Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno na święta otrzymałem kartę graficzną NVIDIA GeForce GT 220 1GB 128-bit DDR3. Mam zainstalowany Windows 7 32-Bitowy. Wszystkie najnowsze sterowniki zostały pobrane i zainstalowane. Sterowniki do Karty Graficznej Najnowsze ze Strony producenta na Windows 7 32-bitowy.

Moim problemem jest to, iż po jakimś czasie siedzenia w necie (tzn. "latanie" po stronach itp.) Ekran robi się na chwile czarny i obraz wraca, dokładnie tak jak przy zmianie rozdzielczości. I moje pytanie... co robić?.

Gdy włączam np. Minecraft to po chwili grania (zazwyczaj max 1-3 minut) W grze pojawia się Czarny ekran i wyskakuje jakiś komunikat (w treści pisze coś o OpenGL i że aplikacja musi zostać zamknięta).

Poszperałem trochę w Necie. Wchodziłem na różne fora, i wyczytałem że ludzie z TĄ SAMĄ kartą graficzną i z TYM SAMYM systemem (czyli 32-bitowy Windows 7) mają takie same problemy.

Raz gdy włączyłem Minecraft'a to pojawił się Tak zwany Ekran Śmierci (Blue Screen i dziwne białe napisy xd) .

Od mojego wujka który trochę robił w kompach, dowiedziałem się że Zmiana systemu na 64-bitowy, nic nie da. (tu tez pytanie. Czy to prawda?) .

Aktualnie jestem na Laptopie daleko od domu. I nie mam jak zrobić Screena Błędu (komunikatu) A mój Tata powiedział że Zainstaluje Windows XP (32 lub 64 bitowy.) (czy to cos da?)

Bardzo bym prosił o pomoc i Z góry dzięki ; )

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Pobierz najnowszego OpenGL albo zwróć kartę.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

OpenGL i że aplikacja musi zostać zamknięta).

[align=left]

Tak jak kolega @UP mówi , zwróć kartę. Jest ona być może uszkodzona.

[/align]
Opublikowano

taki błąd wyskakuje :

Dołączona grafika

"Pobierz najnowszego OpenGL" - Pobrany i jest chyba jeszcze gorzej z tego co mówił mi tata. Zamiast wyłączenia gry jest Blue Screen.

Opublikowano

zrob update windowsa niech sam pobieze potrzebne sterowniki i zainstaluj

Na razie jestem poza domem i nie mam jak cokolwiek zrobić. Jestem u Mamy. Mój Tata mi pisał na gg że postawi Windows XP 32-bitowy i zobaczy czy będzie tak samo.. Się zobaczy.

• 4 tygodnie później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Rozwiązałeś problem? :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nadal to samo. .

Zasilacz ma już 50W więcej i to samo. Zauważyłem że przy tym błędzie minecrafta. Zużycie procka wynosi 100% .

Tak więc myślę że to albo stara pasta, lub slabe chlodzenie. Lub moze to byc wina plyty glownej. Jak myslicie? .

Aktualnie Call Of Duty:MW2 chodzi na full detalach bez zarzutu. Tylko czasem mi wyskakuje błąd "direct X napotkał błąd krytyczny" i muszę wyłączyć i włączyć grę. (Czasem nawet 2 razy, ale na szczęście nie w czasie misji :D ) .

Tak Btw. W co lepiej grać po Call Of Duty:MW2 ? .

Myślałem o Call Of Duty:MW3 lub Battlefield 3 .

Opublikowano

Do kart graficznych nie polecam sterowniki z windowsa lepiej samemu sciagnac lub z plytki wgrac bo to nie ma sensu tak samo ja mam przy sterownikach z windowsa np. w csie mam po 40/50 fps, a sterowniki sciagne z nvidi to 99/100

Opublikowano

Jeżeli chodzi o fps. To wszystko jest ok. Stałe 71 bodajże w CS'ie . (po wyłączeniu synchronizacji pionowej miałbym 100).

Każde sterowniki próbowałem i nic..

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Proponowałbym napisać na jakimś innym forum bo nie dość, że tutaj jest mało ludzi aktywnych na forum to jeszcze mało się zna na takich sprawach. Sam osobiście nawet nie mogę określić co to może być...

• 2 lata później...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności