Właściciel GET Opublikowano 30 Stycznia 2013 Właściciel Opublikowano 30 Stycznia 2013 Witam, Po raz kolejny nastąpiła zmiana IP serwer TS3. Nowe IP: 178.217.190.6:6410. Jestem oburzony czymś takim, przeczytajcie mało widoczną informację w panelu po prawej stronie drukiem dla okularnika: Nowa lokalizacja Serwery TS3 są przenoszone do Polskiej lokalizacji. Dane i porty serwerów nie ulegną zmianie poza adresem IP. Na każdym przeniesionym serwerze na starym IP zostanie informacja o zmianie lokalizacji serwera przez okres kilku dni tak by wasi klienci bez przeszkód mogli przejść na nową lokalizację. Jest to wymuszone przez ostatnie ataki DOS na usługi TS3, prosimy przechodzić na nowe lokalizacje, adresy dodane są w trakcie aktualizacji. Jestem oburzony, pisząc o tym do supportu, który co prawda jest szybki, ale nieudolny. Podam przykład, napisałem coś takiego: [...]Nie wiem co się od kilku dni dzieje z moim TS3, ponieważ był przez długi czas offline i to dwa razy, a dziś wyświetla się 1 slot i wbić nie można na serwer. Powód: "Connection failed because the server reached its maximum amount of clients.". Proszę o pomoc w tej sprawie. [...] Pozdrawiam Odpowiedź jaką uzyskałem: Panel czytać komunikat i przejść na nową lokalizację mariusz 2013-01-30 19:05 I teraz jak to odebrać? PRZECZYTAĆ KOMUNIKAT!!!! I PRZEJŚĆ NA NOWĄ LOKALIZACJĘ!!!! Kolejny raz ja: [...] No dobrze, tylko do moich obowiązków nie należy by zabezpieczać serwery. W dodatku, niech się Pan nie dziwi, że nie czytałem komunikatu takiego po prawej stronie, ponieważ przeglądam po kilka razy dziennie e-mail, na którym nie było żadnej stosownej informacji typu "[...] nowa lokalizacja, więcej informacji w paneli [...]". Uważam, że system powiadamiania takich rzeczy jest wykonany na niskim poziomie. Albo ostrzeżenie po wejściu, aby zobaczyć tą ważną informację. Proszę o tym pomyśleć. Kolejna sprawa, nie bardzo potrafię zrozumieć przekazu "serwery TS3 są przenoszone do polskiej ( Pozdrawiam Uzyskana odpowiedź: maile nie poszły bo weszły limity na wysyłanie liczby email na minute, jakbym miał wysłac wam maile doszły by po tygodniu, co do lokalizacji to Polska Nie dość, że facet nie potrafi pisać, to jeszcze nie czyta ze zrozumieniem. Macie dalszą część: Ym, lokalizacja to wiadomo że Polska, ale o szczegóły prosiłem. odpowiedź: hosteam No dobrze, bo wiem że dzierżawią, a nie kolokują maszyny, jednak ten człowiek nie potrafił zrozumieć przekazu co to znaczy "szczegóły lokalizacji polskiej". Chodziło mi oczywiście o miejscowość, jakiś adres, a ten wyjeżdża mi jak jakiś idiota nieczytający ze zrozumieniem "hosteam", gdzie przecież o tym wiem sprawdzając ścieżkę trasy za pomocą winMTR. Proszę teraz porównać poziom wypowiedzi tego hostingu, a Pukawki: Witam, Zgodnie z umową proszę o dodanie mi tego IP. Pozdrawiam. Serwer jest do Pana dyspozycji w panelu. Może Pan zmienić ilość slotów i dokonać przedłużenia. Pozdrawiam Dobry wieczór Państwu, Nie działają mi serwery 2 z adresacji 31.186.. W ogóle ich włączyć nie można, zauważyłem, że niektóre serwery z Pukawki też padły. [...] bla bla bla Pozdrawiam. Odpowiedź: Witam serdecznie, Dziękuję za zgłoszenie. [... GADANIE ...]. W tej chwili problem został rozwiązany. W ramach rekompensaty Pana serwery zostały przedłużone o dodatkowe 24 godziny w związku z zaistniałą w godzinach nocnych przerwą. Podjęliśmy również stosowne działania, aby do takich sytuacji ponownie nie dochodziło w przyszłości. Za zaistniałe niedogodności poczuwamy się do odpowiedzialności i najmocniej przepraszamy. Pozdrawiam I dlatego to Pukawka jest liderem na rynku w GH. Net-speak co prawda świadczy inne usługi, ale wymięka pod względem supportu. Dlatego też zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, jeśli jeszcze raz zobaczę jakieś problemy lub brak ogarnięcia się net-speak, przenosimy serwer TS3 na inny hosting. Pozdrawiam, Administrator techniczny
mrX Opublikowano 30 Stycznia 2013 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 30 Stycznia 2013 Masakra co za ludzie żyją na tym świecie.Dziwić się,że później są problemy jak ktoś taki się tym zajmuje. Porażka.
Rekomendowane odpowiedzi