Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Witam , od jakiegoś czasu sam zauważyłem ze mój laptop się grzeje , przy graniu w Cs 1.6 , obudowa aż parzyła

Zastanowiło mnie to , i zbadałem sprawę.

Po 7 min "stres testu" - zaniemówiłem : O

obraz.thumb.png.3d4b8e11bc86e19842c5293332470dbe.png

Temperatura 98 ,99 , sprawdziłem max temp. pracy  podaną przez producenta - 100 ...

Jako ze i tak dokupowałem ramy , dysk i otwierałem staruszka , postanowiłem również wymienić pastę termoprzewodzącą .

Z czystym sumieniem mogę polecić pastę termoprzewodzącą "Thermal Grizzly - Aeronaut (1g.)"

Az sam się zdziwiłem jakie są efekty  , czyściłem również układ chłodzenia ale nie był zabrudzony - ponieważ dość nie dawno już wykonywałem tą operacje.

Efekty ? :

obraz.thumb.png.1cdcf3b3211b8b3f29505635d9f31d14.png

Podsumowanie :

Przed wymiana

-W stresie 99

-Bez obciążenia 75

Po wymianie

-W stresie 66

-Bez obciążenia 50

Pozdrawiam i dziękuje za uwagę  , Haczyk :)

Edytowane przez Hak3R
  • Ustrzel fraga! (+) 5
  • Szok 1
  • Administrator Główny
Opublikowano

Poleciłeś jedną z lepszych past akurat i tutaj taka mała informacja, bo do dzisiaj mam wrażenie, że niektórzy nie mają o tym pojęcia.

Sprzęt czyści się też wewnątrz, a nie tylko zewnątrz i raz nałożona pasta nie jest na całe życie, pastę też się wymienia oczywiście nie tak często jak się czyści laptopa :fg_face_wesmart:

• Serduszko fragowe (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
2 minuty temu, gtx napisał:

Poleciłeś jedną z lepszych past akurat i tutaj taka mała informacja, bo do dzisiaj mam wrażenie, że niektórzy nie mają o tym pojęcia.

Sprzęt czyści się też wewnątrz, a nie tylko zewnątrz i raz nałożona pasta nie jest na całe życie, pastę też się wymienia oczywiście nie tak często jak się czyści laptopa :fg_face_wesmart:

Wiem , wcześniej sprawdzałem opinie o pastach :) - No ale czasem jest tak ze coś ma dobrą reklamę a nie zawsze jest takie dobre w rzeczywistości .

Tutaj macie realne porównanie na moim sprzęcie :) Past tez jest masa , myślę ze ta informacja skróci drogę w poszukiwaniu :)

Laptopa czyściłem jak napisałem chyba z 2 miechy temu  i średnio co tyle właśnie to robię , jednak efektów z tego nie było :)

Większy problem z temp. zauważyłem dopiero jakiś 1.5 mc temu kiedy wróciłem do gry w Cs'a , bo często używam go do filmów , i w spoczynku te 75 stopni nie było tak odczuwalne jak 99 podczas gry.

Ale tak jak mówisz , duzo ludzi nie kontroluje swojego sprzętu , a później są efekty , ja pewnie gdybym grał na codzien w gry , problem rozwiązałbym już dawno :)

Opublikowano (edytowane)

potwierdzam - pasty Thermal Grizzly są świetne. Sam wymieniałem 3 miesiące temu pastę na procesorze, akurat wybrałem Thermal Grizzly Kryonaut i wszystkie temperatury spadły o 10 stopni. Wiadomo, że na PC efekty miałem trochę mniejsze niż kolega u góry na laptopie ale i tak polecam gorąco. 1g pasty starczy na dwie aplikacje :)))

Edytowane przez medi
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
13 minut temu, medi napisał:

potwierdzam - pasty Thermal Grizzly są świetne. Sam wymieniałem 3 miesiące temu pastę na procesorze, akurat wybrałem Thermal Grizzly Kryonaut i wszystkie temperatury spadły o 10 stopni. Wiadomo, że na PC efekty miałem trochę mniejsze niż kolega u góry na laptopie ale i tak polecam gorąco. 1g pasty starczy na dwie aplikacje :)))

Thermal Grizzly Kryonaut  - Nad tą tez się zastanawiałem , ale znalazłem tą co podałem wyżej  w lepszej cenie , producent ten sam , i miała chyba 2 lub 3 pozycje w testach , wiec zaryzykowałem i jestem mega zadowolony :)

Opublikowano

Muszę przyznać, że fajny wynik po tej zmianie. Prawdopodobnie gdybyś nic nie zrobił za kilka dni lub miesiąc lapek byłby RIP. 

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
Teraz, PSINA❤ napisał:

Muszę przyznać, że fajny wynik po tej zmianie. Prawdopodobnie gdybyś nic nie zrobił za kilka dni lub miesiąc lapek byłby RIP. 

Też tak sądzę  , na takich temperaturach dużo nie potrzeba :D

KONTROLOWAĆ SWOJE SPRZĘTY!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności