Właściciel GET Opublikowano 4 Października 2012 Właściciel Opublikowano 4 Października 2012 Witam, Prawdopodobnie jeszcze dzisiaj serwer przejdzie do CGS czyli Cloud Game Server - technologii w chmurze. Na bazie oferty i umowy oraz rozmowie z przedstawicielem Pukawki udało mi się zawrzeć porozumienie i zapytać o pewne istotne rzeczy. Jak najbardziej opłaca się to, bo i tak czy siak prędzej czy później chciałem to zrobić. Dzięki temu będę mógł zasoby CPU i RAM kontrolować, a przede wszystkim nie współdzielić tego z innymi klientami. Serwer będzie na pewno wyrabiał na ustawieniach tych, które są obecnie - a nawet jeszcze lepiej. Podejrzewam, że serwer będzie zużywał 40% zasobów, które będę miał dostępne. Związku z czym jeśli wszystko pójdzie dobrze, narodzi się nowy serwer. Natomiast jeśli będzie więcej zużywał, to po prostu wykorzystam wszystko, nadam więcej FPSów. Także o wszystkim Was poinformuje w temacie, jeśli serwer będzie już w CGS. Więcej o technologii w chmurze znajdziemy w tym wątku: http://fragujemy.com/Pukawka-pl-Cloud-Game-Server-juz-jest
Legendarny Fragowicz blakk Opublikowano 4 Października 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 4 Października 2012 Wiem, mówiłeś mi. Cieszy mnie ta zmiana. :)
Legendarny Fragowicz MaRiaN Opublikowano 4 Października 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 4 Października 2012 Dobra decyzja.
Właściciel GET Opublikowano 5 Października 2012 Autor Właściciel Opublikowano 5 Października 2012 Serwer został pomyślnie przeniesiony. Mam kontrolę nad wszystkim i jest świetnie.
Właściciel GET Opublikowano 6 Października 2012 Autor Właściciel Opublikowano 6 Października 2012 Przy zmianie serwera z MAX na CGS oczywiste, że jest lepsza jakość serwera i zmieniły się pewne adresy; adres DEM na razie nie podam, ponieważ po zgłoszeniu moim usługa została wyłączona do czasu naprawy. Sypała dużą ilością błędów, bo jak wiadomo CGS jest to nowość i podejrzewam, że wszystko świetne będzie dopiero po kilku miesiącach. Na pewno poinformuję Was wszystkich w tym temacie, jeśli pakowanie dem zostanie naprawione i włączone.
Rekomendowane odpowiedzi