Skocz do zawartości

[KOSZ] Problem z pingiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na dniach mój ping uległ zmianie (orange[neostrada]). Opcjonalnie miałem 30/35ms zaś teraz oscyluje w granicach 50ms.

Niestety jest to odczuwalne. Skanowałem, czyściłem, defragmentowałem, optymalizowałem kompa, nic w tle nie ciągnie internetu.

Moja prędkość internetu oraz upload nie uległy zmianie, jedynie ping.

Dzwoniłem do neostrady i u nich na centrali wszystko jest ok - zapewniali. Jak wszedłem w głębszą dyskusję z x pracownikiem infolinii to oświadczył mi iż ping nie jest od nich zależny, no f*ck logic.

Help me.

Siedzę z tym już trzeci dzień, dla wybawiciela przesyłam na konto bankowe 20zł. Zawsze coś za coś.

• Właściciel
Opublikowano

Cześć,

Ściągnij winMTR i zrób pomiar trasy przez 5 minut, wpisując IP danego serwera bez portu i "start". Wynik przekopiuj na wklej.org.

Pozdrawiam  

• Właściciel
Opublikowano

To nie jest problem sieciowy, bo widać na pomiarach, że ten ping jest stabilny i już na początku on wzrasta. Widocznie Twoja usługa jest zwyczajnie w świecie... słaba.

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem będzie skontaktowanie się z dostawcą usługi i przedstawienie problemu. 

P.S: U mnie zawsze pomaga. ;)

• 2 tygodnie później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem będzie skontaktowanie się z dostawcą usługi i przedstawienie problemu. 

P.S: U mnie zawsze pomaga. 

W orange niestety takie coś nie pomaga - przyjedzie technik i zresetuje Ci z 5 razy router, w ostateczności poprawi Ci kabelki na głowicach w słupkach telefonicznych i tyle :) Na tyle stać techników z orange. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • 2 lata później...
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności