Skocz do zawartości

[ZREALIZOWANA] Problem z autobalansem

Dziobaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po autobalansie, gdy gracz posiada zakupionego vipa pro (nie wiem jak jest z normalnym vipem), posiada mołotowa z drużyny przed autobalansem i przeniesie go do przeciwnej drużyny, gracz traci mołotowa i serwer blokuje mu możliwość zakupu nowego.

@ GET Mołotow po prostu znika z ekwipunku.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
1 godzinę temu, Dziobaczek napisał:

posiada mołotowa z drużyny przed autobalansem i przeniesie go do przeciwnej drużyny, gracz traci mołotowa i serwer blokuje mu możliwość zakupu nowego.

Czyli tak: 

Gracz 1 ma Vipa Pro i posiada w drużynie T molotova

Gracz 1 zostaje przeniesiony do CT przez autobalans

Gracz 1 traci(?) granat i uniemożliwia mu zakup nowego

CS:GO nie blokuje możliwości posiadania przez anty granatu molotova, więc przydałby się tutaj jakiś filmik lub ss`y żeby zobaczyć w jaki sposób takie rzeczy się dzieją. Po za tym autobalans nie może powodować utraty granatów no chyba, że plugin jest napisany w sposób nieoczywisty(w co raczej wątpię). Temat należy do problemu pluginu VIP

Opublikowano

Po dwóch dniach udało mi się odtworzyć buga.

Testując buga dowiedziałem się dwóch rzeczy:

1. Bug działa tylko gdy jestem po ct, lub przerzuca mnie do ct z tt i posiadam w ekwipunku mołotow drużyny tt.
  2. Bug nie pojawia się gdy przechodzę z drużyny tt do ct i posiadam w ekwipunku mołotow drużyny ct.

Wysyłam 3 ssy:

1. Pierwszy ss pokazuje, że na końcu rundy trzymam mołotowa tt w ręku.
  2. Drugi pokazuje, że mołotow zniknął i nie mogę kupić kolejnego.
  3. Trzeci ss pokazuje, że w następnych rundach problem nie zniknął. Problem znika dopiero po zginięciu.

edit: przyjrzałem się jeszcze raz zdjęciom i zobaczyłem, że w menu sklepu wciąż jest ikona mołotowa tt mimo, iż nie mam go w ekwipunku

1ss.jpg

2ss.jpg

3ss.jpg

Opublikowano

Tak, posiadam VIPA PRO

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam przychodzę myślę, że z małym błędem w balansie ludzi odnośnie drużyn.

Grając wczoraj na serwerze 6 osób wybrało stronę "ct" a ja sam byłem po stronie "t"

Nieraz spotykałem się z tym, że w 1. rundzie było też np. 9 tt oraz 5 ct.

Dajcie znać co o tym myślicie, może to tylko dla mnie wydaje się nieprzyjemne podczas gry ;)

Pozdrawiam! 351459084_805795197410316_3601028625577990328_n.thumb.jpg.0584f69e2199817edd5ecd22e9a446cb.jpg

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

No cóż, graczom nie spodobało się to, że próbowaliśmy naprawić ten błąd wymuszając ich przejście do losowej drużyny, więc ten "błąd" stał się częścią serwera. 

• 3 miesiące temu...
  • Właściciel
Opublikowano

fg_gun.png

Twoja propozycja bądź uwaga została zrealizowana

- - -

Dziękujemy za złożenie propozycji bądź uwagi.

Wierzymy, że dzięki takim zmianom nasz projekt stanie się jeszcze lepszy!

Pozdrawiamy,

FGTeam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności