PaiN kiLLer .! Opublikowano 20 Lipca 2013 Fragowicz Opublikowano 20 Lipca 2013 (edytowane) Napisałem plugin Który z każdą nową rundą daje awp jednemu graczowi. Dawanie awp rozpoczyna sie od indexu 1, przy każdym wywołanu funkcji pętla obraca się raz i dodaje +1 do id dzięki czemu każdy kolejny gracz dostaje awp. Graczu który dostaje awp pobiera jego nick i zapisuje do tablicy [32], następnie wypisuje nick gracza w chacie, Liczę się z tym że gdy w czasie gry jakiś gracz wyjdzie z serwera to liczba graczy na serwerze robi sie -1 to też jakiejś ilości graczy zmienia się id, w konsekwencji może zostać pominięty gracz lub kilka graczy w zależności od tego ile graczy wyjdzie z serwera. Poprustu nie umiałem tego zrobić. Nie sprawdziłem też warunkiem if(us_user_alive) oraz if(is_user_conncected) ponieważ niewiedziałem jak zadziała plugin a w środku pętli mi sie nie kompilowalo. Pewnie znajdziecie tu błędy ale abym mógł efektywnie się rozwijać musze się uczyc na błęach. Kod : /* Plugin generated by AMXX-Studio */ #include <amxmodx> #include <fun> #define PLUGIN "New Plug-In" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "Daniel" public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) register_logevent("runda", 1, "1=Round_Start") } public runda() { new i=0; new id=1; new nick[32]; get_user_name (id, nick, charsmax(nick)); do { i++; id++; give_item(id, "weapon_awp"); give_item(id, "ammo_338magnum"); give_item(id, "ammo_338magnum"); give_item(id, "ammo_338magnum"); client_print(id, print_chat, "Gracz %s dostal awp", nick) } while (i<1) } Edytowałem ponieważ po analizie pluginu stwierdziłem że wypisałem tu wiele bzdur. Wydaje mi się że źle zrobiłem zmieniając początkową wartość id na 1. Niewiem poprostu jak to zrobić dlatego próbowałem w ten sposób, myślałem że tam można. W przypadku gdzie pisze wiadomość że gracz dostał awp napisałem id to prowadzi to tego samego, że nie działa. Powinienem napisać 0. Próbowałem również napisać zamiast id to 1 lecz deklaracja zmiennej 1++ się nie kompiluje Edytowane 20 Lipca 2013 przez PaiN kiLLer .!
Właściciel GET Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Właściciel Opublikowano 15 Sierpnia 2013 http://amxx.pl/topic/99431-byty-istotne-zdarzenia-i-studium-pluginu/ benio tu dobrze opisał, nic nie trzeba więcej dodawać.
PaiN kiLLer .! Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Fragowicz Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Dzięki za link :P
Właściciel GET Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Właściciel Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi