Cr0well Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Fragowicz Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Więc nudzą się chciałem napisać plugin podobny do występującego na 4Fun i niby działa lecz coś źle pokazuje . Główny problem to że nie wyświetla tych nicków co trzeba , testując plugin zauważyłem , że ja zabijając przeciwnika z HSem dostawałem dodatkowego fraga lecz pokazywało jego nick zamiast mojego . No i tyle zauważyłem na razie . Prosiłbym o pomoc w tym co ja źle zrobiłem . Oto sma pluginu : #include #include #include #include new hs_kills public plugin_init() { register_plugin("X-Kills","1.3","Mini_Midget") register_event("DeathMsg","deathmsg","ae") hs_kills = register_cvar("amx_hs-kills", "2") } public deathmsg(id) { new id = read_data(1) new victim = read_data(2) new headshot = read_data(3) new szName[32] get_user_name(victim, szName, charsmax(szName)) new frags = get_user_frags(id) new hsKills = get_pcvar_num(hs_kills) -1 static temp, weapon weapon = get_user_weapon(id, temp, temp) if (!is_user_alive(id)) return PLUGIN_CONTINUE if(headshot){ if (get_user_team(id) == get_user_team(victim)) set_user_frags(id, frags - hsKills) else { set_user_frags(id, frags + hsKills) ColorChat(0,NORMAL, "Gracz^x03 %s^x01 dostal dodatkowego^x04 fraga^x01 za^x03 zabojstwo z HS^x04.", szName) } } if(weapon == CSW_KNIFE){ if (get_user_team(id) == get_user_team(victim)) set_user_frags(id, frags - hsKills) else { set_user_frags(id, frags + hsKills) ColorChat(0, NORMAL, "Gracz^x03 %s^x01 dostal dodatkowego^x04 fraga^x01 za^x03 zabojstwo nozem^x04.", szName) } } if(weapon == CSW_HEGRENADE){ if (get_user_team(id) == get_user_team(victim)) set_user_frags(id, frags - hsKills) else { set_user_frags(id, frags + hsKills) ColorChat(0, NORMAL, "Gracz^x03 %s^x01 dostal dodatkowego^x04 fraga^x01 za^x03 zabojstwo granatem^x04.", szName) } } return PLUGIN_CONTINUE }
Właściciel GET Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Właściciel Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Nie udzielimy Ci pomocy, bo potępiamy tych, którzy nas kopiują. Mój kod zupełnie inaczej wygląda. Podpowiem jedynie, że oprócz bzdur w tym kodzie to jeszcze zabójstwo z granatu tak nie sprawdzisz. Mało tego, flaga eventu "e" w deathmsg jest zbędna, zawsze trzeba sprawdzać czy ktoś jest żywy. Wynika to z luki. W dodatku nie rozumiesz działania różnicy między zmienną statyczną a globalną.
Cr0well Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Fragowicz Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Czy ja was kopiuje ? ja tylko robie to na co mam ochotę i chcę zobaczyć co mam źle i czy ktoś może mi to wytłumaczyć .I nie proszę o twój kod bo go nie chcę .
Właściciel GET Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Właściciel Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Chcesz nas kopiować, skoro tworzysz identyczny plugin jak na 4FUN. Jednak to jest błahostka, podpowiem: pomyliłeś id i victim ;-) id == victim; victim to żaden attacker, tak samo id. Trzeba nazywać coś zgodnie z prawdą. http://wiki.amxmodx.org/Half-Life_1_Game_Events#Damage
Właściciel GET Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Właściciel Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi