Skocz do zawartości

[oddzielony] Zalety nowego Zombie Infection

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@@ Nie, matka ma dużo HP. My zachęcamy do szybkich rund i polowań zombie jeśli pozostał 1. Więc początku nie zmienimy. Zombie ma duże szanse, tylko trzeba umiejętności gry i to tyle ile możemy obecnie zrobić.

Miałoby to duży sens, gdyby nie to, że połowa osób grająca zombie, chodzi sobie po mapie, skacze i właściwie gówno robi, bardzo ciężko się w ten sposób gra.

Ci którzy próbują, są z góry skazani na porażkę, przykładowo jak wejść do długiej campy w sile trzech zombie na 2-3 autocampy... nierealne.

Opublikowano

No ciężka sprawa z takimi osobami, ja nie mam pomysłu atm.

Czy można dostać bana za blokowanie blokującego? Kilka razu, jak wbiłem pierwszy do kampy, kolejna osoba blokowała wejście, a ja mam takich zawodników w poważaniu, więc też ich blokuję. Inny przykład, to jak ktoś blokuje kampe, ja zostaję zarażony, to biorę szaleństwo, zarażam frajera i nie daję mu wyjść. Mam nadzieje, że nie jest to chyba żaden problem ?

• Właściciel
Opublikowano

No jak to nie jest problem. To jest logiczne, blokowanie jest zabronione i karane banem. Nie jest to istotne, czy Cię blokował. Ty się mścisz, a ja takim daje większe kary. Skoro ktoś Cię blokuje, to napisz do admina na admin_chat kulturalnie. Niestety, większość osób myśli sobie, że jak napisze niecenzuralnie to ja się ulituje - wręcz przeciwnie, ja to ignoruję. To samo krzyki jakieś na zwykłym czacie "admin [cenzura] zrUb porzondek bo ten i ten mnie blokuje [cenzura]" - nie dość, że z błędami ortograficznymi to jeszcze ma czelność dyktować mi co ja mam robić, do tego niekulturalnie. Drogi użytkowniku, to, że można przeklinać to nie znaczy, że niekulturalnie można się zwracał do drugiej osoby. Jeśli admin ma zapoznać się z sytuacją i roszczeniem, to niech ono będzie kulturalne. To tak samo jakbym Pukawkę wyzywał od najgorszych i domagał się porządku. Czy ja otrzymam ten porządek tudzież korzystną dla mnie wiadomość? No oczywiście że nie. Natomiast inną jest też kwestią, kiedy gracza z uprawnieniami nie ma na serwerze. Wtedy jako uczciwy i lojalny gracz (tym samym robiąc sobie coraz większy plus) idę na forum zgłosić zaistniałą sytuację. Nie jest to żaden wysiłek, który kosztuje zdrowiem. Nie jest to też problem z dowodem, bo wszystkie dema są archiwizowane co określony czas. Wystarczy tylko jak najdokładniej wypełnić formularz zgłoszenia i jak najlepiej pomóc, np. runda, czas - nie musi być to dokładne, umówmy się że w oscylujących granicach. Zombie ten wymaga dużej opieki, ale nie tylko opiekę "serwer jako mod". Coraz więcej nabywa nieodpowiednich graczy psujących rozgrywkę. Z tym należy walczyć, bo era cs16 sięgnie niżu. Od 2010 roku GH upada, to m.in. przez sezonowe hostingi zakładane przez najmłodszych administratorów, aby tylko pieniądze zgarnąć. Ponieważ rodzice nie kontrolują dzieci w Internecie ani żadna instytucja. Z jednej strony dobrze, że Internet to jedyne skupisko, które wywalczyło sobie wolność pod każdym względem i nie podzielałem ACTA ani SOFA i innych - to nie jest kluczowe rozwiązanie w tej sprawie. Nie byłoby tego wszystkiego, gdyby powstały instytucje, które zadaniem ich byłaby kontrola firm w Internecie. Ale to też wina logicznego myślenia, które coraz bardziej słabnie. Zszedłem już tak bardzo z tematu, że nie mogę odpuścić. Do czego zmierzam. Do tego, że zamiast rzetelnych firm jak i konkurencji oraz racjonalnego podejścia do sprawy, każdy przebijał się cenami jak tylko mógł. Jeszcze w 2010 roku Pukawka.pl miała sloty w wersji MAX po 8 zł. Warszawa ATM, pełen luksus, rzadko spotykana kolokacja serwerowni, to było rzadkie a zarazem kosztowne i jakością przebijało wszystko. Niestety, hostingi inne zaczęły nagle sobie dzierżawić lub kolokować serwery w Warszawa ATM, bo to było takie trendy w głowach ludzi (to samo jak złoto dzisiaj jest cenne W GŁOWACH LUDZI). No ale przecież wydali tak dużo pieniędzy na te dzierżawy, ale klientów troszkę według nich za mało! Konkurencja ma więcej klientów, hmm... zrobią promocję to przybędzie więcej klientów - i tak to się zaczęło, że tylko dla pieniędzy przebijali oferty w nielogiczny sposób. Nielogiczne? Ano dlatego, że kto normalny robi promocję 3-4 zł na coś, co kosztuje 2 / 3 razy więcej gdzie indziej? Toteż konkurencja zauważyła, że oni zrobili promocje to oni też zrobią. W ten właśnie oto sposób niedojrzałe osoby zaczęły sobie myśleć bardzo logicznie "my też sobie zarobimy na tym" i tak powstał ownshit, który rozwinął się na tragedii bo inaczej tego nazwać nie można, tragedii niezdrowego i patologicznego jakkolwiek to brzmi świadczenia usług. Ceny zaczęły spadać i zamiast mieć ceny w Pukawka.pl po 5-10, to mamy za 2-4 - a przecież były drożej!! No to coś tutaj jest nie halo. Nowsza technologia to powinna cena być droższa, a nie tańsza. Tańsza, bo po 1. nikt by 8 zł per slot nie kupował, skoro może sobie taki 14 latek iść do drugiego hostingu i dostać niby takie same usługi taniej, zapłacić za pieniądze skradzione z portfela rodziców. Wtedy 8 zł per slot nie miałoby sensu bytu. To jest aż tak śmieszne - a teraz scena cs16 zdycha jak Niemcy. Nie ma ratunku, jeśli zrobiło się tak wielką przepraszam za kolokwializm dziurę w płocie. Dlatego nakłaniam, aby składać skargi na forum, bo przecież po to ono przede wszystkim istnieje; nie żeby ktoś łamał regulamin, a gdy wchodzi admin pisano teksty "ten i ten gracz łamał regulamin jak Ciebie nie było" - jak się zachowuje taki gracz? To jest czyste lenistwo, które jest coraz bardziej powszechne w 21 wieku.

No rozpisałem się nieźle, dużyyy off-top, ale jest on kluczowy w tej sprawie. Dyskusję oddzielam, bo to temat o zaletach nowego ZOMBIE INFECTION i można oczywiście propozycję składać, ale nie jakkolwiek żale. Błędy mogą występować.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności