Legendarny Fragowicz Ice Tea Opublikowano 27 Września 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 27 Września 2012 "Jesteś Bogiem" w reżyserii Leszka Dawida, to oczekiwany od blisko dekady film o legendarnej grupie Paktofonika, która na zawsze zmieniła oblicze polskiego hip-hopu. Za sprawą niezwykłej historii Piotra Łuszcza - Magika (Marcin Kowalczyk), Sebastiana Salberta - Rahima (Dawid Ogrodnik) i Wojciecha Alszera - Fokusa (Tomasz Schuchardt) rzesze wiernych fanów PFK, a także kinomani spragnieni prawdziwego obrazu Polski, prześledzą losy trzech kumpli z Mikołowa i Katowic, którzy dzięki oryginalnymm utworom, takim jak słynny "Jestem Bogiem", stali się głosem pokolenia młodych Polaków. Paktofonika powstała w 1998 roku, a jej nazwę, oznaczającą "pakt zawiązany przy brzmieniu głośnika", wymyślili Magik i Rahim. Trzy wydawnictwa zespołu: "Kinematografia", mini album "Jestem Bogiem" oraz "Archiwum kinematografii" sprzedały się w gigantycznych nakładach. Wkrótce po premierze "Kinematografii" fanami Paktofoniki wstrząsnęła wiadomość o samobójczej śmierci Magika Data premiery:21 września 2012 (Polska) 7 maja 2012 (świat)Czas trwania: 123 minutyReżyseria: Leszek DawidScenariusz: Maciej PisukGłówne role:- Marcin Kowalczyk, - Dawid Ogrodnik, - Tomasz SchuchardtMuzyka:- Paktofonika, - Wojciech "Fokus" Alszer, - Sebastian "Rahim" SalbertKostiumy: Agata CulakMontaż: Jarosław KamińskiProdukcja: Jerzy KapuścińskiObsada: Marcin Kowalczyk jako Piotr "Magik" Łuszcz Dawid Ogrodnik jako Sebastian "Rahim" Salbert Tomasz Schuchardt jako Wojciech "Fokus" Alszer Arkadiusz Jakubik jako Gustaw Zarzycki Katarzyna Wajda jako Justyna Łuszcz, żona "Magika" Marcin Dorociński jako organizator koncertu Przemysław Bluszcz jako ojciec "Magika" Halina Bednarz jako matka "Rahima" Sylwester Jakimow jako realizator teledysku Magdalena Kacprzak jako Magda, żona Gustawa Elżbieta Karkoszka jako babcia "Fokusa" Aleksandra Kusio jako dziewczyna w hipermarkecie Mirosław Neinert jako ojciec Justyny Piotr Nowak jako Krzysztof "Kozak" Koza Wojciech Skibiński jako właściciel klubu Małgorzata Zajączkowska jako Grażyna, matka Justyny Katarzyna Zielińska jako dziennikarka
Zasłużony Fragowicz Semir Opublikowano 28 Września 2012 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 28 Września 2012 Film jest Mega jak go oglądałem to przechodziły mnie ciary.
Legendarny Fragowicz Maciej Opublikowano 28 Września 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 28 Września 2012 Każdy mnie do niego namawia, ale mnie jakoś nie kręci.
GoldenDragon Opublikowano 28 Września 2012 Fragowicz Opublikowano 28 Września 2012 Poparłbym post Macieja, ale nie ma jak, a na browara to za mało :D. Nie widzę w tym filmie nic szczególnego, pewnie dlatego, że a) nie lubię rapu, b) raczej coś, co się innym podoba, mnie się nie podoba :D
Streak! Opublikowano 28 Września 2012 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 28 Września 2012 Film jest Mega jak go oglądałem to przechodziły mnie ciary. Bardzo fajny film , przyjemnie sie oglada ;]
Fragowy Mister Kasto Opublikowano 29 Września 2012 Fragowy Mister Opublikowano 29 Września 2012 Chętnie się wybiorę :D
XaLeN Opublikowano 29 Września 2012 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 29 Września 2012 Chętnie się wybiorę :D Ściągnij sobie xd Akurat o filmie mi kumpel wczoraj gadał w robocie, już mi się ściąga i zobaczymy z chęcią :)
Legendarny Fragowicz Ice Tea Opublikowano 29 Września 2012 Autor Legendarny Fragowicz Opublikowano 29 Września 2012 Moja opina filmu to 6/10. Ponieważ mało co jest tam pokazane, przez 3/4 filmu pokazują jak się zapoznają. A 1/4 pokazują jak grają koncerty.
Zasłużony Fragowicz koval Opublikowano 7 Października 2012 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 7 Października 2012 Jak na razie nie chcę tego oglądać, gdyż każdy o tym gada i to mnie odpycha... Jak na razie przereklamowany.
Zasłużony Fragowicz Haczyk Opublikowano 7 Października 2012 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 7 Października 2012 Troszke sie rożni od tego co bylo w realu ,)
KamaS Opublikowano 7 Października 2012 Fragowicz Opublikowano 7 Października 2012 Film Jest dosyć ciekawy lecz nierozumiem tych osób którzy dopiero po obejrzeniu filmu zaczeli tak słuchać paktofoniki a wcześniej mówili że to jest ch.... muzyka
Legendarny Fragowicz Ice Tea Opublikowano 7 Października 2012 Autor Legendarny Fragowicz Opublikowano 7 Października 2012 Film Jest dosyć ciekawy lecz nierozumiem tych osób którzy dopiero po obejrzeniu filmu zaczeli tak słuchać paktofoniki a wcześniej mówili że to jest ch.... muzyka I to porządne słowa. Sam zauważyłem, że nikt nic nie mówił na temat Paktofoniki a tu po obejrzeniu Filmu już każdy zaczął słuchać i mówią, że to dobry były zespół. Ja oczywiście Paktofoniki słuchałem z 1-2 lata temu i dalej słucham od czasu do czasu.
Streak! Opublikowano 7 Października 2012 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 7 Października 2012 Paktofonika to cos !! Szczegolnie ja to ja <3 calutkie na pamiec i ta zwrota Gutka z koncertu pożegnalnego
Zasłużony Fragowicz Haczyk Opublikowano 7 Października 2012 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 7 Października 2012 Dokładnie teraz wszyscy fani paktofoniki ...
Streak! Opublikowano 8 Października 2012 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 8 Października 2012 Teraz...Mi sie wydaje ze to sie zaczeło gdy nagle zapowiedzi filmu , zwiastuny i kawałki scen
Właściciel GET Opublikowano 8 Października 2012 Właściciel Opublikowano 8 Października 2012 Film Jest dosyć ciekawy lecz nierozumiem tych osób którzy dopiero po obejrzeniu filmu zaczeli tak słuchać paktofoniki a wcześniej mówili że to jest ch.... muzyka I to porządne słowa. Sam zauważyłem, że nikt nic nie mówił na temat Paktofoniki a tu po obejrzeniu Filmu już każdy zaczął słuchać i mówią, że to dobry były zespół. Ja oczywiście Paktofoniki słuchałem z 1-2 lata temu i dalej słucham od czasu do czasu. Zgadzam się. Ja Paktofonikę już dawno odkryłem, jednak nie wszystkie kawałki słucham. Mam tylko kilka ulubionych, których do dziś słucham. Co prawda nie lubię rapu, hip-hopu, pseudo "JP" itd. jednak Paktofonika jest klasyką i na pewno różni się od innych piosenek tego samego gatunku.
Zasłużony Fragowicz kanix Opublikowano 9 Października 2012 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 9 Października 2012 Ja oczywiście Paktofoniki słuchałem z 1-2 lata temu i dalej słucham od czasu do czasu. Ja to samo.
Ola Opublikowano 24 Maja 2013 Fragowicz Opublikowano 24 Maja 2013 Oglądałam :) Jest sporo fikcji ale i tak miło się ogląda.
Rekomendowane odpowiedzi