Zasłużony Fragowicz Haczyk Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam , od jakiegoś czasu sam zauważyłem ze mój laptop się grzeje , przy graniu w Cs 1.6 , obudowa aż parzyła Zastanowiło mnie to , i zbadałem sprawę. Po 7 min "stres testu" - zaniemówiłem : O Temperatura 98 ,99 , sprawdziłem max temp. pracy podaną przez producenta - 100 ... Jako ze i tak dokupowałem ramy , dysk i otwierałem staruszka , postanowiłem również wymienić pastę termoprzewodzącą . Z czystym sumieniem mogę polecić pastę termoprzewodzącą "Thermal Grizzly - Aeronaut (1g.)" Az sam się zdziwiłem jakie są efekty , czyściłem również układ chłodzenia ale nie był zabrudzony - ponieważ dość nie dawno już wykonywałem tą operacje. Efekty ? : Podsumowanie : Przed wymiana -W stresie 99 -Bez obciążenia 75 Po wymianie -W stresie 66 -Bez obciążenia 50 Pozdrawiam i dziękuje za uwagę , Haczyk Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez Hak3R 5 1
Administrator Główny gtx Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Administrator Główny Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Poleciłeś jedną z lepszych past akurat i tutaj taka mała informacja, bo do dzisiaj mam wrażenie, że niektórzy nie mają o tym pojęcia. Sprzęt czyści się też wewnątrz, a nie tylko zewnątrz i raz nałożona pasta nie jest na całe życie, pastę też się wymienia oczywiście nie tak często jak się czyści laptopa 1
Zasłużony Fragowicz Haczyk Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2021 2 minuty temu, gtx napisał: Poleciłeś jedną z lepszych past akurat i tutaj taka mała informacja, bo do dzisiaj mam wrażenie, że niektórzy nie mają o tym pojęcia. Sprzęt czyści się też wewnątrz, a nie tylko zewnątrz i raz nałożona pasta nie jest na całe życie, pastę też się wymienia oczywiście nie tak często jak się czyści laptopa Wiem , wcześniej sprawdzałem opinie o pastach - No ale czasem jest tak ze coś ma dobrą reklamę a nie zawsze jest takie dobre w rzeczywistości . Tutaj macie realne porównanie na moim sprzęcie Past tez jest masa , myślę ze ta informacja skróci drogę w poszukiwaniu Laptopa czyściłem jak napisałem chyba z 2 miechy temu i średnio co tyle właśnie to robię , jednak efektów z tego nie było Większy problem z temp. zauważyłem dopiero jakiś 1.5 mc temu kiedy wróciłem do gry w Cs'a , bo często używam go do filmów , i w spoczynku te 75 stopni nie było tak odczuwalne jak 99 podczas gry. Ale tak jak mówisz , duzo ludzi nie kontroluje swojego sprzętu , a później są efekty , ja pewnie gdybym grał na codzien w gry , problem rozwiązałbym już dawno
medi Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Fragowicz Opublikowano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) potwierdzam - pasty Thermal Grizzly są świetne. Sam wymieniałem 3 miesiące temu pastę na procesorze, akurat wybrałem Thermal Grizzly Kryonaut i wszystkie temperatury spadły o 10 stopni. Wiadomo, że na PC efekty miałem trochę mniejsze niż kolega u góry na laptopie ale i tak polecam gorąco. 1g pasty starczy na dwie aplikacje :))) Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez medi 1
Zasłużony Fragowicz Haczyk Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 11 Kwietnia 2021 13 minut temu, medi napisał: potwierdzam - pasty Thermal Grizzly są świetne. Sam wymieniałem 3 miesiące temu pastę na procesorze, akurat wybrałem Thermal Grizzly Kryonaut i wszystkie temperatury spadły o 10 stopni. Wiadomo, że na PC efekty miałem trochę mniejsze niż kolega u góry na laptopie ale i tak polecam gorąco. 1g pasty starczy na dwie aplikacje :))) Thermal Grizzly Kryonaut - Nad tą tez się zastanawiałem , ale znalazłem tą co podałem wyżej w lepszej cenie , producent ten sam , i miała chyba 2 lub 3 pozycje w testach , wiec zaryzykowałem i jestem mega zadowolony 1
PSINA❤ Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Wykluczony Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Muszę przyznać, że fajny wynik po tej zmianie. Prawdopodobnie gdybyś nic nie zrobił za kilka dni lub miesiąc lapek byłby RIP. 2
Zasłużony Fragowicz Haczyk Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Teraz, PSINA❤ napisał: Muszę przyznać, że fajny wynik po tej zmianie. Prawdopodobnie gdybyś nic nie zrobił za kilka dni lub miesiąc lapek byłby RIP. Też tak sądzę , na takich temperaturach dużo nie potrzeba KONTROLOWAĆ SWOJE SPRZĘTY!
Rekomendowane odpowiedzi