Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• BOT
Opublikowano

W dniu 28.02.2021 11:51 użytkownik M4CI3K otrzymał ostrzeżenie od Ruku.

Ostrzeżenie nadane przez post w temacie.

Typ ostrzeżenia: Spam

Ilość punktów karnych: 1 ( wygasa 28.02.2022 10:50 )

Notatka do użytkownika:

Przed dodaniem tematu w jakimkolwiek dziale zapoznaj się pierw z jego regulaminem.

,,W dziale tym można wyrażać swoje opinie, poglądy, jak i prowadzić dyskusję na przedstawiony przez Redaktora temat.

Uprawnienia do założenia tematu posiada Redaktor.,,

[!] Jeśli widzisz nieprawidłowość tego ostrzeżenia, napisz w tym temacie!

Opublikowano

Witam, zdaniem dzisiejszym pragnę się odwołać od Warna. Nawet @ GET  napisał mi na pw, że ten Warn jest przesadzony. Chciałem tylko napisać temat, bo coś w redakcji się ruszyło itp. Widzę, bez rangi redaktora nie można tam pisać. Pozdrawiam !

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Witam,

Wiem, że wyjaśniałeś sytuację prywatnie z @ Główny Redaktor odnośnie przewinienia, nad którym toczy się spór i doszliście do konsensusu.

Od siebie mogę odnieść się do tej kwestii:

1 godzinę temu, M4CI3K napisał:

Nawet @ GET  napisał mi na pw, że ten Warn jest przesadzony

W wielu przypadkach to zespół moderujący decyduje, czy ostrzeżenie nałożyć czy też nie.

Oczywiście, zawsze można porozmawiać, jednakże do naruszenia Regulaminu działu niewątpliwie doszło, tak więc warn jest słusznym, acz czy koniecznym? Tak i nie [wyjaśnienie powyżej].

Zawsze istnieje możliwość odpracowania ostrzeżenia, tworząc np. jakiś poradnik, ciekawy artykuł tworzony we współpracy z działem moderacji (Moderator / Redaktor) - możliwości jest wiele.

Napomknę tutaj jeszcze odnośnie tego:

1 godzinę temu, M4CI3K napisał:

Chciałem tylko napisać temat, bo coś w redakcji się ruszyło itp.

Zawsze możesz nas wspomóc. Redakcja jest skora współpracować z użytkownikami o ile mają ciekawe i innowacyjne pomysły. Zawsze również możesz z czasem kandydować na Redaktora forum jeśli tylko będą ku temu możliwości (otwarta rekrutacja - tzw. zielone światło).

Pozdrawiam, Ricio.

• Ustrzel fraga! (+) 3
  • Serduszko fragowe (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano
4 godziny temu, M4CI3K napisał:

Nawet @ GET  napisał mi na pw, że ten Warn jest przesadzony.

Zgadza się. @ Ricio  to dobrze podsumował, że ostrzeżenie jest słuszne, ale niepotrzebne. Wystarczyło zwrócić uwagę zważywszy, że to była jakaś praca, która coś wnosiła, więc nie zaliczałbym to do elementu spamu. Dlatego wycofałbym go i pouczył użytkownika.

Pozdrawiam

• Ustrzel fraga! (+) 4
  • Serduszko fragowe (+) 1
Opublikowano

Witaj @ M4CI3K !

O samą interwencję w tej sprawie zostałem poproszony przez @ Główny Redaktor.

Cieszę się, że chcesz wspomóc działanie forum jednak chęć pomocy nie uprawnia Ciebie do nieprzestrzegania zasad panujących w danym dziale, szczególnie, że już Trochę na sieci jesteś i powinieneś znać panujące tu zasady. 

Tak jak @ Ricio  napisał redakcja zawsze chętnie współdziała z Fragowiczami dlatego jeśli chciałbyś pomóc w redakcji zawsze możesz zgłosić się do @ Redaktor lub @ Główny Redaktor którzy na pewno chętnie przyjmą Twoją pomoc. Każdy Fragowicz może aktywnie budować naszą społeczność sieci :)

Podsumowując, pomoc jest zawsze doceniana aczkolwiek trzeba ją pogodzić z zasadami panującymi na forum. Mam nadzieję, że ta sytuacja pokazała Tobie oraz innym użytkownikom, że jednak mimo chęci pomocy Trzeba respektować regulamin forum. Po rozmowie z @ Ricio @ olusia  oraz przeczytaniu wypowiedzi @ GET -a jestem skłonny poprzeć Twoje odwołanie od ostrzeżenia oraz mam nadzieję, że sytuacja ta się więcej nie powtórzy :)

Pozdrawiam Ruku