ToM Opublikowano 28 Września 2023 [CS 2] Admin Serwerów Opublikowano 28 Września 2023 Witam Was! Poszukuję najwydajniejszego i najlepszego laptopa do gier, głównie do gier do 8k, ważne też, aby cena była adekwatna do jakości. Rozważę każdą propozycję. Z góry dziękuję za pomoc. Ja znalazłem coś takiego: majkooo, 5 Października 2023 Przeniesione do odpowiedniego działu.
Fragowy Mister Kasto Opublikowano 28 Września 2023 Fragowy Mister Opublikowano 28 Września 2023 Jak na 15'6 z rtx 4070 taniej ciężko coś zaleźć, natomiast w wybranym modelu karta jest "wykastrowana" do 105W (TGP). Niestety trzeba na to zwracać uwagę przy zakupie laptopa z rtx 4000, bo to częsta praktyka. Również w wybranym modelu nie masz systemu operacyjnego co tłumaczy też niską cenę. Godzinę temu, ToM napisał: najwydajniejszego i najlepszego Dobrze jakbyś napisał co jest dla Ciebie istotne oprócz wydajności i dlaczego decydujesz się na zakup laptopa zamiast stacjonarki. Bo w pewnym momencie się okazuje, że jednak czas na baterii jest ważny, a i kultura pracy mogłaby być lepsza, a ekran jednak dobrze jakby był śmaki i owaki, a materiały z których zrobiona jest obudowa mogłaby być trwalsza. Znając Twoje dokładne potrzeby i motywacje łatwiej będzie doradzić konkretny model, bo szczerze mówiąc o ile w stacjonarce całkowicie rozumiem podejście największa wydajność/cena kosztem np wyglądu czy kultury pracy, tak w laptopach już tego nie rozumiem bo tych czynników jest dużo więcej. Ja osobiście wolałbym droższego* laptopa z rtx 4060 niż tańszego* z rtx 4070. * względem innych laptopów z tą kartą graficzną. 1 1
ToM Opublikowano 28 Września 2023 Autor [CS 2] Admin Serwerów Opublikowano 28 Września 2023 @ Kasto , a więc potrzebuję laptopa, ponieważ pracuję za granicą, wiem, że PC jest dużo bardziej wydajniejszy, ale potrzebuję mieć go w wyjazdach. Odpowiadając na Twoje pytania jaki ma być konkretnie - chcę, aby matryca miała 144hz (lub więcej oczywiście), czas pracy na baterii nie jest dla mnie istotny. Jeśli chodzi o kulturę pracy, to wiadomo, że fajnie by było, aby było cicho, ale jeśli będzie głośno, to również mi to nie przeszkadza. Jeśli chodzi o obudowę, to tak samo - nie jest to ważne, ważne jest natomiast by nie grzał się za bardzo, żeby nie można było upiec na nim jajek Wiem, że napisałem to jakby wszystko było dla mnie obojętne, ale najbardziej chodzi mi o temperatury, matrycę i wydajność. Jeśli chcesz mi pomóc, a moja odpowiedź nie jest wystarczająca, to napisz do mnie i to co będziesz chciał się jeszcze dowiedzieć, to ci napiszę. Dziękuję
Fragowy Mister Kasto Opublikowano 29 Września 2023 Fragowy Mister Opublikowano 29 Września 2023 Oprócz tego co wysłałeś z rtx 4070 rozważyłbym G16 Budżet 8k jest taki dosyć nietypowy gdyż między 6-8k wieje ch*jem. Z tańszych na rtx 4060 bym pewnie zaproponował. Minusy obu tych laptopów: mało pojemny dysk, w pierwszej propozycji podają informację że idzie dołożyć 1
Rekomendowane odpowiedzi