aimbat Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Fragowicz Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Witam Na dniach mój ping uległ zmianie (orange[neostrada]). Opcjonalnie miałem 30/35ms zaś teraz oscyluje w granicach 50ms. Niestety jest to odczuwalne. Skanowałem, czyściłem, defragmentowałem, optymalizowałem kompa, nic w tle nie ciągnie internetu. Moja prędkość internetu oraz upload nie uległy zmianie, jedynie ping. Dzwoniłem do neostrady i u nich na centrali wszystko jest ok - zapewniali. Jak wszedłem w głębszą dyskusję z x pracownikiem infolinii to oświadczył mi iż ping nie jest od nich zależny, no f*ck logic. Help me. Siedzę z tym już trzeci dzień, dla wybawiciela przesyłam na konto bankowe 20zł. Zawsze coś za coś.
Właściciel GET Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Właściciel Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Cześć, Ściągnij winMTR i zrób pomiar trasy przez 5 minut, wpisując IP danego serwera bez portu i "start". Wynik przekopiuj na wklej.org. Pozdrawiam
aimbat Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Fragowicz Opublikowano 14 Kwietnia 2017 http://wklej.org/id/3086608/
Właściciel GET Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Właściciel Opublikowano 14 Kwietnia 2017 To jest do ATMAN'a. Mógłbyś do jakiegoś serwera naszego z adresacji 193.33 zrobić pomiar?
aimbat Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Fragowicz Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Proszę, http://wklej.org/id/3086622/ Choć mi ten ping uległ zmianie nie w csie lecz ogółem ping internetu.
Właściciel GET Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Właściciel Opublikowano 14 Kwietnia 2017 To nie jest problem sieciowy, bo widać na pomiarach, że ten ping jest stabilny i już na początku on wzrasta. Widocznie Twoja usługa jest zwyczajnie w świecie... słaba.
aimbat Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Fragowicz Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Rozumiem, że stawiasz wine po stronie centrali
Właściciel GET Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Właściciel Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Po prostu prawdopodobne jest to, że to wina słabych światłowodów.
Mikell Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Najlepszym rozwiązaniem będzie skontaktowanie się z dostawcą usługi i przedstawienie problemu. P.S: U mnie zawsze pomaga.
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Legendarny Fragowicz Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Cytuj Najlepszym rozwiązaniem będzie skontaktowanie się z dostawcą usługi i przedstawienie problemu. P.S: U mnie zawsze pomaga. W orange niestety takie coś nie pomaga - przyjedzie technik i zresetuje Ci z 5 razy router, w ostateczności poprawi Ci kabelki na głowicach w słupkach telefonicznych i tyle Na tyle stać techników z orange. 1
Darkness.#exe Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zawieszony Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi