Skocz do zawartości

[KOSZ] Zgloszenie bugów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszym bugiem jest zombie szalone. Jak go sie wlaczy wyskakuje czas, ale potem na nasteponych rundach idzie jakis timer szalonego, np. Szaleństwo:260 i człowiek wtedy swieci human na czerwono. Nastepny bug jest zwiazany z tym pierwszym nie da sie drugi raz wziasć szalenstwa ogolnie podczas wszystkich rund jesli sie juz jedno zzuzżło. Prosze administatorow o szybkie rozpatrzenie problemów.

• Odpowiedzi 20
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Właściciel
Opublikowano

Dziękuję za zgłoszenie. Wczoraj w nocy poprawiałem coś i stąd te błędy. Proszę przeczekać do jutra bądź dzisiejszego wieczora ;) Muszę coś przekodować.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Po kupieniu jednej miny mamy 1/2 po zarażeniu można kupić drugiego 2/2.

Przed zarażeniem

Dołączona grafika

Po zarażeniu

Dołączona grafika

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

NIe wiem czy ja tylko tak mam, ale jak zbindowałem komende na zdjęcie lasera, poprzez zmiane mapy lub wyłaczenie cs`a jak wciskam v(pod tym klawiszem zbindowałem)nie działa wyskakuje mi tylko menu ktore tez ta sie właczyć poprzez przycisk m. Aby zdowu bind na zdjęcie lasera działał musze jeszcze raz wpisac go w konsoli.

• Właściciel
Opublikowano

To nie jest bug związany z ZM, bo my jako sieć porządna nie modyfikujemy żadnych plików gracza. Jest to wynik przywracania pierwotnego configu (neobans kontroluje to) sprzed wchodzenia na serwer lub do gry. Aby zapisać ustawienia, trzeba albo bezpośrednio na komputerze zmienić albo wejść w CS'a (nie wchodząc na serwer), wpisać ustawienia, wyjść z CS'a i wejść ponownie (plik nie może być tylko do odczytu).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak kupi się minę nie widać potem nicku partnera czy też zombiaczka. I trudno potem zweryfikować np jeśli przekroczy w jakiś sposób regulamin. :)

Opublikowano

A dlaczego co jakiś czas (nieraz często a nieraz nie ) conecting problem jest i mapa poland potem przez co grana jest 100 razy dziennie. Wiem, że na zk jak tego moda stawiali to tez tak mieli ale jakoś naprawiali.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Jemu chodzi o to że co jakiś czas serwer się resetuje i startową mapą po restarcie jest zm_poland

Opublikowano

Otóż podczas grania jakiejkolwiek mapy w pewnym momencie jest conecting problem. Server się restartuje (chyba) no i na nowo jest mapa zm_poland. Innymi słowy chodzi o crash serva, czy można to podreperować. Bo wiem ze na ZK jakos to naprawiali bo tez tak mieli.

• Właściciel
Opublikowano

Proszę nie przytaczać przykładów pseudo-zk, gdyż to jest zupełnie inny serwer [ w kontekście lokalizacji, FPSów ]. Niestety, nie unikniemy czegoś takiego, jest to naturalny "zabieg" serwera HLDS, że jeśli nie wytrzymuje obciążenia, potrzebuje więcej zasobów niż ma dostępne, wówczas restartuje się. Nie ma się co dziwić, serwer jest mało zoptymalizowany, ale to wszystko powinno się zmienić po wprowadzeniu nowej wersji serwera, która będzie niebawem. Serwery powyżej 24 slotów na HLDS przy dynamicznej rozgrywce, spadają drastycznie FPSy, do tego sam w sobie silnik odnotowuje spadki FPSów i jest to naturalne, tak więc to jest wytłumaczone w pewien sposób, lecz tak jak mówię - wprowadzimy bardzo dobry system sklepu, mam nadzieję że się on sprawdzi. Wszystko powinno być okej, jeśli nie, najwyżej wykupimy serwer CGS POWER z jeszcze lepszą wydajnością.

Możemy jedynie zmienić mapę startową.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jemu chyba chodzi o to, że gdy serwer się restartuje to zawsze jest mapa zm_poland

• Właściciel
Opublikowano

Jemu chyba chodzi o to, że gdy serwer się restartuje to zawsze jest mapa zm_poland

No to naturalne, że jakaś mapa musi być po starcie serwera. Można to zmienić, czekam na propozycję z Waszej strony.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

No to naturalne, że jakaś mapa musi być po starcie serwera. Można to zmienić, czekam na propozycję z Waszej strony.

A nie dało by się zrobić tak że po restarcie serwa vote włączało by się np po 2 minutach?

• Właściciel
Opublikowano

A nie dało by się zrobić tak że po restarcie serwa vote włączało by się np po 2 minutach?

Jest taka opcja w galileo, zaraz zobaczę dlaczego vote nie ma po restarcie mapy.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Według mnie byłby to dobry pomysł i nikt by nie narzekał, że mapa dopiero co była.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności