Skocz do zawartości

[KOSZ] Globalna ankieta dotycząca serwera MTA:DayZ

Zmiany na serwerze FG:DayZ  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za usunięciem systemu grup?

• [ PYTANIE NR 1# ] Czy jesteś za usunięciem systemu grup?
      0
    • Odp.: Tak
      22
    • Odp.: Nie [ napisz dlaczego! ]
      17
    • [ PYTANIE NR 2# ] Czy jesteś za utworzeniem systemu baz?
      1
    • Odp.: Tak - połączyć go z systemem grup
      28
    • Odp.: Tak - zastąpić go systemem grup, gdyż będzie zamieszanie
      9
    • Odp.: Nie - obecny system grup jest dobry
      7
  2. 2. Jeśli zatem utworzyć system baz, to jak powinien wyglądać?

• [ PYTANIE NR 1# ] Czy baza powinna być przydzielana na konkretny serial właściciela jej?
      1
    • Odp.: Tak - zmniejszy to szanse na utratę bazy
      31
    • Odp.: Nie - baza powinna być na daną grupę tak jak jest teraz
      12
    • [ PYTANIE NR 2# ] Czy Właściciel bazy powinien dodawać dostęp do bazy graczom na serial?
      2
    • Odp.: Tak - nie będzie trzeba logować się specjalnie na jedno konto, a ponadto inny gracz nie mógłby mieć dostępu do innej bazy
      28
    • Odp.: Nie - powinno być na konto gracza, dzięki czemu ten będzie mógł mieć dostęp do więcej niż 1 bazy i je okradać
      11
    • [ PYTANIE NR 3# ] Co w takim razie w sytuacji, jeśli gracze z grupy chcą posiadać więcej niż 1 bazę?
      1
    • Odp.: Nic, każdy powinien posiadać maks 1 bazę
      19
    • Odp.: Coś trzeba wymyślić [ napisz nam propozycję! ]
      16
  3. 3. Jak powinien wyglądać system uprawnień do bazy?

• [ PYTANIE NR 1# ] Czy tylko Właściciel bazy powinien zarządzać dostępem do niej?
      1
    • Odp.: Tak - dzięki temu będzie miał pełną kontrolę nad bazą
      22
    • Odp.: Nie - mógłby wyznaczać Opiekuna bazy
      21
    • [ PYTANIE NR 2# ] Czy jesteś za stworzeniem uprawnień do otwierania i zamykania baz przez graczy?
      1
      15
    • Odp.: Tak, ale dodać również uprawnienia dostępu do pojazdów i tentów
      22
    • Odp.: Nie - każdy dodany gracz powinien być na równi ze wszystkimi
      6
    • [ PYTANIE NR 3# ] Czy Opiekun bazy powinien móc przyznawać graczom powyższe uprawnienia?
      1
      18
    • Odp.: Nie - od tego ma być właściciel bazy
      21
  4. 4. Wypowiedź się na temat dalszych zmian na serwerze

• [ PYTANIE NR 1# ] Czy jesteś za stworzeniem nowego panelu pomocy?
      1
    • Odp.: Tak - wykonać w stylu dayz i dodawać nowe zakładki, np. jak craftować itemy
      24
    • Odp.: Nie, ale przebudować obecny pod styl dayz
      12
    • Odp.: Nie - wszystko jest okej!
      7
    • [ PYTANIE NR 2# ] Czy jesteś za wprowadzeniem zmiennej pogody oraz nowego nieba?
      1
    • Odp.: Tak - zmienna pogoda oraz nowe niebo jest wymagane!
      31
    • Odp.: Nie - tak jak jest teraz jest dobrze
      10
    • [ PYTANIE NR 3# ] Czy jesteś za wprowadzeniem zamiast ilości magów to ilości naboi w lootach?
      0
    • Odp.: Tak - utrudni to nieco rozgrywkę oraz ją urozmaici
      24
    • Odp.: Nie - tak jak jest teraz jest dobrze
      16
  5. 5. Jak powinien wyglądać nowy system informacji na serwerze?

• [ PYTANIE NR 1# ] Wygląd systemu informacji [ Zaznacz maksymalnie dwie odpowiedzi! ]
      0
    • a1) Wydzielić informacje o niemożliwości, np. podniesienia itemu do osobnego "boxu"
      11
    • a2) Wydzielić informacje o zabiciach graczy do osobnego box'u, a informacje o niemożliwości, np. podnoszenia itemów powinny zostać tak jak obecnie, czyli na dole
      15
    • b) Dodać informacje ważne, np. o resecie pojazdów tymczasowych na górze ( w miejscu gdzie pojawia się informacja o refreshu itemów )
      25
    • [ PYTANIE NR 2# ] Co zrobić z informacjami pojawiającymi się na Globalnym czacie?
      1
    • a) Wywalić z chatu globalnego informacje i umieścić je na górze ( w miejscu gdzie pojawia się informacja o refreshu itemów )
      15
    • b) Wywalić z chatu globalnego informacje i umieścić je w informacjach, np. o braku możliwości podnoszenia itemów
      7
    • c) Nic, informacje powinny być na global czacie
      14
    • [!] Obecny system jest dobry i nie wymaga zmian!
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem na nie z usunięciem systemu grup, z tego względu, że nie wszystkie grupy posiadają bazy. System baz powinien zostać dodany do systemu grup, coś w stylu zakładki pod F1 " Zarządzaj bazą "

• Serduszko fragowe (+) 2
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Tak jak napisał @System

Grupy mogą zostać, aczkolwiek fajnie byłoby gdyby został dodany panel zarządzania bazą do którego dostęp ma tylko lider grupy lub właściciel bazy.

Co do reszty propozycji - fajny pomysł z amunicją, oby zostało to wgrane na serwer a informacje wyświetlające się na czacie globalnym mogą zostać.

Opublikowano

Myślę że 2 bazy maks i już a tak wgl  i tak każdy jeździ tymczasowymi to co to za różnica... latałem 3h dodo 0 pojazdów ze strzelcami 20 tymczasowych bobcatow sunrise i tak dalej.. kiedyś to bym chyba z 50aut rozwalił z tego dodo z 2-3 strzelcami w te 3h

Opublikowano
Godzinę temu, RTommyCZ napisał:

Myślę że 2 bazy maks i już a tak wgl  i tak każdy jeździ tymczasowymi to co to za różnica... latałem 3h dodo 0 pojazdów ze strzelcami 20 tymczasowych bobcatow sunrise i tak dalej.. kiedyś to bym chyba z 50aut rozwalił z tego dodo z 2-3 strzelcami w te 3h

a co z grupami które mają już więcej niż 2 bazy?

Opublikowano

Czyli, osoba która posiada bazę, a nie ma grupy, może dojść do innej grupy wraz z bazą? Genialne?

Plusów jest wiele, ale minus jest taki, że ktoś kto nie będzie grał na serwerze, doda seriale innych graczy, lub uprawnienia graczom by mogli dodawać innych, i takimi bazami będzie można w jakiś sposób handlować. Trzeba nad tym dobrze pomyśleć.

Można byłoby dodać system ,,aktywacji baz'', czyli średnio co tydzień/dwa wyskakuje komunikat by aktywować bazę komendą,  inaczej ona zniknie po kilku dniach, mógłby to robić tylko główny właściciel bazy. Czyli osoby które chciały by zhandlować bazę, musiałyby grać lub wchodzić codziennie przez tydzień by aktywować bazę.

• Właściciel
Opublikowano

Odniosę się do kilku rzeczy / wypowiedzi...

Po 1. Widzę brak logiki Waszej w ankiecie: 

F5UJGAo.png

To skoro jesteście za połączeniem dwóch systemów, to dlaczego zaznaczacie, żeby jeden z obecnych usunąć? Kompletnie nie rozumiem tego idiotyzmu.

Po 2. 

7 godzin temu, System napisał:

Jestem na nie z usunięciem systemu grup, z tego względu, że nie wszystkie grupy posiadają bazy. System baz powinien zostać dodany do systemu grup, coś w stylu zakładki pod F1 " Zarządzaj bazą "

95% grup posiada bazę i zresztą w nowym sklepie ma zostać to nawet poszerzone. I nie ma możliwości dodania systemu baz do systemu grup. Raczej jeśli już to robić wszystko od nowa, czyli skasować obecny system grup i zastąpić go nowym, wdrożonym do systemu baz.

Po 3. 

7 godzin temu, t r u t h q napisał:

Grupy mogą zostać, aczkolwiek fajnie byłoby gdyby został dodany panel zarządzania bazą do którego dostęp ma tylko lider grupy lub właściciel bazy.

No właśnie tutaj jest problem istotny... Przepisy nie pozostawiają wątpliwości, że właścicielem bazy jest osoba ZAMAWIAJĄCA usługę. I często zdarza się, że usługę wykupują ludzie, którzy nie są jednocześnie liderami grupy. Gdyby dodać zatem panel baz, to mogłoby się okazać, że mając 3 bazy nikt nie miałby dostępy do nich tylko do 1. Dlatego dobrze byłoby skomunikować system grup z systemem baz tak, aby na podstawie grupy gracz mógł uczestniczyć w bazie.

Po 4.

6 godzin temu, RTommyCZ napisał:

Twój post nie wnosi nic do tematu.

Po 5. 

5 godzin temu, MentosToJa napisał:

ktoś kto nie będzie grał na serwerze, doda seriale innych graczy, lub uprawnienia graczom by mogli dodawać innych, i takimi bazami będzie można w jakiś sposób handlować. Trzeba nad tym dobrze pomyśleć.

I tu Cię mam, bo jak zauważysz w ankiecie, to nie ma mowy, aby Opiekun bazy dodawał lub usuwał dostęp do bazy innym graczom. Chcemy, aby te funkcje posiadał tylko właściciel bazy.

Ponadto, co do handlowania bazami zastanawiamy się również czy nie zrobić w systemie baz brak możliwości usuwania grupy. Więc są to jakieś rozwiązania, które powinny znacząco ograniczyć przekazywanie usług.

• Ustrzel fraga! (+) 3
Opublikowano

Baza przypisana do serialu + panel dla właściciela, gdzie dawałby uprawnienia do bazy. Usunięcia obecnego systemu grup? Jak to będzie działać z skinami które zresztą są grupowe?

• Właściciel
Opublikowano

Już są pierwsze zmiany na serwerze:

W kolejnej aktualizacji planujemy:

1. Wyłączyć niektóre stacje paliwa.
  2. Przyjrzeć się kopiowaniu itemów.
  3. Posegregować i zoptymalizować bardziej kod DayZ.
  4. Old engine oil będzie dodawać 20 oleju, zaś new engine oil 50.
  5. Naprawić błąd związany z nieprawidłowym dodawaniem oleju oraz paliwa do pojazdów.
  6. No i zobaczymy co dalej ;) 
  • Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano
Dnia 4.10.2017 o 00:37, Nesty napisał:

Już są pierwsze zmiany na serwerze:

W kolejnej aktualizacji planujemy:

1. Wyłączyć niektóre stacje paliwa.
  2. Przyjrzeć się kopiowaniu itemów.
  3. Posegregować i zoptymalizować bardziej kod DayZ.
  4. Old engine oil będzie dodawać 20 oleju, zaś new engine oil 50.
  5. Naprawić błąd związany z nieprawidłowym dodawaniem oleju oraz paliwa do pojazdów.
  6. No i zobaczymy co dalej ;) 

ZOOOOOOOOOOOMBIE ^^ 

Opublikowano

Może ograniczyć ilość paliwa w armboxach? Od czasu gdy kupiłem 10 d.armboxów paliwa w bazie nie brakuje.

Moim zdaniem powinno się ,,zniszczyć'' stacje, by było ,,realistycznie'', lub za każdym restartem przedmiotów, inna stacja byłaby włączana.

Można też dodać cysterny.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

1Aktualny system grup jest dobry, więc nie zmieniałbym go.

2.System baz? - Neutralny

3.Z różnorodną pogodą ciekawie by się grało, utrudniłoby to niekiedy rozgrywkę.

4.Informacje na czacie globalnym są trafne i je bym zostawił.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

A ja mam takie pytanie:
Jeżeli nie będzie systemu grup (lub będzie jakoś zmieniony w taki sposób, że baza nie jest zależna od grupy) to będzie można w końcu grać w dwóch (lub więcej) grupach naraz?

Opublikowano
  • Czy jestem za usunięciem systemu grup? Nie. Dlaczego? Bo jednak chciałbym mieć kontrolę w panelu nad swoją grupą. Do tego panelu dodać system baz, abyśmy pod jednym przyciskiem i w jednym miejscu mieli dostęp do wszystkiego. Aby zarządzać grupą, jak i bazą.
  • Różnorodność pogody bardzo dobrze wpłynie na rozgrywkę. Zawsze to coś innego, niż tylko jedna piękna pogoda. A tak, nigdy nie wiadomo czy jak wejdę na serwer, czy nie będzie burzy albo czy za chwilę podczas akcji nie zrobi się szaro.
  • Informacje które widzimy na czacie globalnym są jak najbardziej w porządku. Tutaj nic bym nie zmienił. Tylko może te informacje w prawym dolnym rogu, jakąś grubszą czcionką?
  • Dwie grupy na raz? Jestem na NIE. Na serwerze na bank znajdą się tacy, którzy będą to wykorzystywać w nieuczciwy sposób. "Z jednej grupy, do drugiej". No chyba że będzie jakaś informacja gdzieś, że gracz X obecnie jest też w grupie np. "lalalala" aby Ci którzy go przyjmują, mieli świadomość że już jest w grupie.
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ja mam pytanie, jaki jest sens dodawania opiekuna grupy, skoro nic by nie mogl ? (Narazie jest wiecej glosow na NIE)

• Właściciel
Opublikowano

Pytaj się graczy, którzy głosują w ankiecie bezsensownie.

19 godzin temu, WielBond napisał:

A ja mam takie pytanie:
Jeżeli nie będzie systemu grup (lub będzie jakoś zmieniony w taki sposób, że baza nie jest zależna od grupy) to będzie można w końcu grać w dwóch (lub więcej) grupach naraz?

Prawdopodobnie będzie nowy system grup połączony z systemem bazy. Ale to nic oficjalnego.

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności