Skocz do zawartości

[KOSZ] Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Nie wiem czy w dobrym dziale pisze więc jak w złym to przenieście. Zamówiłem na GameSol serwer testowy nowa wersja HLDS. Zainstalowałem dproto w autoinstalatorze i weszłem na serwer ale wyświtla się komunikat This server is using a newer protocol ( 48 ) than your client ( 47 ).  You should check for updates to your... Dziwię się że komunikat się wyświetlił gdyż zainstalowałem dproto, próbowałem również instalować dproto ręcznie ale jest to samo. Wiec zamówiłem serwer testowy na pukawkwa, zainstalowałem dproto i dalej ten sam komunikat. Niewiem o co chodzi ja pewnie coś źle robię ale w każdym razie niewiem co, proszę o podpowiedź. Niemam steam ale po zainstalowaniu dproto powinienem wejśc więc niewiem czemu tak jest. Prosze o pomoc ! :)

• Właściciel
Opublikowano

Zapewne masz najnowszą wersję binarków serwera. Musisz mieć te binarki z przed aktualizacji czyli 5758 jak dobrze mówię. W dodatku wejdź na FTP i zobacz jak została zmieniona struktura rozmieszczenia plików. Musisz się zgłosić do Gamesol (lub jeśli jest możliwość to ręcznie) aby zmienili Ci wersję serwera na tą z przed aktualizacji z 14 lutego 2013 roku. Możesz również w linii startowej dodać -nomaster 

Opublikowano

1. Jeśli zmienię w lini startowej -nonmaster to serwer będzie działąć ?

2. Jeśli zainstaluje werwsje HLDS 5787 to będzie działać ?

Zamówiłem jeszcze serwer na pukawka.pl i jest to samo a tam niema wybory wersji hlds więć mam instalować jakieś inne dproto czy samodzielnie zmieniać HLDS ?

Opublikowano

Problem już rozwiązałem. Wniosek: Dproto musi być kompatybilne z HLDS. Ale mam pytanko, czy to prawda że w nowej wersji dproto są łatki przed crashami i inne ??

• Właściciel
Opublikowano

Zadajesz niewygodne, czasem nielogiczne lub retoryczne pytania. Zastanów się 2 razy nim coś napiszesz, bo jak obserwuję Twoją osobę, to się zastanawiam: Ty chcesz być programistą? Bubli? 

Wracając do tematu, odpowiadam po kolei:

1) A czy jestem na tyle głupi, że podaję Ci coś, przez co serwer nie będzie działał?

2) Przeczytaj ze zrozumieniem sobie moje posty albo się cofnij do podstawówki, tam uczą czytać poprawnie.

3) Logiczna sprawa, że każda aktualizacja danego programu wniesie kilka poprawek i kilka błędów, przez co pojawiają się kolejne metody crashowania. crock jest wybitnym programistą i chwała mu za to, że dalej stara się rozwijać dproto.

Zamykam tę nędzną dyskusję, weź albo się patelnią uderz, bo zauważyłem, że się cofasz. Coraz to słabsze pytania, a ona świadczą o Tobie i tyle.

• 2 lata później...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności