Varghona Opublikowano 11 Stycznia 2018 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 11 Stycznia 2018 Witam serdecznie. Krótko i na temat: Moją propozycją jest zaopatrzenie graczy w dodatkowe dwa magazynki dla broni takich jak M4A1-S, P250, HK USP-S, CZ-75 oraz 2 dodatkowe speedloadery dla R8 Uzasadnienie: Defaultowa liczba amunicji zapasowej nie jest przystosowana do takich ilości graczy jak na serwerze ffa, zmuszając tym samym do poszukiwania innej broni gdy wyżej wspomniana już nie ma naboi. Zrównoważyłoby to szanse między użytkownikami M4A1-S mającymi na przeciw siebie posiadaczy ak-47, nie wspominając już o rewolwerowcach takich jak ja i ich bolączkach z dodatkową amunicją. Oczywiście ilości dodatkowej amunicji to kwestia jeszcze do przedyskutowania, pierwszy akapit to tylko i wyłącznie moja osobista sugestia.
Gravity Opublikowano 11 Stycznia 2018 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 11 Stycznia 2018 Ja w sumie to moge się zgodzić na 1 dodatkowy magazynek do USP, CZ-75 i Revolvera. Do M4A1-s to tak średnio ten jeden dodatkowy magazynek bo i tak kałacha podnoszą po zabiciu przeciwnika, no i mniejsza ilość zmusza do celnego strzelania, a nie Fullauto. A do P250 też jakoś nie wiem czy jest to niezbędne. Ale ogólnie to na TAK.
Legendarny Fragowicz SMIGLO Opublikowano 11 Stycznia 2018 Legendarny Fragowicz Opublikowano 11 Stycznia 2018 1 dodatkowy i styka do usp i m4a1
Exist Opublikowano 11 Stycznia 2018 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 11 Stycznia 2018 Jak dla mnie dobry pomysl.
Ponczus Opublikowano 11 Stycznia 2018 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 11 Stycznia 2018 Jak najbardziej jestem za do M4a1-s przydałby się dodatkowy magazynek tak samo jak i do Usp.
epileptyk Opublikowano 11 Stycznia 2018 Fragowicz Opublikowano 11 Stycznia 2018 a ja na nie - coś za coś, dmg revolvera, tlumiki, celność, itd kosztem amunicji... jak za malo to wybierajcie inne bronie wlasnie dodanie magazynkow przechyli szale... to mi odblokujcie AWP no bo skoro inni mają to i ja też chcę i jest to nie fair ze na taką ilość graczy na serwie tylko 1 awp można kupić bez vipa... takie wymagania/problemy mozna mnożyć bez końca... jest dobrze to po co zmieniac
Zasłużony Fragowicz *.jar Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 11 Stycznia 2018 Jestem tego samego zdania co @epileptyk. Revolver czy deagle mają dużo większy dmg, dodając im magazynki zwiększymy ich "używalność" i ograniczymy trochę wymóg myślenia od ich użytkownika. Podobnie z m4a1-s - ta broń jest stworzona po to, żeby używając jej myśleć i nie walić na pałę full auto tylko starać się przycelować i dzięki tłumikowi podejść przeciwnika (strzelając do kogoś z broni bez tłumika od razu wiadomo gdzie jesteśmy bo na ekranie pokazują się czerwone pola). Poza tym serwer FFA jest jednym z lepszy serwerów ala treningowych - można ćwiczyć ustawianie się na mapce, rotacje itp itd. Jeśli przyzwyczaimy się do 90-ciu naboi w wytłumionej m4 czy 60-ciu naboi w deagle to potem na MM czy Faceit nasz złapie zonk. Poza tym są community serwery Valve, gdzie gra po 20+ osób i ilość naboi jest taka sama jak na serwerach MM gdzie gra 10 osób. Po prostu wystarczy zmienić broń jak konczą nam się naboje lub nauczyć się je oszczędzać. Ja jeszcze nigdy nie miałem sytuacji, w której miałem 0/0.
Varghona Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 11 Stycznia 2018 Godzinę temu, Janek napisał: (strzelając do kogoś z broni bez tłumika od razu wiadomo gdzie jesteśmy bo na ekranie pokazują się czerwone pola). Przecież minimapa polega na wizji graczy a nie dźwiękach
Legendarny Fragowicz ELSO Opublikowano 12 Stycznia 2018 Legendarny Fragowicz Opublikowano 12 Stycznia 2018 8 godzin temu, Janek napisał: Poza tym serwer FFA jest jednym z lepszy serwerów ala treningowych - można ćwiczyć ustawianie się na mapce, rotacje itp itd Nie zgodzę się w tej kwestii z Tobą. Nie da rady trenować na 35 slotowym serwerze. Jedynie co to postrzelać można ale żadnych rotacji czy też zagranań dla zaskoczenia się nie nauczysz, poniewaz jak chcesz zrobic cos zaskakującego to i tak na midzie 5 stoi więc zabijesz jednego a pozostali 4 Cie zabiją. A co do pomyslu to moim zdaniem można dodać ammo do paru broni jeżeli jest taka możliwość oczywiście.
Zasłużony Fragowicz *.jar Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 12 Stycznia 2018 7 godzin temu, Varghona napisał: Przecież minimapa polega na wizji graczy a nie dźwiękach Nie chodzi mi o minimapę. Ale mniejsza, odbiegamy od tematu. 7 minut temu, ELSO napisał: Nie da rady trenować na 35 slotowym serwerze Może źle się trochę wyraziłem. Chodziło mi o trenowanie ustawiania siebie, sprawdzania nowych ustawień na BS i całej mapie. Na takim serwerze również można trenować tego typu rzeczy. Do strzelania to głównie jest DM. Generalnie możliwość dodania amunicji jest, to jest kilka linijek w configu serwera, ja się dostosuję do zdania demokracji.
Właściciel GET Opublikowano 12 Stycznia 2018 Właściciel Opublikowano 12 Stycznia 2018 Problem jest taki, że to wymaga edycji ( kiedyś plugin był i się zmył po aktualizacji CS:GO w 2015 roku... ) plików CS:GO. I w momencie aktualizacji CS:GO, będzie cały czas trzeba edytować ten plik. Oto informacja: https://forums.alliedmods.net/showpost.php?p=2393262&postcount=4 Napisał on, że można utworzyć tablicę... I coś takiego podobnego jest na serwerze ONLY AWP. Przy czym zauważyłem bug z odświeżeniem, że mimo dodania 10 naboi wyświetlało 9. Poradziłem sobie oczywiście to w prosty sposób ( ), niemniej jednak potwierdza to ten temat: https://forums.alliedmods.net/showthread.php?p=2532161 Z tego co również wiem, w CS:GO tak się porobiło, że próba ingerencji w amunicję poprzez plugin może doprowadzić do posiadania 0/1000 ammo czy tam ile. PS. Tak swoją drogą dużo serwerów ZM przez to ucierpiało
aluu Opublikowano 12 Stycznia 2018 Fragowicz Opublikowano 12 Stycznia 2018 popieram @epileptyk ponieważ skoro ma być więcej amunicji to niech zostanie odblokowane awp dla wszystkich graczy, słaba propozycja powinno zostać jak jest ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Właściciel GET Opublikowano 9 Lipca 2018 Właściciel Opublikowano 9 Lipca 2018 Po aktualizacji CS:GO, która wyszła jakiś czas temu ilość ammo jest wystarczająca. Oddalam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.