Zasłużony Fragowicz Haczyk Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Jako ze od kilkunastu lat zajmuje się również drobną naprawą komputerów (hardware , software) Ostatnio trafił do mnie DELL WYSE ( z uwalonym systemem). Myśle ze warto napisać tutaj o nim kilka zdań , ponieważ na allegro kosztują od 150 - 300 zł i........ Ktoś mógłby wpaść na pomysł aby wykorzystać go do gry Cs 1.6 ... SPRAWDZIŁEM TO ! Dell WYSE : - Procesor : AMD G-T48E (1,4) x2 - Ram : 4GB ( są tez wersje 2GB) - Grafika : AMD Radeon Graphics HD 6250 - Dysk : 16GB SSD (systemowy) + 320GB HDD - System : Windows Embedded Sandard 7 ( ze względu na dysk SSD 16GB musiała być ta wersja systemu - Po instalacji system wazy ok 8-10 GB) Wnioski : Jeśli ktoś chce grac na takim sprzęcie to odradzam , sprawdziłem (przy okazji naprawy systemu) jak działa Cs 1.6 . FPSy są w granicy 20-30 , gra się klatkuje i zacina . Przy samym przeglądaniu internetu (Mozilla) przy otwarciu 2 kart , obciążenie procesora to 99 % O ile wersja 4GB nie ma problemów z ramem - bo nie jest w pełni wykorzystany ( Bo są tez 2GB) o tyle sam procesor nie daje tutaj rady nawet przy przeglądaniu neta Chłodzenie mega słabe , temperatury wysokie przy obciążeniu. Wymiana pasty nie wiele dała .. Ten sprzęt był produkowany chyba z myślą wykorzystania stacji jako serwer dlatego nazywany jest tez terminalem . Pewnie pod Linux chodziło by to wszystko płynniej ale tego nie sprawdzałem . Dziękuje ze przeczytałeś ten temat Pozdrawiam Edytowane 3 Grudnia 2021 przez Hak3R 3 3 1
Właściciel GET Opublikowano 3 Grudnia 2021 Właściciel Opublikowano 3 Grudnia 2021 Jacuś nasz majsterkowicz 1
Rekomendowane odpowiedzi