Xisle Opublikowano 19 Stycznia 2017 Fragowicz Opublikowano 19 Stycznia 2017 Witam, niedawno zakupiłem CS:GO i jakoś akurat trafiłem na tą sieć , więc spróbuję się tutaj poradzić odnośnie mojego problemu z FPS'ami. Otóż wydaje mi się że mam za mało FPS'ów - ~60-120 , wiadomo zależy od liczby graczy i mapy. Znam osoby które mają o wiele słabsze laptopy a te FPS'y mają o wiele wyższe. Próbowałem kilka "trików" które występują na yt czy innych stronach, lecz nie dało to widocznych efektów(bo 10 fpsów mnie nie ratuje). Więc zacznę od parametrów lapka:Intel Core i7 4710MQ 2,50GHz (4 rdzenie, 8 wątków, 6 MB Cache, 4x3,50GHz Turbo) Intel HD Graphics 4600 + GTX860M (2GB pamięci własnej + 2GB pamięci współdzielonej) Ram 8GB Win 10 ~Sterowniki zaktualizowane, reinstalowane, sprawdzone czy najnowsze na oficjalnej stronie nividia. Dodam również że posiadam podkładkę chłodzącą więc lapek tak mi się nie grzeje, również badałem ten stan przez HWMonitor, więc temp. nie stanowi tutaj problemu. Ustawienia Nividia: -nividia o dużej wydajności -wyłączona synchronizacja pionowa -tryb energii ustawiony na maksymalną wydajność -to samo ustawione specjalnie dla programu - CSGO. ~ogólnie tutaj dużo kombinowałem z tymi ustawieniami lecz nic nie dawało efektów więc tutaj wszystko to co było w w jakiś poradnikach na yt czy coś robiłem nie dało efektów Ustawienia CS:GO: -video [wszystko na niskie] -renderowanie [wyłączone] -tryb antyalising [żadne] -antyaliasing FXAA [wyłączone] -filtrowanie [wyłączone] -synchronizacja pionowa [wyłączona] -rozmycie [wyłączone] -opcje uruchomiania[-novid -tickrate 128 -high -threads 8] - próbowałem tutaj też testowanie wszystkich ustawień i nadal nic. Dodatkowo zmiana z wysokich na niskie nie daje za dużych rezultatów ~10fpsów przybywa Z tego co wiem powinienem uzyskać przynajmniej 200fpsów z takimi parametrami które posiada mój lapek. Ktoś może ma jakieś sensowne propozycje, bo już to co jest na internecie zostało w większości przetestowane ;[
LirykaPolityka Opublikowano 20 Stycznia 2017 Fragowicz Opublikowano 20 Stycznia 2017 (edytowane) CS:GO to gra, która opiera się znacznie na procesorze. Myślę że jakbyś podkręcił do 3,2 GHz powinno być dobrze. Ponadto pogrzebaj w Windows 10, bo jest to możliwe, że aplikacje działające w tle mogą Ci "kraść" FPS, gdyż procesor jest przeciążony innymi funkcjami. Przejrzyj te filmiki. W razie czego możesz poszukać w innych rozwiązań na ten problem. Hope you enjoy! PS. Threads to liczba rdzeni, nie wątków. Także popraw na wartość 4. Edytowane 20 Stycznia 2017 przez LirykaPolityka 1
Xisle Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Fragowicz Opublikowano 20 Stycznia 2017 Powiem ci nie wiem czy pomogło, większość z tych czynności robiłem, ale zrobiłem ponownie tak dla satysfakcji ;D co do Threads to zmieniałem z 4 na 8 i odwrotnie i tak zostało, niestety nic nie dawało. Dzisiaj rano znalazłem filmik, gdzie pokazane zostało jak odblokować procesory: I powiem szczerze 1 poradnik co dał jakieś efekty. Gdyż Fpsy wskoczyły na 110-200 To już znaczący efekt. Jeszcze popatrzę, po testuję na innych grach. Bo np. w League of Legends też ładnie mi spadły fpsy. Wczoraj jak testowałem(przed odblokowaniem procków) to 50 fpsów na najwyższych a 150 na minimalnych, a pamiętam że na najwyższych miałem 200+(kilka miesięcy po kupnie lapka), przetestuję później jak to wygląda właśnie w LOL'u i dam znać. Jutro mam zamiar sformatować Windowsa, może to da jakiś efekt - próbuję uzyskać ten początkowy, lub zbliżony do niego. A jeszcze dodam że kumpel ma takiego samego lapka co ja(takie same podzespoły [procek ram grafika]), tylko że mniejszy ekran 15'(ja 17'), i w CSGO(turniejówki) uzyskuje 300 fpsów.
Slayd Opublikowano 5 Lutego 2017 Fragowicz Opublikowano 5 Lutego 2017 Kolego a opowiedz mi coś więcej o tym komputerze Czy to jest nowy kupiony komputer, czy od kogoś, jaki masz DYSK a takie szczegół weź wpisz w konsoli fps_max 300 I powiedz czy coś się zmieniło ? czy to raczej nie to I powiedz mi jak sytuacja z innymi grami czy również masz takie problemy
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 7 Lutego 2017 Legendarny Fragowicz Opublikowano 7 Lutego 2017 Brak zainteresowania, zamykam.
Legendarny Fragowicz Riciooo Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Legendarny Fragowicz Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie. 2
Rekomendowane odpowiedzi