie kompiluje

Edytowane przez PaiN kiLLer .!
  • 4 tygodnie później...
  • 2 lata później...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności